Gå til innhold

Hvilken valuta lønner det seg å ta betalt i?


Borealis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å gjere det litt enklare: Kor mange euro får du om du blir betalt i euro og kor mange danske kroner får du om du tek betalt i DKK?
Deretter kva er vekslingskursen over til norske kroner? Det er den valutaen som gir flest norske kroner når summen kjem fram til din konto som er mest lønnsomt.

Deretter må du vurdere kva valuta du også betalar i. Dersom du tek i mot euro i betaling og også skal betale for andre ting i euro utan å gå vegen om veksling til norske kroner. Det kostar litt å veksle også så jo mindre veksling du treng å gjennomføre jo meir gunstig er det for deg.
Ettersom du berre brukar norske kroner så er det vekslingskursen i din bank som avgjer kor mykje av pengane du ender opp med på din norske konto etter at banken har tatt sin del av transaksjonen/vekslinga.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mener at DKK skal være pegget mot EURO. Hvor nøyaktig utviklingen følger hverandre er jeg usikker på. Men om det er lite variasjon så burde det bli ganske likt ift. lønnsomheten. Er vel tidspunktet for når det veksles til NOK som avgjør. Om det ikke er sammenslåingsprinsippet og skattepliktig basert på verdi i NOK ved vekslingstidspunktet. EURO er mer utbredt. Endel eurobanker støttet straksbetaling, norske banker tar ofte 20 kr for å motta Euro og gjerne 30 kr for å sende euro. Og i endel tilfeller SEK også som kan gå som eurobetaling fra Sverige og til Sverige. Mens andre valutaer går som Swift. Og det er typisk 50 kr eller mer i gebyr for å sende og å motta + evt. Gebyr mellom banker tar om det blir flere ledd ved overføringen. Mange eurokontoer i EU land har ikke gebyr for å sende og motta euro.  Og sepa har endel regler på at det skal koste det samme å sende euro i samme land som til andre sepaland. Og sepa diskriminering som endel praksiserer ved å ikke la en kunne betale regninger i euro via. Sepabetaling.  Så det kan lønne seg med euro for den som betaler og for den det betales til da det er gunstigere å betale til dem, med en mer utbredt valuta, som er mer fleksibel ift. Kostnader osv.  Men for kun danske kunder er vel gjerne DKK mest gunstig.

Lenke til kommentar

DKK er pegget  mot euro, i utgangspunktet så skal alle eu land bruke euro. Men danskene har unngått dette kravet.

Man kan lese mer om dette her:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Denmark_and_the_euro

Det er i utgangspunktet en meget dårlig ide, istedenfor svekkelse av valutaen så må de ned i lønn.  Dette kan føre til finansiell ustabilitet og bankkrise.

Det kan også tære på utenlandutenlandsreservene til sentralbanken.

Men dette har ikke vært en problemstilling da den danske økonomien går bra.

Endret av bruker-540634
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...