Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Forslag til Levegg/spilevegg


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Må bygge rekkverk/levegg i enden av terrassen etter bytte av terrassebord. Hadde en heldekkende levegg med hvit kledning før. Syntes den var for dekkende mtp utsikt. Hører også at spiler/åpenrom bremser vinden bedre enn heldekkende som skaper mer intense vindkast.

Tenker hovedsakelig spiler som levegg. Huset har stående kledning og rekkverk er også av stående spiler. Tror dere det ser fint ut med liggende spiler i en levegg da? Eller vil det se helt rart ut når både huset og rekkverket er stående?

Kom gjerne med forslag. Bredden er ca 3.10 m 

Formålet blir å bremse vind, få mer utsyn og skape et fint uttrykk. Skal bygges selv.

 

IMG_20220509_143408.jpg

Endret av Labelle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spilevegg ( evt skrått ) med klatreplanter på andre siden er jo nesten alltid en sikker "vinner"

 

Har aldri tenkt tanken om huset har liggende eller stående kledning når jeg ser spilevegger.  Det er nok bare vi som bygger slikt selv som legger merke til og plager oss selv med.

Lenke til kommentar

Fin levegg/rekkverk @1Dr.E

Har bestemt meg for at det må bli stående spiler. Litt fordi rekkverket ellers er stående og kledningen på huset også er det. Så tror det passer best. Har et barn på 1 år som garantert vil begynne å klatre i liggende spiler. Vil også ha utsyn med lengre avstand imellom spilene. Glass innfelt hadde vært tøft men tror det blir fort litt mere komplisert og dyrt? Noe plexiglass som ligger å bråker i vinden blir uaktuelt.

Lenke til kommentar

Må få startet byggingen nå som været blir bedre.

Legger til et bilde av en levegg som jeg syntes var ganske fin. Hvordan er det hvis jeg dropper dekkbordet på toppen og bare lar endeveden i spilene peke i luften 10-20 cm forbi siste stender? Rekkverk/levegg står jo rimelig luftig til. Må jeg bruke dekkbord her slik leveggen på bildet? Veggen vil bli oljet med treolje. Hvilken dimmensjon burde jeg gå for på stenderne? blir 48x98 for voldsomt? 

1.jpg

Endret av Labelle
Lenke til kommentar

Litt tullete spørsmål her. Da det ble snakk om glass og utsikt har jeg sett på glassrekkverk med tre som rekkverkstolper. (metall blir ikke å passe inne med resten.

Da lurer jeg på om neste forslag blir like uaktuelt. Hvordan er det å bruke 2x 48x98mm som rekkverksstolper skrudd fast i hverandre til glassrekkverk? Frese et tykkere spor i skjøten hvor de møtes og slisse glassplate inn der? Ene stolpen blir liggende inn på dekket og den andre går litt lengre ned skrudd fast i bjelken under terrassebordene? Ser Jula selger rekkverk i glass. Men tykkelsen på 6mm er kanskje for lite og pinglete? Ser forsåvidt også at monteringshøyde ikke skal overstige 50cm. Regner med dette gjelder for terrenget generelt rundt og ikke fra under glasset til dekket?
Høres jeg helt tullete ut? Smile
https://www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/gjerder-og-stakitt/stakitt/glassplate-for-glassgjerde-010516/

bygge.png

Glassplate.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...