Jump to content

mohamfjq

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mohamfjq

 1. Jeg går elektro vg1 og fikk en oppgave om noe i TIK faget. Vi har ikke gått igjennom dette på skolen og har ikke peiling hva dette er. har prøvd å søke på nettet men finner ingen svar.
 2. Jeg er helt ok i elektro, men jeg sliter veldig med å skjønne skjemaer og hvor jeg skal sette inn ledningen i Elenergi. Jeg er ikke god på å finne ut av noe og finne en kreativ løsning til det. Oppgaven var å koble lampe, en polet bryter og dobbel stikk kontakt til koblingsboks. Også måtte jeg finne en løsning på hvordan jeg måtte koble alt og lage et skjema for dette. Læreren sier at vi må finne løsning selv og får håpe på at det ikke kort slutter. Hvordan kobler jeg opp et sånt anlegg, hvordan lager jeg et skjema for alt dette og faktisk skjønne hva som egentlig skjer teoretisk, og hvor kabler skal kobles
 3. Jeg er helt ok i elektro, men jeg sliter veldig med å skjønne skjemaer og hvor jeg skal sette inn ledningen i Elenergi. Jeg er ikke god på å finne ut av noe og finne en kreativ løsning til det. Oppgaven var å koble lampe, en polet bryter og dobbel stikk kontakt til koblingsboks. Også måtte jeg finne en løsning på hvordan jeg måtte koble alt og lage et skjema for dette. Læreren sier at vi må finne løsning selv og får håpe på at det ikke kort slutter. Hvordan kobler jeg opp et sånt anlegg, hvordan lager jeg et skjema for alt dette og faktisk skjønne hva som egentlig skjer teoretisk, og hvor kabler skal kobles.
 4. Hvor mye tjener en i militæret? Tenkte på offiser, eller dem i Telemarks bataljonen, de som jobber i sjøen, er ute i krig og spesial styrker. Hva med en som har elektriker fagbrev?
 5. Jeg lurte på hvor mange fravær jeg egentlig kan ha. Hvis jeg har for mye fravær kan det unngå meg fra å fullføre 10 klasse? Jeg har vært mentalt sliten dette året og har skulket en del. Jeg har hørt at fravær har ingenting å si i 10 klasse så lenge du har nok fag grunnlag. Er dette sant?
 6. Jeg lurte på om jeg kunne ta ferie (ferie utenom skoleferie) og hva reglene eller hva slags lover har jeg? jeg går i 10 klasse og nærmer meg slutten, hvis jeg tar ferie nå så går jeg glipp av eksamener og prøver, men vil jeg fortsatt ha fullført 10 klasse da? Hvis jeg tar ferie helt fram til sommerferien, er det dårlig?
 7. Hvor mye kan en elektriker tjene plus overtid?
 8. Jeg lurte på om det er mulig å fjerne, eller ta vekk sitt fravær, Jeg går i 10 klasse og har hørt at dette er en ting. isåfall lurer jeg på om dette er sant eller galt, hvis det er sant, hvordan gjør man det?
 9. Så hvist jeg registerer i aksjeselskap så betaler jeg 22% istede for 46.7% selv om jeg har flere enn 4 boliger?
 10. Må jeg betale 50% hvis jeg registrer i et aksje selskap?
 11. Må jeg betale 50% hvis jeg registrer i et aksje selskap?
 12. jeg lurte hvor mange boliger du kan eie for å leie ut. Boliger som du ikke bor i altså som du leier ut til folk. Det med skatt også da, hvor mye skatt må du betale for en eller flere boliger for utleie? Også lurte jeg på om hva en aksjeselskap er? Har hørt at du burde registrere aksjeselskap for å leie ut boliger, ikke privat, men hva er det egentlig? er det en bra investering? Også lurte jeg på hvordan jeg burde investere i boliger. Det er mange forskjellige måter, men hva er en rask, bra måte? Har hørt at du burde ta en lån, og de som leier huset betaler for lånet og da har jeg igjen litt penger, for å eks investere i aksjer.
×
×
 • Create New...