Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Medeier bil


rydd

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg eier idag en bil med lån på. Jeg ønsker av praktiske årsaker at hun skal stå som medeier på bilen. Vil det ha noe innvirkning på billån eller forsikring? Eller kan jeg legge henne til uten å gjøre noe praktisk?

Burde vi ha en kontrakt som eier at hun ikke kan kreve noe økonomisk i forbindelse med bilen dersom det blir slutt?  

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har vært samboer i snart 20 år nå og bilene har alltid utelukkende stått på meg uten medeier. Som Arne over her sier er det bare mer træl med medeier siden en må ha dobbelt opp av signatur for hver ting som krever signatur fra eier og det gir ingen praktiske fordeler annet enn å kunne fordele verdi på, skatteseddelen, men det er vel sjeldent noe poeng om en har lån på den. Blir det slutt kan du også bli sittende som "gissel" med at hun/han ikke fraskriver seg eierskap igjen.

Lenke til kommentar
rydd skrev (9 timer siden):

Vil det ha noe innvirkning på billån eller forsikring?

Det vil det kunne ha.
For billånet vil det kunne ha ein fordel ved at du med to inntekter kan ta opp eit større billån, det vil også være mogleg å forhandle om betre lånebetingelsar ettersom det er to personar som står kollektivt ansvarleg for heile lånebeløpet.

For forsikring så vil det i enkelte tilfeller kunne ha negativ innvirkning alt etter forsikringsavtale. Ulike avtalar kan ha krav til at den som er førar av bilen må oppfylle enkelte vilkår basert på alder, bonus, osv.

I dei aller fleste tilfeller så vil det ikkje være nokon praktisk forskjell på lån og forsikring om bilen har ein eller to eigarar.

 

Det viktigaste punktet som burde sette ein bråstopp for planen om å legge til ein ny person som medeigar er at du må betale omregistreringsavgift. Så denne endringa vil koste deg nokre tusenlappar i avgift og det vil blir meir tungvindt å skulle selge bilen seinare.

Ein medeigar vil ha rett på sin del av verdien i bilen, så om du i tillegg må skrive eigen privat avtale på at ho ikkje skal ha økonomiske interesser i verken vedlikehald eller sal av køyretøyet så er det i alle fall ingen vits i å registrere henne som medeigar. 

Ho treng ikkje å stå som medeigar til bilen for å opparbeide seg eigen bonus om det er det som er motivasjonen. Bonusen kan overførast mellom ektefeller og sambuarar, så det er nok å registrere at ho også disponerer bilen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...