Gå til innhold

Borealis

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Borealis sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er dette mulig? Har en bil jeg vil selge som har stått avregistrert en stund. Før jeg selger den tenkte jeg å kjøpe prøveskilt og ha den gjennom EU samt kjøre en liten snartur med den for å sjekke tilstanden. Bilen er veteran og har blitt brukt lite de siste tre årene
  2. Kjøpte et bilbatteri til min bilmodell fra nettet som ble anbefalt basert på modell. Problemet er at det nye batteriet har en "leppe" nederst som det originale batteriet ikke hadde. Det gjør at det ikke passer i holderen det skal monteres i. Kan man fjerne denne eller risikerer man å ødelegge batteriet da? Modellene jeg finner på nett har alle denne leppen (se bilde)
  3. Spiser sunt, trener de dagene jeg greier å komme meg ut og er ikke overarbeidet. Har tatt blodprøver og vært undersøt av lege tidligere i forbindelse med disse plagene, men det er ikke funnet avvik da. Bortsett fra at jeg hadde problemer med stoffskifte en periode (var i ferd med å passere grensa til lavt), men det stabiliserte seg igjen. Har ingen venner, men det er fordi det ikke funker for meg. Blir bare sliten av det sosiale aspektet og er ikke noen underholdende person å være sammen med heller (naturlig nok - jeg er tiltaksløs og uinteressert). Har familierelasjoner og jobbkollegaer og that’s it. Det er helt greit for meg isolert sett - det at allting er så tungt hele tiden er ikke det. Prøver å se positivt på ting, men når drivet er fraværende hele tiden så er det umulig å ikke la seg prege.
  4. Hvor vanlig er det å synes at livet er en lidelse egentlig? Jeg har slitt med en tilbakevendende apati-tilstand i 12-13 år nå som jeg bare ikke kommer meg ut av? Skal det være slik at selv de minste ting er et ork? Å stå opp om morgenen, handle mat, gå på jobb, lage middag etc. Har ingen interesser på fritiden heller med unntak av å se fotballkamp med favorittlaget. Prøver nye ting, men det er like interessant som å sitte og stirre i veggen. Livet går fra meg og jeg gjør så godt jeg kan for å endre på situasjonen med alle livsstilsråd du kan tenke deg, men det biter ikke på og det er så utrolig tungt i lengden. Mange dager føles det ut som om at jeg skulle ønske jeg bare kunne slippe alt, stenge meg inne på et mørkt, varmt rom og bare sove for alltid. Ikke dø, men ikke leve heller. Er slike følelser mer normale enn man tror eller har jeg et særlig alvorlig problem? Jeg er godt utstyrt intellektuelt og helsa er god, men jeg får ikke brukt noe av det fordi jeg må mobilisere alt jeg har for å få gjennomført det grunnleggende i hverdagen
  5. Hei! Ble bileier ganske nylig og har hatt bilen på EU-kontroll. Fikk den tilbake med en del feil som måtte rettes opp i, men onkelen min hevdet at mye av det kunne jeg fikse selv. Bremserør, sko, sylinder osv. Legger ved kontroll og tilbud fra verkstedet som gjorde kontrollen. Hva kan jeg greie å fikse selv? Jeg er ganske praktisk så tror ikke det skal være et for stort problem om det ikke er veldig avanserte reparasjoner. Finnes det et bra sted å lese om bilen og bildeler så man skaffer seg en oversikt over hva alt det forskjellige er? Tenker det kan være greit å ha litt oversikt før man forsøker seg på å reparere 😊
  6. Anbefaler deg å sette deg inn i nervesystemet og hvordan dette påvirker oss enten vi er det bevisst eller ikke. Det er veldig vanskelig å si noe om hva som er ditt "problem" utifra en slik post, men grunnleggende så kommer ofte irrasjonelle tanker som f. eks tvangstanker av et dysregulert nervesystem som ikke greier å roe seg ned på egenhånd. Dette kan man lære seg å gjøre og mange opplever lindring av mentale plager etter slikt arbeid. Medisiner behandler hvertfall ikke noe annet enn symptomene så det er ikke noen vei å gå om du ønsker å bli kvitt problemet fullt og helt. Det kan være til god hjelp, men altså ikke det som gjør deg "frisk".
  7. Helt klart mye riktig i det du sier. Alle kan gjøre mye for å bedre sin situasjon og livskvalitet, men at det utelukkende er et indibiduelt ansvar og under individets egenkontroll er ikke sant i det hele tatt. Ressurser og mangel på slike er ikke jevnt fordelt. Jeg har selv noen konkrete utfordringer som har gjort at jeg har strevd mye med å fungere. Og å gjøre en sånn jobb er krevende med de utfordringene jeg har. Særlig når depresjonen og håpløsheten har nakkegrep på deg. Men jeg har kjempet videre og har det sånn helt ok i dag selv om depresjonen ofte bare er et steinkast unna og noe jeg aktivt må jobbe for å forebygge hver dag. Og innimellom er det ting utenfor min kontroll som kan sende meg utforbakke igjen. Jeg følger alle livstilsråd, trener, er aktiv, younameit, men jeg har det likevel sjeldent veldig bra. Det går fra helt ok til skikkelig kjipt. I en annen tid kan det godt hende jeg ikke hadde greid meg. Så igjen: Man kan gjøre mye for seg selv og det man har kontroll over, men skjebnen er skjebnen. Og ikke alle er like heldige. Folk går til psykolog i hele sine voksne liv uten at det hjelper dem dramatisk. Og det handler ikke om at de "velger feil inspirasjon, livsstil eller impulser". Det kan være kjernesunne mennesker, men som likevel sliter med å holde hjulene i gang. Man er ikke sin egen lykkes smed. Bare delvis. Det er ikke for å klage jeg skriver dette. Mer bare for å påpeke og at folk har respekt for at livet kan være vanskelig for mange uten at det sees på som en karakterdefekt. Ord som "taper" har jeg helt sluttet å bruke fordi jeg vet hvor vondt det gjør når man er på bunn å høre slikt og hvor lite konstruktivt det er.
  8. Kan man evt. male/lakke disse områdene?
  9. Hei. Publiserer her da jeg ikke fant noe bedre sted og det er sikkert mange kompetente folk her som vet svaret på mitt spørsmål: Finnes det noen måte å restaurere aluminiumsdetaljer på en gammel sykkel? Jeg har en lekker gammel sykkel som jeg flikker litt på med fine kromdetaljer som har blitt skinnende blanke. Eneste problemet er at styrefestet og en del andre stag (?) på sykkelen er i aluminium som har blitt veldig matt av tiden. Kan disse behandles på en måte som gjør at de kan bli mer blanke igjen med litt varig resultat? PS! Bare å fjerne/flytte innlegget om det ikke passer inn her eller passer bedre et annet sted!
×
×
  • Opprett ny...