Jump to content
barry_zito

Vaskemaskin med "Autodose" - vaskemiddel tørker ut?

Recommended Posts

Hei

Vi kjøpte en Electrolux vaskemaskin tidligere i år med slik automatisk dosering av vaskemiddel (Autodose) og har problemer med at det blir tomt i vaskemiddelbeholderen uten at vi kjører særlig mange vaskesykluser.

Vi bruker ikke vaskemaskinen så ofte, 4 sykluser siste 4 ukene (har begynte å logge dette....). Min teori er at vaskemiddelet tørker ut/fordamper inne i vaskemiddelbeholderen (den er dekket av et avtakbart plastlokk pluss har en luke for påfylling, se bilde)

F.eks fylte jeg på 1 liter OMO Color for nøyaktig 4 uker siden, og nå etter 4 sykluser er det nesten tomt (har sjekket at doseringsinnstillingene er korrekte)

Noen andre som har erfaringer med disse Autodose-vaskemaskinene og at vaskemiddel tørker ut ved liten bruk?

 

Screenshot 2020-12-13 013234.png

Share this post


Link to post

Slik vaskemiddel inneholder 80% vann. Så det høres logisk ut at det kan fordampe. Regner med maskinen blir ganske varm under bruk også. Har du tørketrommel osv i nærheten? Er det generelt varmt i rommet? Da fremprovoserer du fordampningen. 

Jeg hadde bare tatt bryderiet og dosert manuelt med en kork til hver vask. Så tidsbesparende er ikke denne autodoseringsfunksjonen. 

Share this post


Link to post

Støtter systemet vaskepulver? Det vil nok være mer fornuftig i ditt tilfelle.

Dersom du bruker flytende vaskemiddel og dette tørker ut så risikere du enten at vaskemiddelet ikkje når vasken din, eller at det delvis uttørka vaskemiddelet medfører at du får ein langt større dose vaskemiddel ettersom delvis fordampa vaskemiddel nødvendigvis blir meir konsentrert.

Det sagt så trur eg ikkje det kan være avdamping som er problemet her, 1 liter flytande vaskemiddel på fire veker (minus dei fire gongane du har brukt vaskemaskina) er fortsatt ein stor mengde væske som må fordampast. Sjølv om det er veldig varmt i rommet eller rundt vaskemaskinen, så er vaskemiddelet delvis beskytta av eit lokk sjølv om det ikkje er heilt tett.
Eg mistenker at det er feil i doseringa, så sjølv om det ser rett ut i innstillingane så ville eg sjekka opp om det er ein mekanisk feil som fører til at for mykje vaskemiddel blir sluppet inn i vaskemaskina kvar gong.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...