Gå til innhold

alperose

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av alperose

  1. Skrev feil merke det et en New England Door, og det kan se ut som leverandøren er nedlagt.
  2. Men til hvem? Et verksted eller en leverandør av garasjeporter?
  3. Den heter New England Door, tror leverandøren må være lagt ned for finner ikke merke noen steder.
  4. Var vel det jeg tenkte, men hvilken type firma, bilverksted?
  5. Kan man f eks. levere inn fjernkontrollen til et verksted og få de til å gjøre det?
  6. Men hvordan gjør man det da? Vi er begge helt grønn på slike ting?
  7. Er ingen som administrerer fellesgarasjen, det er en privat selveiende garasje til 2 biler.
  8. Men hvordan gjør man det, det er en fellesgarasje som kun 2 beboere bruker. Det er en sweedoor Ser det er lett å få tak i fjernkontroller på nettet,problemet er at verken jeg eller naboen vet hvordan vi kloner mot hans?
  9. Jeg er håpløs på slike ting. Jeg deler garasje med en nabo men kun naboen har fjernkontroll til den ( Jeg har nøkkel som ikke fungerer lenger) Men hvordan gjør man slike ting? Kan jeg bare levere hans fjernkontroll inn et sted og få gjort det? Takknemlig for svar.
  10. Jeg er håpløs på slike ting. Jeg deler garasje med en nabo men kun naboen har fjernkontroll til den ( Jeg har nøkkel som ikke fungerer lenger) Men hvordan gjør man slike ting? Kan jeg bare levere hans fjernkontroll inn et sted og få gjort det? Takknemlig for svar.
  11. Hva skjer egentlig i arbeidslivet for tiden. Jeg er av den gamle garde og går på jobb om jeg klarer det.

    Men den yngre garde er helt håpløs, ikke bare er de sykemeldte, toppen på kransekake for meg kom i dag da vi trass mange syke, fikk melding om at en hadde tatt seg fri 3 dager fordi hun måtte avlive en gammel hund etter mange år og var i sorg. 

    Er det mulig tenkte jeg, fra før er halve avdelingen jeg jobber i sykemeldt ( også sjefen) men har en høyere leder som åpenbart har godtatt dette.

    Selv er jeg så sliten at jeg nesten går på felgen. Hvordan kan det være mulig at en leder godtar dette. 

    Har selv hatt hund som vi måtte avlive etter 17 år, det var jo trist, men hadde ikke engang kommet på tanken om å melde meg syk/ fri iallefall ikke når resten av avdelingen ligger nede.

    Sikkert ingen som kan svare meg på dette, men måtte bare få ut litt frustrasjon. 

     

     

     

     

     

     

     

