Gå til innhold

Fikse Gardena-transformator til robotgressklipper


Anbefalte innlegg

Jeg trenger som nevnt kun å vite om ledningene inn i kontakten som TS har vist bilde av lenger opp har noen markeringer på seg. Kan være vanskelig å se med første øyekast, men den ene ledningen skal ha et slags langsgående spor. Jeg må hvite hvilke av kontaktpunktene som TS har de to ledningene er koblet til før jeg kan bytte kontakten. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenker slik at hvis man skal komme noe videre i denne saken, så må vi først forsikre oss om at delen jeg har fungerer som den skal (noe den gjør) men som også har riktig polaritet (pluss og minus på rett sted i kontakten). Når det er fikset, så VET man at denne er i orden og at den ikke ødelegger det man kobler den til. 

Egentlig er det vel gressklipperenheten jeg skulle hatt... da kunne jeg stadfestet polariteten samt sjekket hva som evt. er røket i denne. Som feks. En sikring eller kanskje en komponent etc. siden denne sluttet å virke etter at bikkj@ "snublet" i ledningen så mistenker jeg internt ledningsbrudd eller defekt sikring i gressklipperenheten. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har avtalt med TS at denne skal sendes tilbake i morgen. Ladeadapteret fungerer altså helt utmerket og jeg har markert hva som er pluss med rødt. Den andre er da selvsagt minus. 

jeg har heller ikke montert på kontakten som fulgte med da denne var skadet. Jeg kunne satt på en ny siden jeg har dette, men så lenge jeg ikke vet polariteten på den andre kontakten, og heller ikke har fått noe informasjon om dette, så lar jeg det være. 

Så det TS må gjøre er å bytte hele kontakten selv. Denne har dem på Biltema og er helt lik den du har, bare at den er sort. Jeg ville byttet den andre kontakten også i samme slengen. 

Anbefaler TS å kjøpe seg et billig multimeter i samme slengen. Slike ting er kjekt og ha. Ta et "grunnkurs" å se en video på Youtube så kan du nok til å bruke et multimeter til enkle målinger. Det er veldig simpelt. 

så det eneste jeg har gjort er følgende:

1. Testet adapteret med 1.3 ampere last (28V) og det klarte den utmerket uten spenningsfall under 28V. 
2. Jeg prøvde og åpne boksen for å bytte ut den næværende ledningen da denne var veldig kort, men selv etter demontering av skruene var boksen vanskelig å få fra hverandre. Ikke umulig, men nok til at jeg ga opp i frykt for å brekke i stykker boksen. Derav ble det noen små merker i skjøten på boksen. 
3. jeg har markert den ene ledningen med rødt (som betyr pluss (+)) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
Bjerknez skrev (På 10.10.2022 den 21.54):

Men kontakten du sendte med bærer preg av slitasje og er litt herpet. Jeg kan montere en ny kontakt til deg som er helt lik (bare i fargen sort). Men jeg vet ikke hvor pluss og minus skal i kontakten. før jeg vet hva som er pluss og minus på den du har. 

Beklager, prøvde gjenopplive tråden, men svaret («boksen er vanskelig å åpne») lå allerede her. Fikk ikke lest hele teksten før jeg registrerte meg😔

Endret av Thoms
Lenke til kommentar
Thoms skrev (9 minutter siden):

Beklager, prøvde gjenopplive tråden, men svaret («boksen er vanskelig å åpne») lå allerede her. Fikk ikke lest hele teksten før jeg registrerte meg😔

Jeg hadde nok fått den opp, men jeg ville ikke risikere å ødelegge den. Den er festet med fire skruer. Det kan være at dem har gjemt flere skruer under klistrelapper etc, men det føltes ikke slik og jeg ville ikke begynner å rive av disse lappene. 

Lokket kan også være delvis eller helt limt til innholdet, noe som gjør det vanskelig å få av. 

Hadde den vært min egen hadde jeg fått den opp. Men jeg ville ikke risikere å ødelegge et adapter som ikke var min. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...