Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Flytting av optisk kabel


Anbefalte innlegg

Hei. Har nettopp flyttet inn i ny leilighet. Her var Altibox/Viken Fiber en del av felleskostnadene, med båndbredde opp til 200/200. Gode greier med andre ord.

Men routeren er plassert på soverommet ved sikringsskapet. Mellom routeren og TVen, PlayStation, stasjonær PC etc. er det derfor to betongvegger og en lettvegg. Ikke gode greier med andre ord.

Mik umiddelbare tanke var å bare flytte routeren ut i stua, da det er ethernet-porter i veggen ved TVen. Men jeg har nå skjønt at routeren også er avhengig av den optiske kabelen for å få inn nett i det store og hele.

Har dere noen lure løsninger på dette? Er eneste utvei å ta forbindelse med Viken Fiber og få flyttet hele greia? Hva er eventuelt prisestimat på en slik manøver?

Sånn det er nå kan det uansett ikke være. Jeg kan ikke ha tilgang til et så kraftig nett, og bare ha muligheten til å utnytte en brøkdel av det. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier ethernet-portER - altså i flertall. Er det slik å forstå at det går to ethernet-kabler fra ruteren du har på soverommet og inn til stua?

Hvis så er dette stemmer, så er det egentlig ganske enkelt normalt sett: Sett ruteren fra Altibox i bromodus. Den ene ethernet-kabelen setter du i en av TV-portene på altibox-ruteren og du kan videre koble en TV-dekoder til denne inne i stua. I den andre porten i stua kobler du til wifi-ruter av eget ønske - denne ledningen må være koblet til porten på Altibox-ruteren som ifølge dokumentasjonen skal brukes til internett når bromodus er aktivert. 

 

Endret av NULL
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...