Gå til innhold

Skal kjempe mot Elon Musk: Sikrer finansiering til hundrevis av nye bredbåndsatellitter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De får skyndte seg. Jeg kjenner allerede flere som deltar i den åpne Starlink betaen, så dette rulles ut raskt. SpaceX har allerede skutt opp over 1000 satellitter, der siste oppskytning med 60 stk var i går, neste med 10 stk er i morgen, og fremover er det planlagt ca 3 stk oppskytninger per måned med til sammen 180 satellitter.

Oppskytningen i morgen er spesielt interessant for oss i Norge. Dette er de første Starlink satellittene som vil plasseres i en polar bane (97,6 graders inklinasjon). De vil dermed dekke Norge, og vil også kunne være synlig her.

Det er ikke et stort nok antall til å begynne å rulle ut Starlink som en tjeneste i Norge, men det er nok et innledende forsøk for å se hvordan algoritmer og slik burde utformes.

Lenke til kommentar

Mobiloperatørenes mottrekk blir nok lavere priser for "uendelig" datakvote. Er det noen som husker telefonioperatørenes mottrekk da ip-telefoni kom? Bort med taletariffer for nasjonal samtaler - så vips var ip-telefoni et nisjeprodukt. Konseptet har nok mer for seg i U-land enn I-land, men selv der foregår det massiv fiber og 5G utrulling som vil dekke de fleste sitt behov.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...