Gå til innhold

Disse kravene gjelder: Panelovner uten smart nok styring får omsetningsforbud [Ekstra]


Ellen Viseth

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

250W-ovnen har en energieffektivitet på 31,4 prosent, mens kravet er 34 prosent. Ovnene hadde heller ikke styringsmekanismer som oppfylte energieffektivitetskravene, skriver NVE.

.

Med all mulig respekt.

Dette blir for dumt.

Husoppvarming med elektrisitet er en form for miljømessig vandalisme Norge har bevilget seg på CO2 alterets bekostning, hvor det beste blir det godes fiende sett i relasjon til Europeisk kraftmix.

Dennre marginale gevinsten viser en total blinfdhet for " Value for money " når NVE bruker ressurser på en sak med et så marginalt gevinstpotensial

Uvirkelig og trist etter mitt skjønn.

 

Lenke til kommentar

Jeg slo opp i EU forordningen (EU) 2015/1188, (se Lovdata økodesignforskriften § 34 og vedlegg) og fant definisjonen:

"I Vedlegg II - V menes med:

1) sesongavhengig energieffektivitet ved romoppvarming» (ηs) forholdet mellom romoppvarmingsbehovet som dekkes av en varmeovn, og det årlige energiforbruket som kreves for å dekke dette behovet, uttrykt i % "

Dette gir litt mening til begrepet energieffektivitet, men det må vel også bety at kravet er oppfylt hvis rommet er tilstrekkelig lite. Hva med et lite vindfang på 2 kvm og en ovn på 250W ?

(jeg har ikke sjekket hele forordningen)

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
UBWB96K9 skrev (På 4.10.2020 den 16.10):

250W-ovnen har en energieffektivitet på 31,4 prosent, mens kravet er 34 prosent. Ovnene hadde heller ikke styringsmekanismer som oppfylte energieffektivitetskravene, skriver NVE.

Hvorfor er kravet bare 34%? Og hvor reelt er 31,4%? Folk flest slår jo av ovnen i sommerhalvåret. Panelovner har som kjent en teknisk virkningsgrad på 100% men de kan få lavere virkningrad ved å varme opp helt unødvendige tidspunkter eller til unødvendig høy temperatur. Hensikten med termostat og nattstyring er å ikke kaste bort unødvendig energi på å varme opp rommet mer enn nødvendig. Altså få energieffektiviteten opp på 100%.

Det sagt så brukes jo 250W-ovner typisk på små toaletter (ikke våtrom), vindfang og lignende. Altså steder det egner seg med varmekabel i stedet for. I nye bygg brukes jo "alltid" varmekabel eller vannbåren varme sånne plasser, så EU-forskriften kan jo ikke være myntet på norske nybygg. For eldre bygg handler det om rehabilitering. Der mener jeg det er på sin plass med et forbud mot ovner uten termostat i hvert fall. Om det er hensiktsmessig med nattsenking kommer helt an på romtypen så der mener jeg man bør få utøve skjønn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...