  12. Jeg blir mer og mer forvirret, som jeg har forstått det er denne muren, gitter eller kall det hva man vil ( blokade) er satt opp av Israel av sikkerhets hensyn. Fordi de er redd for Hamas. Likevel omtales det konsekvent som en ond handling som stenger Gaza inne i sitt eget land. Nå snakker jeg altså om det som har skjedd forut for krigen Tar jeg feil, er dette noe Israel gjør på gøy, som det høres ut som? Så kommer spørsmål nummer to, om dette forhåpentligvis tar slutt kan ikke FN overta dette oppdraget? Så slipper iallefall Israel kritikk for akkurat denne delen av konflikten?
  13. Trist det aller meste av dette er jo tull. At russere som ikke får riktige opplysninger tror på dette er en ting, men at folk som bor i Norge kan ha slike vrangforestillinger er litt verre og svelge.
  14. Er det virkelig mulig at det finnes etniske nordmenn som mener det er greit å gå til invasjon og drepe folk fordi Putin mener det blir plassert våpen for nært Russland ( som angivelig skal være årsaken) Er vel ikke Putin og Co som bestemmer hvor det skal plasseres våpen så lenge det ikke er på Russisk side. Det hele er jo bare trist ved tanke på hvor mange som blir drept i denne invasjonen.
  15. Hei Har nettopp deltatt i en gruppereise, i og for seg greit nok. Men selv om jeg deltar i en gruppereise betyr ikke det at jeg føler jeg må henge med på alt. Føler jeg er blitt uglesett for å gå mine egne veier av mine medrivende. Det er litt trist og skulle gjerne hatt tips om gruppereise hvor det er innafor å gjøre sine egne greier. Jeg liker å ha noen å spise måltider med, men liker også tanken på at det må være greit å gjøre sine egne greier uten at man blir sett på som sær. Jeg har vært i Nord Makedonia/ Albania og det har vært en opplevelse bortsett fra at jeg ikke takler den del av kulturen som går på å spise 7 retter til alle måltider bortsett fra frokost. Ikke for at det er noe feil med det, men det har spist alt for mye av tid jeg gjerne skulle brukt til andre ting her. Men det har vært ubehagelig at de andre har sett på meg som sær fordi jeg har prioritert andre ting. Så neste gang jeg skal ut å reise vil jeg gjerne finne et reiseselskap hvor det er innafor å tidvis melde seg ut og velge andre aktiviteter. Noen her som har tips til det.
  16. Tusen takk for litt oppklarende info om landet. Skjønner litt mer nå selv om det fortsatt er vanskelig å svelge at de støtter Putin I denne krigen. Er nå i Albania og det kan virke som Albania et litt mer moderne, hvorvidt det har med at de er medlem av Nato vet jeg ikke. Vet heller ikke hvilken side de har tatt vedr.krigen.
  17. Som jeg ser der er det ikke mulig å være imot krig og samtidig støtte Putin. Det er her jeg rygger, jeg kjøper gjerne deres syn på USA, og de trenger såklart ikke like Zelensky. Men når det nå engang er slik ar dette er en invasjon og ikke en borgerkrig samsvarer ikke meningen om at de er imot krigen med at de støtter Putin. Men nå blir det meg som tepper og tepper på det samme. Nå er jeg her og jeg kan lite gjøre med det. Jeg unner de såklart alle turistpengene de tjener på oss. Jeg vet ikke nok om hvorfor Nord Makedonia ikke etter så mange år har fått tilsagn på medlemskap i EU, men jeg vil jo ikke tro det er en fordel at de at de støtter en president som bryter menneskerettighetene stadig vekk. Jeg vet også lite om hvor demokratisk Nord Makedonia egentlig er, noe som vil er en forutsetning for få medlemskap i EU. Fortell meg gjerne mer om det. Det er jo et flott land med mange hyggelige mennesker så er jo litt trist hvis de ødelegger for seg selv ved å støtte en diktator.
  18. Hvor har du fra at 95% av den ukrainske befolkning er mot krigen? Det er nytt for meg da?
  19. Ja får håpe det, er bare veldig overrasket over at et så fattig land som jeg jo som turist ønsket å støtte så får jeg høre dette. De ønsker jo medlemskap i EU, da er det litt rart de støtter en president som er blant de som ofte bryter menneskerettighetene Nei de støtter ikke krig, men indirekte gjør de jo det ved å støtte den som har har gjort invasjon da. Klarer ikke helt å se forskjellen da. Folk med høyere utdannelse flytter jo ut herfra for å få bedre muligheter, ser de ikke velstandsøkningen som har kommet i de andre østblokklandene, og fordelene ved demokrati tro? Rart de ikke ser sammenhengene?
