Gå til innhold

Nå starter kampen om pensjonen din. Dette er Teknas tilbud til sivilingeniører [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"– Det lønner seg å sjekke hvilken pris man har i løsningen arbeidsgiver har valgt og selv ta aktive grep og flytte pensjonen til Kron, sier Holten."

Burde det ikke være i alle sin interesse at pensjonene er et ansvar fellesskapet(staten) tok?

Det er snakk om enorme beløp over lang tid, så hva skjer dersom selskapet du stoler på gjennom 40 år slår seg konkurs når tiden for utbetalinger nærmer seg?

Gode ordninger for folk flest blir torpedert når det er snakk om store beløp, det har vi erfaring fra på 80-tallet, da vi fikk ordningen med skattefri banksparing.

En fantastisk ordning som gjorde vanlige folk til millionærer, men lite gunstig for bankene som ikke fikk lånt ut like mye penger når folk flest hadde penger selv.

Ordningen ble dårligere og dårligere, og på 90-tallet var den så dårlig at den ble tatt bort uten store protester.

Folk flest gidder ikke sette seg inn i kompliserte sammenhenger, noe vi ser på prissettingen av strøm også. Det er interessekonflikt mellom energiselskapene og strømkundene, så den billige strømmen på 10 øre/kWh i 2020 ser energiselskapene på som tap.

Lyse beregnet tapet til 40 mrd., som er differansen mellom faktisk strømpris og strømprisen de ønsker seg i markedet, nemlig 40 øre/kWh.

Energiselskapene har drevet lobbyvirksomhet for å få bort el-sertifikatene, og gjennom det mindre tilgang på energi og økende priser som resultat.

De fleste strømkundene tror at det er i deres interesse at subsidien på 5 øre/kWh blir tatt bort, men er det det?

Endret av aanundo
Lenke til kommentar

Jeg tror strengt tatt at man hadde vært best tjent med personlig skattefritak for pensjonssparing, og at beholdningen med avkastning ble en egen post i selvangivelsen til Skatte-etaten. Pensjonsleverandører garanterer verken det ene eller det andre, og tar de 0,17% av 3% så er det like fullt en betydelig del av avkastningen.

Lenke til kommentar
Sitat

Hvis ikke du gjør et aktivt valg, blir pensjonskontoen din værende hos arbeidsgivers pensjonsselskap. Fristen er tre måneder, og løper fra mandag 1. februar.

Hæ, har vi frist på å bytte? Er dette en engangs-greie, hvor valget vi tar vil spikres i stein for evig og alltid?

Jeg forventet at vi kunne bytte frem og tilbake flere ganger, alt ettersom hvem som har det beste tilbudet til en hver tid ..? 

Dette ble jeg ikke helt klok på ...

Lenke til kommentar

Du kan fortsatt flytte pensjonen hvor du vil etter fristen, men hvis du vil ha PKB der den er nå, må du aktivt resevere deg før fristen. Uten resevasjon havner alt hos leverandøren til arbeidsgiver, men du kan selvsagt flytte det tilbake igjen etterpå.

Den eneste permanente endringen du vil kunne oppleve er hvis du har mange gamle PKB i forskjellige banker. Dersom de blir samlet i en bank kan du ikke dele dem opp igjen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...