Gå til innhold

Blir flådd som selger på ebay


Tullballj

Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring med å selge på ebay her? Jeg har prøvd meg som selger på ebay en måneds tid. Jeg har også fått solgt noen gjenstander. Det virker imidlertid ikke så lukrativt å selge der. Jeg solgte en samle gjenstand til 200 dollar. Dette trakk ebay $18 dollar i avgift for. Det jeg ikke viste var at ebay også skal ha en månedsavgift på toppen av dette, så de har trukket 200 kroner til. Som selger satt jeg igjen til slutt med 1200 kroner etter at alle avgifter og frakt har blitt betalt. Det er mindre enn hva man kan få på finn. Jeg måtte også vente i 21 dager før pengene kunne bli overført til min konto. Jeg har altså betalt nesten 400 kroner i avgifter og 450 kroner i frakt, så hele overskuddet har blitt spist opp.  Er det bare så dyrt fordi jeg er fersk selger eller er det slik uansett?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har drevet å solgt litt ingame greier i ett spill. Var avgiftsfritt hos meg mener jeg å huske opp til ett visst beløp. Fikk en del faste kunder og de kommuniserte jeg med på discord for å slippe å fylle opp grensen. Og da fikk jeg penger rett inn på paypal isteden for å vente de 21 dagene. 

Men ja, jeg har hørt om avgifter spesielt på dyre produkter. Var en fyr på ebayforumet som kjøpte ødelagte mobiltelefoner, reparerte dem og solgte dem på ebay. Etter avgiftene hadde han tapt penger på prosjektet. 

Lenke til kommentar

Det varierer litt på hvilke kategorier man selger i, men generelt får man 200 annonser "gratis" per måned, altså uten avgift for å sette inn annonsene, men det kommer 10% avgift på hele salgsbeløpet, inkludert frakten (bøker, filmer og musikk er 12%).

Deretter taper man som regel på frakten når man sender fra Norge, ettersom eBay både har maksimale satser for frakt, samt at man må redusere fraktprisen for å være konkurransedyktig.

Så tar PayPal 3% pluss 3 kroner per transaksjon, i tillegg til at de ofte har reduserte vekslingskurser når du skal ha ut pengene.

For nye selgere, og også for de som har solgt en stund, så holder eBay nå og da igjen pengene til varen er levert, opp til 3 uker.

I tillegg er du som selger ansvarlig for frakten, samt eventuelle skader, eller at en kjøper rett og slett ikke er fornøyd.
Blir varen tapt, så er det selger som tar tapet. Må varen returneres, så er det selger som betaler frakten begge veier.

Det kan være lønnsomt å selge på eBay, men du skal ha et særdeles bra påslag på varene du selger for å få det til å gå rundt.
Som oftest må man regne seg opp mot 100% fortjeneste, altså dobbel pris av selvkost, dersom man som mindre privatselger skal tjene noe særlig på det.

På grunn av de høye fraktprisene fra Norge, så er det også mer lønnsomt å selge dyrere ting, små billige ting er ikke like lønnsomt, ettersom man da ofte er i konkurranse med Kina og østblokkland, hvor frakt er nærmest gratis.

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...