Gå til innhold

Telenor IPTV og UniFi Dream Machine pro - fungerer IPTV uten Telenors ruter?


Anbefalte innlegg

28 minutes ago, Anterialis said:

Tror jeg forstår hva du mener, takk for forklaringen. Men da blir det vel som jeg sier?? At om jeg ønsker fungerende IPTV må det gå via Telenors ruter. Dette fungerer tydeligvis ikke via UDM pro. Samtidig som jeg må ha IPTV fra Telenors ruter, ønsker jeg WAN inn på min UDM pro. Da må jeg vel sette Ruteren til Telenor i bromodus på en av portene? Da gir Telenors ruter internett (og brannmur) mot dekoderne, og så passer UDM pro på mitt lokale nettverk (trenger ikke ha dekoderne på mitt nettverk, vel?). ??

Med Telenors ruter vil du ende opp med dobbel-NAT hvis UDM skal stå bak den. Det er ikke noe "bromodus" her. Ei heller ville bromodus i denne sammenheng vel vært det rette begrepet. Da måtte du evt. uansett inn med en svitsj foran Telenor-ruteren og UDM-en, slik at de fikk hver sin offentlige IP mot internett. 

Men så vidt jeg kan forstå, har det kommet oppdateringer som gjør at man kan få UDM Pro til å støtte IGMP. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
NULL skrev (6 minutter siden):

Med Telenors ruter vil du ende opp med dobbel-NAT hvis UDM skal stå bak den.

Da er det nok her jeg misforstår. Jeg forstår at jeg ville fått dobbel NAT om jeg hadde fått LAN fra Telenors boks til min UDM-pro. Det er jo dette jeg vil unngå, derfor ønskelig med WAN igjennom Telenors ruter til min UDM pro. Topologisk så ville det enkleste kanskje vært om det var to ethernet-UT på mediakonverteren/fiberboksen; én ethernet til Telenors ruter som går videre til eventuelle dekodere, samt én ethernet til UDM-pro. Men det er vel ikke to utganger (ethernet) på fiberboksen til Telenor?

Endret av Anterialis
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg får det dessverre ikke til å fungere med Twe II bak UDM-pro. Dekoderen får internett, men finner ingen kanaler. Telenor kundeservice ønsker/kan ikke hjelpe meg da jeg ikke benytter deres ruter. 
 

Og Telenor gir kun tilgang til Twe app ved samtidig leie av dekoder (forstå det den som kan..). Det holder altså ikke å betale for TV-delen, du må leie dekoderen også. I litt tilfelle, om jeg ønsker å se TV via Twe appen, må jeg altså først betale for TV, så leie en dekoder som jeg ikke får brukt… Skjerp dere Telenor. Alt i boks klarer dette uten problemer da «dekoderen» endrer modus til å bli en ren stream-boks. Man får tilgang til alle kanaler, men de henger 20s etter eller noe i den duren. Fungerer utmerket. 
 

(Jeg har Telenor i boligen jeg eier, Alt I Box i en leilighet jeg leier)

Lenke til kommentar

Har du prøvd å oppdatere FW på ruteren?

https://github.com/fabianishere/udm-iptv

 

Prerequisites

Make sure you check the following prerequisites before trying the other steps:

  1. The kernel on your UniFi device must support multicast routing in order to support IPTV:
    • UniFi Dream Machine (Pro): Multicast routing is supported natively in the stock kernel since firmware version 1.11. If you for some reason cannot use firmware v1.11+, see udm-kernel for a kernel that supports multicast routing for older firmware versions of the UDM/P.
    • UniFi Dream Machine Pro SE: You need Early Access firmware 2.3.7+ for multicast routing support.
    • UniFi Dream Router: Multicast routing is supported by the default firmware.
  2. The switches in-between the IPTV decoder and the UniFi device should have IGMP snooping enabled. They do not need to be from Ubiquiti necessarily.
  3. The FTTP NTU (or any other type of modem) of your ISP must be connected to one of the WAN ports of your UniFi device.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for at du følger opp denne tråden, @sorthull! Det setter jeg stor pris på.

Jeg er usikker på hvilken FW jeg har på min UDM-pro, dette skal sjekkes snarest! Jeg kjøpte min UDM-pro før jul, så jeg vet ikke hvilken FW som er aktuell. Jeg vet jeg har oppdatert SW (i alle fall på konsollene som Protect og Network). Jeg kommer tilbake her med en oppdatering.

(Jeg får muligens ikke sjekket dette før om noen dager)

Lenke til kommentar

Kult. Jeg leste raskt igjennom tutorialen og skal forsøke ssh inn på udm-pro så snart jeg får litt tid. Skal holde dere oppdatert. 

Er det andre i samme båt som meg som har fulgt tutorialen og fått IPTV med Telenor til å fungere på UDM-pro? 

EDIT: Da har jeg kjørt igjennom installasjonsprosessen. Da får jeg sjekket neste gang jeg er i boligen.

Endret av Anterialis
Lenke til kommentar

Da er jeg hjemme og dekoderen finner dessverre ingen kanaler… Alt så ut til å gå fint under installasjonsveiledningen. Jeg opprettet nytt VLAN som jeg kalte IPTV og dekoderen har IP-adresse i dette subnettet. Still no cigar…

Andre med tilsvarende oppsett (Unifi udm-pro og Telenor bredbånd / IPTV) som har fått dette til å fungere?

D2B3BEAC-9E66-4804-9644-655F43B16D5C.thumb.jpeg.d71ab241e2d8d7d5997e311c118e7f8c.jpeg

Lenke til kommentar

Gikk 

navier skrev (23 timer siden):

Har du sett på dette How to get Telenor T-We (IPTV) working on UDM(P) without Telenor router ?

(Jeg har ikke prøvd det selv)

Dette gjorde susen! Jeg har ikke tidligere sett det beskrevet at jeg må sette brannmur-regler, men dette er kanskje åpenbart for de med litt mer peiling enn meg. Jeg fant også noen IP-er jeg tidligere ikke har sett som jeg la til i en port-gruppe og kjørte brannmurreglene på. Jeg tror også jeg feilet amatørlig ifm. udm-iptv installasjonen; jeg glemte å bruke <space> for å markere en linje, jeg pilet meg bare ned til riktig linje og trykket <enter>, riktig fremgangsmåte er jo å pile seg nedover, markere med <space>, så <enter>… 

Jaja, man lærer så lenge man lever. Jeg har nå TV, ei glad kone, og mange år igjen av livet. Herlig, takk for hjelpen alle sammen!

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...