Jump to content
alperose

Salg av leilighet

Recommended Posts

Jeg prøver meg igjen siden forrige spørsmål ikke var helt korrekt. I desember 2019 kjøpte jeg en leilighet i Oslo, som sønnen min skulle bo i.

Dette var en sækunderbolig siden jeg eier min egen bolig her i Bergen. 

Nå er sønnen min blitt arbeidsledig og ønsker å flytte tilbake til Bergen. Siden det er så langt borte vil jeg ikke leie ut til en ny person.

Så jeg ønsker altså og selge boligen selv om det ikke er gått et år. Jeg tviler på at det blir noen gevinst av betydning siden meglerutgifter regnes inn og det er helt i orden.

Det jeg lurer på er om det har noen andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig

Om jeg må betale noe mer/ andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig før det er gått et år.

Jeg tenker å cashe pengene inn i ny leilighet her i Bergen vil det bli et problem tro?

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Dubious skrev (16 timer siden):

1-års regelen gjelder kun om du har bodd der, noe du ikke har gjort

Virket som TS var klar over det, som hen nevner regner hen ikke med noen gevinst, så evt gevinskatt blir ikke allverdens. 

Share this post


Link to post
21 hours ago, alperose said:

Så jeg ønsker altså og selge boligen selv om det ikke er gått et år. Jeg tviler på at det blir noen gevinst av betydning siden meglerutgifter regnes inn og det er helt i orden. Det jeg lurer på er om det har noen andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig. Om jeg må betale noe mer/ andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig før det er gått et år.

Det spiller ingen rolle om du selger en primærbolig eller sekundærbolig, reglene er de samme. Nå du selger en bolig som du har eid i mindre enn 1 år eller som du har bodd i selv i mindre enn 1 år i løpet av de to siste år, utløses skatteplikt for ev. fortjeneste og skattefradrag for ev. tap. P.t. er det 22 % av fortjeneste/tap som er grunnlaget for skatteendringen.

Share this post


Link to post
knipsolini skrev (7 minutter siden):

Jeg har faktisk planer om å flytte tilbake til Oslo minst et år hovedsakelig for å bo i leiligheten jeg eier og leier ut der. Men i motsetning til TS har jeg eid leiligheten mye lengre, over flere år, og den har snart doblet seg i verdi. Ville kostet meg rundt 400.000kr i skatt om jeg skulle solgt boligen uten å ha bodd der minst et år før salg. 

Du skatter kun av overskudd. Din situasjon er irrelevant for OPs.

Til OP: Du ville aldri fått solgt denne boligen skattefritt uansett. Det er helt irrelevant om du eier den mer eller mindre enn 1 år da du aldri har bodd der. Skatteforplitelsen din vil være lik. 

Men som sagt er skatten kun av overskuddet. Det er snakk om mindre enn et år. Er ikke sikkert du kommer ut av det med noe særlig overskudd uansett. 

Share this post


Link to post

12 innlegg er fjernet fra tråden pga OT, tilbakemeldinger tas på PM eller i tilbakemeldinger-kategorien. Dette innlegget skal ikke kommenteres.

  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...