Gå til innhold

Faktisk.no: Vi kutter ikke strømforbruket til 1000 husstander ved å slette fem e-poster om dagen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De tok høyde for paritet i lagringen, men likevel gikk de full retard når de antok at alle servere bruker 100% av tilgjengelig strømforsyning 100% av tiden.. Det høres jo ut som splittet personlighet.. Jeg gav opp etter å ha sjekket 14 eposter, men jeg fant iallefall ikke en eneste over 200 kB, og Atea har brukt 500 kB som gjennomsnitt? Og da er vi ikke innom ting som komprimering, deduplisering etc. en gang.. Bare det å finne tweets som er over 4 år gamle er tilnærmet umulig fordi de for lengst er arkivert på billigere lagringsmedium enn det du finner i en HPE Proliant DL 360..

  • Liker 5
Lenke til kommentar

De talla henger ikkje på GREIP!

Verdens mest vanlige server?

Kansje, men det de mener er vel heller 'verdens mest solgte'. Eg tviler på at det er så veldig mange igjen av de eldste, og spesielt av de med 4x 1TB disker. Og 'en disk ktil checksum og kontroller, 500GB til programvare'? Kva F?

Slik setter man da ikkje opp en server. Man setter den opp med 2x(speiling)whatever(gjerne SSD) til OS og programvare, og dytter inn det man får inn av disker i ledige slots.

Man setter dem ihvertfall ikkje opp med 4x1TB i RAID5, og partisjonerer ut en 500GB bit til OS. RAID5 er døden for ytelse slik. På den annen side, da vi satte opp et fiber SAN tilkoblet HP BL, diskhyller og en digg Taperobot så var det en fra Atea som føkka opp og satte alle portene i fiberswitchene til 1Gb hastighet istedet for 4 eller 16Gb...

Kundene kjøper flere disker ved 80% ledig?

Optimist.

Og alt det forutsetter at det er firmaepost i et mindre firma.

500KB eposter? De fleste av oss utveksler ikkje kattebilder hele dagen. Jobbmailene mine er på kansje 50KB i gjennomsnitt, og de private er på under 20K.

 

Lenke til kommentar

Trur nok at størrelsen på epostane varierer mykje. Sjølv om mange epostar ikkje tar mange kB så er det også mange epostar med vedlegg så tek veldig mykje meir plass. 

Tankeeksperimentet er nok meir tenk for å opplyse folk at også elektronisk lagring krever energi. Om fasitet er at det sparer straumforbruk tilsvarande 1000, 100 eller 10 bustadar er mindre viktig, det er fortsatt eit høgt tal. 

Eg synes likevel at rådet burde våre meir spissa. Å slette 5 epostar per dag har nok relativt liten effekt, men om alle hadde sletta ein stor epost per dag, sortert i skylagringa for å ta vekk duplikat, og liknande tiltak så hadde ein nok fått merkbar reduksjon i energiforbruket. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-OvFPdyiZ

Etter 15 år i bruk var gmail-kontoen min ganske velfylt. Satte meg ned og sletta vel 60.000 e-postar som AI'en deira hadde sortert ut som ræl. Det er jo ganske liten verdi i påminning om at pakka eg bestilte frå Komplett for ti år sidan kan hentast.

Dette er fem om dagen-kvota mi i over 30 år framover.

Det er som The Avatar seier, dei store e-postane som er problemet. Dei er problematiske av andre årsaker og. Viktige dokument burde aldri bli liggande att i e-postboksen, dei burde flyttast ut og kategoriserast rett i eit dokumenthandsamingsystem.

Uviktige dokument burde heller aldri bli liggande, dei burde vore sletta forlengst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...