Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

3 barneseter med isofix, garanti og gjerne 4x4


Anbefalte innlegg

Behovet for ny bil melder seg. Ikke helt planlagt, og nå får vi bruk for 3 barneseter, eldste 3 år, en på 1, og en på vei. 

Det handler ikke om hvilke biler det er mulig å pine inn 3 barmeseter med seler og hat. Vi må gjøre dette hver dag, så det må funke.  

 

Vil gjerne ha mest mulig bil for pengene. Liker KIA på grunn av 7 års garanti, men til og med Sorento blir nok knapp.  4x4 er ønskelig, vi har en stri bakke hjem, men tohjulstrekk funker om den er grei på glatta. Liker også hybrid og elektrisk for å slippe avgifter, som er "penger i dass" og verditap. Rekkevidde på elektrisk bør være 30 mil vinterstid.

 

Prisen er vanskelig. Det er ikke kroner og øre, mer rimelig og forutsigbart bilhold som gjelder. Q7 er dermed ikke aktuell. 

 

Har vurdert følgende 

 

S max, 5008, berlingo multispace,  c4 grand picasso, kia sorento phev. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kvifor tre isofix? Beltemonterte stolar tar vel mindre plass og med tre seter i bilen blir det fort trangt om alle skal stå bak. Har du planar om å ta setene ut og inn av bilen ofte?

Eg ville nok sett etter beltestol til den på tre og kanskje på eitt år òg.

At bilen har isofix på alle setene bak betyr ikkje at det er plass til tre seter samtidig, men det veit du kanskje allereie.

Sett på Sharan? 

Kodiaq og Superb blir kanskje for knapp til tre seter bak, men kanskje med to beltestolar. Dei har i alle fall ganske god plass i lengden på baksetene.

Nokre år gammal og du vel allereie sett denne kanskje: https://www.naf.no/forbrukertester/test-av-utstyr/plass-til-tre-barnestoler/

På diverse mammaforum og mammablogger kan du finne mykje god info. Det er ei gruppe som heiter Bilstoler på Facebook der det er veldig mykje erfaringar, så eg kan anbefale å bli med i den og enten søke seg fram eller legge ut eit spørsmål.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Berlingo. En skikkelig nobrainer. Dritabillig, og mener at den fremdeles selges med serviceavtale. Hadde selv en 2013, kjøpt ny, da vi også hadde behov for god plass for 3 barneseter. Få med
dieselvarmer, og kan sterkt anbefale å oppgradere til 17" og 215 evt 225 bredde, og
kvalitetsdekk feks Michelin Primacy. Bilen fortjener bedre dekk enn de som følger med, det hjelper veldig på kjøreegenskapene og går lite utover komforten. Så kan
dere heller bruke pengene på noe annet, istedet for fet bil, i de årene når alle ungene sitter i sete og fokuset ikke er 250 hester og toppfart på 280. Berlingo dekket iallefall våre behov på alle måter, fram tll ungene kunne sitte i ordinært sete. Gikk over til Pajero etter dette, pga stor campingvogn, og den var forsåvidt en fin erstatning, men klønete med vanlige bakdører, og ungene savnet virkelig Berlingoen. Faktisk eneste bilen jeg har hatt som ungene fremdeles snakker om at de savner. Enkel å komme seg inn og ut av, god utsikt, god plass i alle
retninger...

Såvidt jeg har forstått er nye Berlingo mye det samme, bare modernisert. Dog har de nå lang versjon.
Gamle Berlingo var kun i kort versjon som personbil, og var kanskje litt kort når man skulle frakte litt større saker som sofa fra IKEA etc.

Med gode vinterdekk (jeg var mest fornøyd med grovmønstrede dekk som var litt stive, Nokian piggfritt var katastrofalt dårlig på Berlingo, altfor bløte dekk) var den absolutt brukbar på vinteren, velfungerende antispinn og antiskrens.
Bor rett nok ikke så vanskelig til, men har kjørt noen år så kjenner fort hva som duger om vinteren og ikke, og Berlingo er helt kurant, bedre enn enkelte personbiler, men ikke noe 4wd selvsagt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...