Jump to content
Snikpellik

Fotball-EM 2021 – Diskusjon og kamptråd

Meningsmåling  

30 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Hvilket land vinner EM?

  • Italia
   3
  • Belgia
   1
  • Nederland
   0
  • England
   5
  • Spania
   0
  • Portugal
   2
  • Tyskland
   5
  • Frankrike
   14
  • Kroatia
   0
  • Annet land
   0

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 06/11/21 at 07:00 PM

Recommended Posts

EURO 2020 - 11. juni - 11. juli - Diskusjonstråd og kamptråd

Med plutselig bare litt over et par uker igjen til mesterskapet starter er det på tide med en tråd. Nå i disse dager annonserer landene sine tropper og det vil bli mye å diskutere. Siden ingen kamper spilles likt før siste runde i gruppespillet kan denne tråden fungere som kamptråd, så kan man eventuelt lage egne for åttendedels, kvart, semi og finale når den tid kommer.

Første match er Tyrkia mot Italia hjemme i Roma den 11. juni. Finalen spilles på Wembley 11. juli.
 

Sendeskjema

2ff3ff0f-3625-4761-ae08-68858fc0fb85.thumb.jpg.ff92e14544a2d0c203ed099eb4fbccc8.jpg


Gruppene

Gruppe A
Tyrkia
Italia
Wales
Sveits

Gruppe B
Danmark
Finland
Belgia
Russland

Gruppe C
Nederland
Ukraina
Østerrike
Nord Makedonia

Gruppe D
England
Kroatia
Skottland
Tsjekkia

Gruppe E
Spania
Sverige
Polen
Slovakia

Gruppe F ☠️
Ungarn
Portugal
Frankrike
Tyskland

Edited by Snikpellik
 • Like 2

Share this post


Link to post

Her er Englands foreløpige tropp:

33 mann som skal kuttes ned til 26. Hvem skal ut her?

Det kan nevnes at det mangler noen veldig gode spillere: Wan-Bissaka, Bamford, Maddison, Pope, Konsa for å nevne noen.

Share this post


Link to post

Oppdatert førstepost med fullt sendeskjema. Alt sendes åpent på NRK og TV2!

En god nyhet i dag - alle kampene TV2 viser skal sendes i 4K på TV2 Play, og dette har man tilgang til om man abonnerer.

TV 2 Play sender fotball-EM i 4K
https://blogg.tv2.no/sumo/tv-2-play-sender-fotball-em-i-4k/?fbclid=IwAR1quKGLfrgDCOy1Dpjj8Gh97MWRG2Pt0KQ3OeSbnE2Td9Qv-IuLSjvZyAA

Sitat

Lørdag 12. juni kl. 21.00 sparkes EM i gang på TV 2 med kampen mellom Belgia og Russland. TV 2 sender i løpet av mesterskapet hele 25 kamper, og alle vil bli sendt i 4K-oppløsning på TV 2 Play.

– Fotballens store fest fortjener en best mulig TV-opplevelse. Derfor er vi veldig glade for å kunne tilby alle de 25 TV 2-sendte kampene i 4K via TV 2 Play, forteller digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2. 

Fotball-EM vil være tilgjengelig i 4K for alle med abonnementet «Sport, film og serier» eller høyere. 

– Inntil nå har 4K vært forbeholdt Premier League-abonnentene. Nå blir dette tilgjengelig for de aller fleste av våre abonnenter, og for veldig mange vil dette bli den aller første gangen de ser direktesendt sport i 4K. Og de kan virkelig glede seg, for dette tar fotballopplevelsen til et helt nytt nivå, forklarer Birkeland. 

Sitat

For å kunne se sendinger på TV 2 Play i 4K kreves dette: 

Apple TV 4K som er koblet til en 4K/UHD-TV, eller direkte via TV 2 Play sin smart-tv app for nyere Samsung og LG TV-er (2019 eller nyere). Alternativt kan man bruke nyere kompatible projektorer, Android TV eller Chromecast-enhet som støtter 4K-oppløsningen. 

Det anbefales en god internettforbindelse for å se sendinger i 4K (minst 30 Mbit/s – anbefalt mer enn 50 Mbit/s). Brukerens enhet bør også være koblet til nettverk via kabel og ikke trådløst. Sendingene i 4K har en oppløsning på 3840 x 2160p 20.0 Mbit/s; 50 fps. 

4K betyr i korte trekk enda skarpere bilder og enda flere og bedre detaljer for seerne. En oppløsning i 4K betyr fire ganger så mange såkalte piksler som en HD-sending, som er det normale hos TV 2 Play i dag. Effekten legges ekstra godt merke til på direktesendt sport – som fotball. Kompatibelt utstyr vil også kunne motta og spille av 5:1 surround-lyd fra alle kampene under EM, i tillegg til stereo. 

