Gå til innhold

Toll fra ASOS?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke så enkelt, desverre.

Så lenge VOEC + nummer ikke er skrevet på pakken vil pakken fortolles.
Om du har mottatt pakke uten at den er fortollet er det flaks - det er ekstremt mye pakker som kommer inn.

Men Posten er tildels villige til å ettergi om du kan fremvise faktura/kvittering med VOEC nummer påskrevet! Dette er det ekstremt få som har på sine fakturaer, det står kun VAT (Etsy), ebay skriver "We remit this VAT payment to the Norwegian government for you.", etc., men heller ikke ebay har VOEC i noe som helst info for meg som kunde.

Så det er mange variasjoner, og lite VOEC på kvitteringer fra butikk. Mange skryver ansvaret over på privatpersonen som selger, men på Etsy får ikke selger noe info i handelen om VOEC. De er store spørsmålstegn.

UPS fortoller og frigir pakkene, og jeg fikk i dag en faktura for en pakke fra Etsy -som jeg ikke mottok på ups-kontoen min, så sneglemailen tok 14 dager - fra Malta(!!)

Jeg regner med at UPS er mye mindre villige til å se at de mister sitt gebyr ved å innrømme annullering når jeg viser kjøpskvitteringen, men det får morgendagen vise.

Skatteetaten og fortollere vil så gjerne skyve ansvaret over på oss mottakere, slik at vi skal be avsender om refusjon, men selv sitte igjen med fortollingsgebyret.

VOEC er etter et år veldig dårlig fungerende, spesielt når man ikke aksepterer en kjøpskvittering som når den er fra en VOEC selger da beviselig har betalt MVA. Før VOEC fikk man ingen fortolling før man fremviste faktura om den manglet i forsendelsen. Men nå er plutselig faktura ikke så bra lenger likevel.

Men jeg har nå innsett at jeg må ha VOEC+nummer i adressefeltet i alle butikker i VOEC som har ledig felt og i tillegg be på mine knær at avsender setter dette på pakken for å være helt sikker på at det skjer.

Likevel forstår jeg ikke kontrollmekanismen her, for vi kan jo i prinsippet sette på hvilket som helst VOEC-nummer. Jeg har ikke sett at det er et detaljert oppslag mot Skatteetaten for VOEC nummer og avsender/mottaker for hver eneste pakke som kommer inn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...