  20. Hjelp jeg er på gruppeturer til Nord Makedonia. Synes det var kjekt som turist å støtte opp om et så fattig land. Men i dag fortalte guiden oss at folk i Nord Makedonia støtter Putin i invasjonen. Jo jeg skal gå så langt som å være enig med at det innlemmer USA, noe som ikke er bra. Jeg kan til og med akseptere at de ikke liker Zelensky, og det er mye jeg ikke vet. Men jeg fikk skikkelig bakoversveis da hun sa at de støtter Putin i samme setning som at de sa at de var imot krigen. Alle er såklart imot krig, det er mye jeg ikke vet om dette, men det var Putin som startet dette, da kan man ikke si at man ikke støtter krig i samme setning som man sier at man støtter Putin i denne saken. Jeg mistet nesten lysten til å være her, kjenner folk som har flyktet fra Ukraina, og hvor mange er ikke døde. Mulig jeg er over snittet sensitiv om dette, men ærlig talt. Nord Makedonia er et av Europas fattigste land Og med den innstillingen tror jeg neppe det blir bedre. Når man støtter en president som bryter menneskerettighetene kan man f.eks bare drømme om å bli medlem av EU. Å være medlem av EU er faktisk en av veiene ut av fattigdom. Jeg er veldig skuffet over et land som faktisk har tilgang på informasjon tar et slikt standpunkt. Personlig hadde jeg vel håpet det var folkeavstemning i områdene Putin er ute etter. For det må jo være folket selv som skal bestemme om man vil være russer eller Ukrainer. Dette var sikkert dagens dårligste reklame for Nord Makedonia som ellers er et trivelig folk. Jeg skulle virkelig ønske jeg slapp og poste dette, men bare måtte. Men tar gjerne en diskusjon med folk som mener det motsatte. For øvrig reiser alle unge godt utdannede Makedonia utenlands for å få bedre forhold. Men hvis dette er holdningen deres også vil de jo stå i stampe lenge
  21. Mener du da at den uskyldige part kan kjöpe tilbake den andre parten, for at evnt. barn må slippe å flytte (gitt situasjon) Og hva om den skyldige part ikke eier mer enn ca 20% av boligen. Som sagt har jeg selv värt den uskyldige i denne settingen, for mange år siden, men trodde virkelig at dette var ordnet opp i etterhvert. Er litt sjokkert over at finansieringsselskaper fortsatt kan holde på på denne måten , uten å ha noe plikt til å orientere ektefelle/samboer (registrert) når man tar opp forbrukslån. Helt ärlig trodde jeg at finanstilsynet hadde ordnet opp i dette for lenge siden, fordi i noen tilfeller vil jo dette gå ut over de enda mindre uskyldige) Husker jeg kontaktet finanstilsynet mange ganger vedrörende denne svakheten i systemet og de sa faktisk at de skulle pröve å gjöre noe med det? Det er jo et mareritt for den som sitter igjen. Derfor skulle jeg gjerne visst om det medförer riktighet at man ikke er kommet lengre for da önsker jeg igjen å ta kontakt med finanstilsynet vedr. denne saken. Tenk på alle som rammes av dette, klart et flertall av befolkningen betaler jo sine lån og bringer ikke sine närmeste i en slik situasjon, men det er endel som ikke gjör det da. Hvor kan jeg finne ut om det er riktig at det ikke er opplysningsplikt til registrert samboer/ektefelle? Og vet du noe om dette gjelder alle finansieringsselskap.
  22. Jeg jobber i en offentlig tjeneste, i dag fikk jeg besök av et menneske som önsket hjelp til å skrive ut papirer i forbindelse med at hen önsket å ta opp et forbrukslån, han sa rett ut at hen hadde en ektefelle som kunne hjelpe, men hen önsket ikke at hen tok opp lån av grunner jeg så klart ikke vet, og ville ikke hjelpe. Dette satte igang min tankekarusell, dette er en gitt situasjon, sett at vedkommende får innvilget disse lånene, som åpenbart kan lånes ut uten sikkerhet i bolig, da bak sin ektefelle sin rygg uten at den godkjenner dette? Hvis disse lånene går til inkasso, kan disse finansieringsselskapene ta pant i felles bolig, og begjäre boligen tvangssolgt? Grunnen til at jeg postet dette spörsmålet var at jeg selv har selv erfart en slik situasjon for mange år siden, så jeg grösset, den gang var det slik at min samboer hadde tatt opp forbrukslån bak min rygg. Etter et samlivsbrudd gikk lånene til inkasso, og finansieringsselskapene tok pant i vår bolig