 

Share this post


Link to post

Vill EM-feber noen dager før mesterskapet her...

Det er potensiell krise i Spania-troppen. Busquets har testet positivt på Covid-19, og mister sannsynligvis EM. Han har bare vært sammen med resten av laget i dagevis nå, så det fryktes mer smitte i laget. Foreløpig har alle de andre testet negativt. Treningskampen mot Litauen er avlyst, de skal i stedet møte U21-landslaget sitt.

 

Share this post


Link to post

Tenkte foreslå en tråd for Copa America også, som er satt opp på akkurat samme tid 11/6 til 11/7. Men har lest at der er det bare rot. Vertslandene har visstnok trukket seg og hele turneringen kan bli kansellert.

Share this post


Link to post

Jeg synes EM sangen høres bra ut. Ikke den beste fotballsangen jeg har hørt, da. Men den er OK og jeg tror publikum vil like den når den spilles på stadion før kampene. 

Ellers gleder jeg meg til å se flere av lagene, som Frankrike, Tyskland, Spania, Portugal, Italia og Danmark. Har ikke stor tro på Belgia dette mesterskapet, jeg tror deres glansdager er over. 

Håper ikke Drillo skal kommentere kamper. Han er alltid så negativ. Maser om lavt tempo og forsvarsfeil. Ellers er jo NRK dyktige på sport. Men Drillo må holdes unna som kommentator på kampene. Han fungerer i studio, og kan heller sitte der. 

Share this post


Link to post

Når man ser på disse gruppene, er jo nivået svært høyt i EM. Kanskje høyere enn i VM, selv om Brasil og Argentina ikke er med i EM. Jeg håpet at Norge skulle være med, men de er rett og slett ikke gode nok. Vi kan jo holde med Danmark, da, siden de er slik et bra naboland. Det blir ikke lett for Danmark å komme videre fra gruppen. De må slå ut enten Belgia eller Russland, antar jeg. 

Share this post


Link to post

Husker denne sangen blei spilt eindel under 2014 VM, veit ikkje om det var sangen eller videoen eg likte, menmen ;) 

 

Share this post


Link to post

Holder alltid med England om Norge ikke er med, da de gjerne har (1) mange spillere fra både laget jeg holder med og ligaen jeg følger tettest, og (2) selv om de har et høyere bunnivå enn Norge, så har de den samme jævlige tendensen til å tape når det gjelder som mest.

Share this post


Link to post

Samme her, også har jeg i tillegg bodd litt i England og vært der veldig mye. Så at fotballen skal komme home er alltids noe man håper på, og denne gangen kan det jo skje på hjemmebane også :) 

England imponerte veldig i VM 2018, og har et enda bedre mannskap nå, men problemet er usikkerhet/skader på noen viktige spillere. Maguire, Henderson og Rice har ikke spilt treningskamper nå, og hvis de rekker første match så er det såvidt. Det er et stykke ned fra de tre i god form til erstatterne. At de mistet TAA trenger ikke nødvendigvis være krise, for på backene har de utrolig bra med alternativer.

De kan dessuten ryke ut tidlig, selv uten skam. Om de vinner gruppa si blir det fort enten Tyskland eller Portugal allerede i åttendedelsfinalen og da kan hva som helst skje.

Share this post


Link to post

Enkelte engelskmenn og norske englandfans jeg har  hatt med å gjort i RL, ødela mye mitt forhold til England, fordi de var så forbaska ovenpå og sjefete av seg.
Har et øye med dem likevel, og tror det kan være deiras tur nå ( Jeg som har stemt på England).
De jeg holder med, blir nok Danmark. Det er en bra fotballnasjon, og de har et bra lag nå.
 

Share this post


Link to post

Nederland mister Van de Beek til skade.

Ellers flere kjipe skadenyheter i dag og i går. Polen mister Milik hele mesterskapet og De Bruyne blir ikke klar til de første kampene for Belgia. 

Share this post


Link to post

Krise for Sverige. Kulusevski har fått korona. Han har forøvrig hatt korona før.

Forhåpentligvis har det ikke spredt seg, men det kan like gjerne ha gjort det.

Edited by Snikpellik

Share this post


Link to post

Joda, det har spredt seg i Sverige-troppen. Nå har også Svanberg testet positivt, og ytterligere fire spillere defineres som nærkontakter med Kulusevski.

Dette er fullstendig krise for Sverige bare dager før de skal møte Spania i EM. Kanskje er EM allerede ødelagt for svenskene.

 

Edited by Snikpellik

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...