Gå til innhold

«Underskudd» på 90.000 pass denne våren


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvem gidder å ordne med pass, når det er usikkert når samfunnet åpner igjen. Hvor mange år uten å få bruke passet er man villig til å betale for? Tydeligvis ikke mange. Selvsagt venter folk flest til de føler at det begynner å bli skråsikkert at man ikke blir stoppet rett før reisen, og dermed betaler for nok et år uten å få bruk for passet.

Og det er nettopp dette som de egentlig så komme, og som har skjedd. Og så blir det store problemer av det, selv om de så situasjonen komme, lang tid i forveien. Må jo ha vært elendig forberedelse som har skjedd. Hadde de trodd pågangen ikke skulle bli så stor likevel, selv om alle tegn tydet på det?

Det er forsåvidt ikke første gangen det blir passkaos på våren. Etter at de biometriske passene kom, har det vel mer eller mindre vært samme situasjon som nå, med alt for få medarbeidere på de fleste stasjoner til å ta unna påventet tilgang. Og de er like forbanna overrasket hver vår.

Kanskje kunne de fått flere folk til passkontoret før. Kanskje om de tilbydde halv pris, hadde folk orket å ordne det på forhånd.

Heldigvis er det god gyldighet på mitt pass, så trenger ikke ordne med dette nå. Men jeg har ikke ordnet med id-kortet. Det får for min del vente til utpå høsten eller vinteren, når pågangen er lav igjen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
kremt skrev (22 timer siden):

Utrolig at dette skal være et problem. Burde være mulig å lage noe digitalt.

Det er jo nettopp det de nye passene er - og noe av årsaken til problemene. Det er brikkemangel i verden og det har rammet de digitale brikkene i passene. Hadde passene vært som de gamle uten digital brikke så ville leveringsproblemene vært mindre.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Da hadde vi sannsynligvis hatt pass-skrivere flere steder i landet, og kunne fått passet samme dag. Nå er det tydeligvis bare ett eneste sted i Europa som har tillatelse til å skrive våre egne pass, og det ligger ikke engang i Norge.

Egentlig burde det vært ulovlig å "outsource" slik virksomhet ut av landet. Dette burde være gjort av Verdipapirsentralen/Norges Bank, om det kun skulle vært ett sted.

Endret av Snowleopard
Skriveleif
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
21 hours ago, Snowleopard said:

Egentlig burde det vært ulovlig å "outsource" slik virksomhet ut av landet. Dette burde være gjort av Verdipapirsentralen/Norges Bank, om det kun skulle vært ett sted.

Dream on, Baby. Norges Bank lager jo heller ikke lenger sedlene:

Quote

Sedlene trykkes av Oberthur Fiduciaire i Frankrike. Papiret lages i Tyskland og Spania.

https://www.norges-bank.no/tema/Sedler-og-mynter/Ny-seddelserie/Om-sedlene/

Lenke til kommentar

"Underskuddet" er nok mye større. Svært mange "sitter på gjerdet" siden det er tydelig kommunisert i media at det er for sent å bestille nye pass for denne sommerferie-turen. Så da kan man likegodt vente til ting retter seg. Forhåpentligvis i god tid før neste sommer.

Endret av Hanhijnn
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...