Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Jeg har at hørt at man kan fjerne fravær


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde en kamerat som gjorde dette når jeg gikk på VGS. Han var i faresonen for å ikke få året godkjent, så han gikk inn og markerte alle skoledager som borte, systemet den gang hadde ingen revisjon, skolen viste han ikke hadde vært borte alle dagene og eneste alternativet deres var å fjerne alle hans fraværsdager. Han forsatte og sulke resten av året og fikk det godkjent.

Lenke til kommentar

Du kan utnytte koronasituasjonen og få alt fraværet ditt dokumentert. Normalt må en ha legeattest, men i koronatiden er det en midlertidig unntaksregel for å spare fastlegene som gjør at det holder med egenmelding (fra foresatte om du er under 18) for å få fraværet dokumentert. Du kan få slettet inntil 10 dager av dokumentert fravær pr. skoleår jmf.opplæringslova § 3.38.

Er du mye borte, kan imidlertid læreren nekte å gi deg karakter på manglende vurderingsgrunnlag uansett om fraværet er dokumentert eller ikke. Du plikter som elev å gi læreren vurderingsgrunnlag, men læreren må varsle deg om manglende vurderingsgrunnlag i forkant.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...