som var felles. Dette endte med at jeg måtte selge boligen for å komme meg ut av situasjonen, ikke fordi jeg ikke hadde råd til å bo i den, men fordi jeg fryktet at lånene ville bli enda större med tiden, og det ville bli enda vanskeligere å komme seg ut av dette uten å bli personlig ruinert. Han eide på det tidspunkt 20% av leiligheten, men heldigvis var overskuddet såpass stort at det dekket lånet hans. Men jeg måtte gå noen runder med advokat för dette löste seg, og det föltes som et mareritt. (ikke minst fordi tiden gikk ,og jeg visste hvor kjapt disse lånene steg ,og det ville bli mer og mer kostbart for meg om han ikke betalte) Noe han ikke gjorde. I dag kom jeg til å tenke tilbake på denne historien, og grunnen til at jeg poster dette er for å få vite om det fortsatt er slik praksis i finansieringsinstitusjoner (vanligvis ikke vanlige banker) at man kan ta opp forbrukslån uten at ektefelle eller samboer må skrive under. Jeg antar det fortsatt er mulig å ta opp slike lån, men i hvilken grad kan disse finansieringsselskapene ramme ektefelle/samboer i ettertid om ikke lånene infries? Kan et slikt selskap kreve felles bolig solgt, når ektefelle/samboer ikke har skrevet under eller i det hele tatt er klar over at det er tatt opp slike lån bak ryggen hens. Tar utgangspunkt i at man eier felles bolig. Eller det gjort endringer på slikt tro? Det er nesten skummelt å vite at dette fortsatt trolig pågår, og tenker med skrekk på evnt. barn i slike forhold som gjerne må flytte grunnet at den ene forelderen har satt den andre i en umulig situasjon. Har fortsatt ikke finansieringsselskapene noe ansvar i dette tro?
  23. Ja jeg er helt sikker på dette, og er veldig enig med deg at det høres rart ut, som sagt mistenker heller ikke de har gjort noe feil med vilje. Jeg prøvde for noen år siden og ta kontakt med Norne for det er ikke første året dette skjer, da fikk jeg tilsendt noen regnestykker jeg ikke forsto meg på Så ga opp diskusjonen og godtok at jeg var dum, til tross for at jeg visste at jeg også hadde poster som var solgt med tap, fikk jeg til svar at alt jeg solgte måtte jeg skatte for, men i år 2022, har jeg derimot skrevet ned alle transaksjonene og det må være feil dog hvis jeg ikke har misforstått noe. Jeg tror det var året 2020, da man startet med disse Ask kontoene, rett meg om jeg tar feil. Jeg satte såklart inn alt på ask konto, og første året reagerte jeg på at jeg hadde hadde solgt endel tapsposter hvor det ikke sto noe tap. Henvendte meg så til Norne og spurte hvorfor og fikk som sagt tilsendt noen regnestykker jeg forsto meg lite på. Men de var krystallklar på at jeg måtte skatte for alt jeg tok ut enten det var tap eller gevinst. Hører med til historien at jeg vært år starter med å ha null jeg kan ta ut skattefritt fra denne kontoen. Jeg reagerte da med å si at hva var i såfall poenget med ask konto? Hvor jeg så fikk til svar at det var mange fordeler, hva disse fordelene skulle være fikk jeg derimot ikke svar på. Jeg har ikke fulgt så mye med på Dnb kontoen ( Ask) men der står det vært år et beløp som er tap. Men ikke fra Norne som sagt. Jeg er veldig forvirret, men hvis jeg har rett som også dere insinuerer skal jeg iallefall ikke skatte for penger som er brukt til å reinvestere når jeg ikke har tatt de ut av kontoen. Det er såklart vanskelig å tro at disse bankfolkene kan gjøre slike feil, og de har ikke selv noe vinning på dette. Uansett om det ikke var ask konto, skulle det jo stå hvilke poster som var solgt med tap. Men da jeg fikk skattemeldingen i år stusset jeg virkelig når jeg så hvor mye jeg måtte skatte av, omtrent hele beløpet jeg hadde solgt for selv om jeg hadde reinvestert 1/3 av beløpet. Vet ikke om det nytter å ta kontakt med Norne igjen, må bare sette meg ned å skrive opp beløpene og sende de til både Norne og skatteetaten, for jeg har jo åpenbart rett i dette. Men veldig irriterende at bankfolk som jeg trodde kunne dette gjør slike feil, og at jeg selv må ta jobben med regne ut dette. Men tusen takk for alle svar. Da vet jeg i det minste at det ikke er meg som har misforstått, og får ta fatt på jobben Norne skulle gjort selv. Men synes jo selv at det er rart at bankfolk kan gjøre slike feil da.
×
×
  • Opprett ny...