Gå til innhold

Finnes det en kort vei inn IT bransjen? (Systemutvikler)


Gjest 0dd21...07a

Anbefalte innlegg

Gjest 0dd21...07a

Idag har jeg en helt annen stilling i en annen bransje som er mer praktisk rettet. Jeg merker derimot nå bare mer og mer at dette er understimulerende på de tingene jeg føler jeg er god på og virkelig brenner for.
Jeg har en ganske høy interesse for teknologi, lære meg nye ting, automatisering, innovasjon og problemløsning.  Jeg kan derfor bruke ganske mye av fritiden min bare på å følge med på ny teknologi, lese meg opp på ting, eller løse problemer. Jeg vurderer derfor ganske sterk å få en karriere innen systemutvikling / programering, hvor jeg tror jeg kunne passet veldig bra til .

Problemet er at jeg er ikke ung lengre. Toget mitt har nok gått når det kommer til å ta en bachelor grad eller master grad. Jeg er og helt avhengig av å kunne jobbe fulltid. 

Finnes det noen systemer og systemspråk jeg kan lære meg på kort tid og som vil gi et godt grunnlag for å få innpass ? 

Anonymous poster hash: 0dd21...07a

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest fbaba...919

Det er nok ingen snarveier her og tidsbruken din vil jo variere veldig etter hvor fort du tar til deg kunnskap.

Jeg hadde nok startet med frontend utvikling for web. Du må da til å begynne med lære deg HTML, CSS og JavaScript. Deretter trenger du å kunne et rammeverk som for eksempel React. Her må du kunne vise fram gode prosjekter som tar i bruk dynamisk data hentet fra et API (trenger ikke å lage dette selv). For å vise prosjektene dine bør du lære deg Git (versjonskontroll) og hoste de på for eksempel GitHub. Det er _mye_ å lære innen for alle disse teknologiene og hvor dypt du dykker er opp til deg og dine ambisjoner.

Med disse ferdighetene kan du utvikle moderne nettsider og det som gjenstår er å overbevise en arbeidsgiver at du er noe å satse på vs de som har en lengre og mer teoretisk bakgrunn fra tradisjonelle studier.

Anonymous poster hash: fbaba...919

Lenke til kommentar

Man er ikke avhengig av bachelor/master for å lande en slik jobb, men i fravær utdanning må du åpenbart ha noe annet som gjør at du kommer videre til intervju. Da er det enten å vise til prosjekter som viser at du behersker kunnskapen de er ute etter - eller arbeidserfaring som er relevant. Med en del år i bransjen merker jeg at det er behov for personer med kompetanse på dataflyt og databehandling. 

Lenke til kommentar

Men er det utvikling du vil starte med?

Jeg jobber med drift og det er mye problemløsing, automatisering og innovasjon her og.

Samtidig sitter jeg med inntrykk av at med mindre man har naturtalent for utvikling så er det enklere å få seg en driftsstilling en utvikler uten formell kompetanse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...