Gå til innhold

Elon Musk vil stikke ørsmå tråder inn i folks hjerner – nå skal systemet testes ut på mennesker


Anbefalte innlegg

shockorshot skrev (På 29.1.2022 den 11.39):

Reparere skadete hornhinner er bra det, men det funker dårlig hvis øynene ikke sender signaler til hjernen eller hvis signalveien ikke er der. Noe som er problemet for mange blinde. Her er det ganske flott å kunne putte på seg noen briller som sender signaler inn til elektroder i hodet. Gi synet til folk som ikke kan se. På samme måte som cochleaimplantatet gir hørsel for hørselshemmede/døve. Altså stamceller er geniale ting og jeg skulle ønske at forskningen var lovlig i Norge (helt idiotisk at det ikke er det), men det å reparere signalveien mellom øynene og hjernen med stamceller krever en så latterlig høy nøyaktighet at det kommer til å ta utrolig mange tiår før vi er der.

Du kan jo sitte der i stillheten uten cochleaimplantat når du blir gammel og ikke kan høre lengre, fordi du ikke vil ha noen elektroder i hodet, men personlig kommer jeg til å ønske cochleaimplantat hvis jeg må leve i stillhet og øyeversjonen av det hvis jeg må leve i mørket.

Jeg tror det er en misforståelse når folk innbiller seg at Elon Musk gjør dette av idealistiske grunner. Jeg tror at det kommer til å bli et komersiellt produkt. Alle påfunnene hans er gjort i den hensikt at han skal tjene mest mulig penger på det. Ideen bak neuralink at at det skal skapes et produkt som kan anvendes til å integrere menneskene med computere. Sånn at vi kan bli like effektive og intelligente som computeren selv. Motivet er at det må til for at vi skal kunne "konkurrere" mot computeren sånn at vi ikke taper i konkurransen med AI så må vi forbedres slik at vi kommer opp på et høyere intelligens nivå. Det blir menneske versjon 2.0. De som ikke tar operasjon er bare 1.0 og antagelig ikke særlig anvendelig i dette nye samfunns systemet.  Vi får håpe at dette blir et mislykket prosjekt og at han i tillegg begynner å tape penger på Tesla. Men det er vel for godt til å være sant om det skulle gå slik. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette prosjektet er etisk tvilsomt, og i alle fall om ein alt no skal gå frå dyreforsøk til testing på folk.

Dette er eit spennande prosjekt som det er verdt å forske på, men å alt no i nær framtid gjennomføre hjernekirurgi på friske personar for at dei kanskje skal få eigenskapen å mentalt styre ei datamaskin med enkle kommandoar som å flytte ein musepeikar til venstre eller høgre medfører nok ein alt for høg risiko sett opp mot fordelane.

Eg har veldig lite tru på at dette systemet vil være i stand til å "skrive" og gjenopprette signal andre stadar i hjernen. Dette er noko heilt anna enn å bruke elektrodar til å passivt måle elektrisk aktivitet i hjernen slik at signalet kan vidareformidlast til ei datamaskin. Det er ikkje ein gong gitt at ein skada del av hjernen kan vekkast til live med elektriske impulsar.
Som nemnt så må ein gjerne forske på dette og det er eit spennande prosjekt ettersom det har stort potensiale i alt frå å kunne bruke datamaskiner utan tastatur og mus (som sjølvsagt vil være ein kjempe fordel for handicapa som i dag må bruke treige system for å gi input til ei datamaskin), til det som er litt meir i sci-fi land med at hjernen kan få større lagringskapasitet og kanskje til og med fungere raskare.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 1/28/2022 at 8:42 AM, 5CJ56A5D said:

Jeg er ikke vaksinert (...)

Joda, det er du. Bare ikke mot covid-19. 

