Gå til innhold

Roma, Athen eller Napoli?


Anbefalte innlegg

Skal ut å reise med mannen, og det er første gang i skal reise til Italia/Hellas. Vi er begge interessert i historie, og har laget en liste over arkeologiske severdigheter vi har lyst å se. Jeg klarer altså ikke å bestemme meg!

Noen som har vært alle tre steder og har en klar favoritt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke vært i Athen så skal ikke uttale meg der. Dog godt kjent i Italia. Så er vel noe inhabil akkurat der.. 

Napoli & Roma er jo kun et par timer i fra hverandre. Jeg brukte vel knappe 3t fra Santa Marinella (Roma) ned til Pompeii når jeg var der sist.
Jeg foretrekker Roma & historisk sett er det mer å se der. Jeg vet ikke hvor lenge dere skal bli, men jeg ville uansett fått til en dagstur ned til Pompeii. Var helt fantastisk, og generelt lite mennesker. Lange køer & sjokka fullt på de store severdighetene i Roma. Jeg vet det er mulig å bestille natt turer på Colosseum, det hadde jeg vurdert. Jeg skal i all fall bestille i forveien neste gang jeg er der. Men nå har jeg vært der et par ganger, så blir vel lenge til neste gang.

Lenke til kommentar

Har vært i alle tre og stemmer også for å dra til Roma og ta en dagstur ned til Pompeii/Herkulaneum. I Roma er det haugevis med historiske severdigheter. I sentrum er en mulig strategi å bare vandre tilfeldig rundt og bli overraket over hva som dukker opp rundt neste hjørne.

Pass på at det er mange i Roma som lever av å loppe turister. Ikke gå med løse vesker eller noe verdifullt i en lomme uten lukket glidelås. Ta også bilde av menyer dere ser eller som henger utenfor spisesteder. Når dere skal betale kommer de kanskje med en meny med helt andre priser. Trastevere er et rolig område å bo.

https://en.wikivoyage.org/wiki/Rome#Stay_safe

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svar! Da tror jeg det at vi går for å fly til Napoli, også toget videre til Roma etter et par dager 😊 da har vi ca 3-4 dager i Roma. 

Hovedgrunnen til Napoli er jo blant annet Pompeii og Hercalaneum, ellers syns jeg Roma taler for seg selv 😅

Takk for øvrige gode tips også, skal definitivt passe på verdisaker og forsikre oss om at vi ikke blir lurt ifht priser! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Amice skrev (7 timer siden):

Tusen takk for alle svar! Da tror jeg det at vi går for å fly til Napoli, også toget videre til Roma etter et par dager 😊 da har vi ca 3-4 dager i Roma.

Det er lettere å fylle 7 dager i Roma enn å fylle 3 dager i selve Napoli.

Ville sagt:

Alternativ 1: 7 dager i Roma med en 1-dags utflukt til Pompeii og Herkulaneum. Gjør et selv på tog eller med guided reise med buss.

Alternativ 2: 4 dager i Roma og så 3 dager på et sted sør for Napoli rundt Amalfi, fx Sorrento. Bruk første dagen til å se Pompeii og Herkulaneum som man lett kommer til med lokalt tog og avslutt så med mer bedagelig utforskning av Amalfi-kysten og kanskje øyene Capri eller Ichia. Om dere fortsatt ønsker mere historisk stein så kan dere dra sør til Paestum hvor de holder på å grave ut en 2500 år gammel gresk/romersk by. De har allerede funnet de best bevarte greske templene av sin type her og dette er en "up and comming" arkeologisk severdighet.

Da Athen var et alternativ er det greit å få med seg at dette er samme type greske templer som man finner på Akropolis.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...