On 1/28/2022 at 11:53 PM, shockorshot said:

Det er ikke med stamceller vi har fått til at folk som er født blinde til å se igjen. Just sayin'

Personlig sett er jeg ganske glad for at vi stapper kroppen full av elektronikk idag sånn som pacemakers og cochleaimplantat.

 

On 1/29/2022 at 11:39 AM, shockorshot said:

Reparere skadete hornhinner er bra det, men det funker dårlig hvis øynene ikke sender signaler til hjernen eller hvis signalveien ikke er der. (...)

Å reparere ødelagte nerver i øynene er en av de tingene som man har kommet et stykke på vei mot i stamcelleforskningen. 
Inntil man kommer i mål med de mange tingene man forsker på med stamceller, er det derimot flott at man finner løsninger med elektronikk, men kroppen frastøter seg fremmedlegemer og som da bør ikke elektronikk ses på som det endelige målet.

Stamcelleforskning er per nå kanskje det viktigste som skjer i medisinsk forskning, og det kommer fra en som har behov for gjennombrudd innen CRISPR, ikke stamcelleforskning. Også for vår familie kan elektronikk/mekanikk gi store løft som midlertidige løsninger. Men framtidig bruk av stamceller til bl.a. regenerering har potensiale til å bli viktigere enn antibiotika for Menneske 1.0. 

31 minutes ago, Roger Moore said:

Kanskje DIGI DÅTT NO skal skrive litt om dyremishandlingen som Neuralink og Musk holder på med?

All medisinsk forskning må gjennom dyremodeller. Du har en personlig agenda mot Musk, ikke et oppriktig ønske om at Digi skal skrive kritiske artikler mot medisinsk forskning. 

Lenke til kommentar
tommyb skrev (10 minutter siden):

 

All medisinsk forskning må gjennom dyremodeller. Du har en personlig agenda mot Musk, ikke et oppriktig ønske om at Digi skal skrive kritiske artikler mot medisinsk forskning. 

Når digi dått no hyller noen ukritisk, uansett hvem, så vil jeg holde dem ansvarlige. Detter en vesens forskjell på å bruke dyremodeller og bedrive det som ikke kan  kalles annet enn direkte tortur. Når en kan stille spørsmål med etikken i dyremodeller i seg selv og Neurolink beviselig går forbi det som er en akseptert minstestandard, skal vi da bare trekke på skuldrene? Skal vi tillate grov mishandling av dyr bare fordi ansvaret til slutt ender opp hos Musk?

Lenke til kommentar
tommyb skrev (29 minutter siden):

Nei, men det er ikke vi som bestemmer hva som er lov/ikke lov innenfor medisinsk forskning i USA, og ingen kan påstå at denne forskningen skjer i skjul så det er opp til myndighetene å gjøre disse vurderingene.

Som for all annen medisinsk forskning.

Så hvis vi ikke skal tillate grov mishandling av dyr under dekke av forskning, betyr ikke det at vi skal aktivt kritisere de som gjør dette? Eller tenker du at Noen skal tenke at Andre gjør det sånn  at det blir Ingen som får det gjort?

 

Neurolink og Musk fortjener all pepper de kan få her. Når en har valgt å fremstille seg selv som menneskehetens frelser så får en ligge i sengen en har redt og leve opp til den moralske standard som en skal forvente av selvutnevnte konger.

 

Finn flere som begår samme overgrep som neurolink og jeg skal henge dem også ut til spott og spe, men her har digi dått no valgt å ukritisk skrive en innholdsløs hyllest til en som er ansvarlig for overgrep mot dyr. Da er det rett sted, rett tid og rett adresse på kritikken.

Lenke til kommentar

Neida, hvis folk ønsker å kritisere medisinske dyremodeller kan de det. Hvis folk ønsker å bare kritisere en spesifikk instans av medisinske dyremodeller uten å kritisere andre tilsvarende forsøk, fordi de er allergiske mot en spesifikk investor, er det en noe annen sak. Dette er et slik tilfelle. 

Endret av tommyb
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...