Gå til innhold

Displayportkabel på minimum 7 meter


Sarasin

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Så har det hele kokt ned til at vi heller ommøblerte stua, enn at jeg skulle kjøpe sjukt prisa ledninger ;) Flaks å ha litt forståelse i heimen :p Så nå har kravet på kabelen gått ned fra 7m til 5m, og da åpner det seg en hel del flere løsninger. 

Jeg velger da å kjøre på DP-kabel i stedet for HDMI, men lurer på noen ting.

Er det sant som de sier, at DP-kabler ikke kommer med "revisions", men kun er en ledning? Altså at det er sender (skjermkort, DP 1.4)) og mottaker (skjerm, DP 1.3) som avgjør hastigheten på det som skjer i ledningen? Fant dette på på linustechtips:

"And if you're just shopping for cables, be aware that DisplayPort cables do not have revisions. There is only one type of DisplayPort cable."

For da er det jo ikke noe stress å få fatt i dette. Er det noen som har kjennskap til iiglo-merket fra komplett? Vil jeg kunne bruke denne uten problemer?

iiglo Displayport kabel 5m

Finner også denne, men kjenner ikke til verken selskapet (123elektronikk) eller merket på kabelen

8k DP-kabel

Tanker?

Endret av Sarasin
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Theo343 said:

Så mottaksenheten har DP?

Ja. Dersom jeg kjører PCen ved siden av tven (slik den står i dag), får den HDMI (2.0). Skjermen har både DP og HDMI, men det virker som DP er såpass mye bedre at jeg foretrekker DP. En oppgradert type av den skjermen jeg har (MSI Optix MAG271CQR) er vel den som heter MAG272CQR, og den kan kjøre 165hz over DP, men fortsatt bare 144hz over HDMI. Ergo foretrekker jeg DP dersom jeg oppgraderer til noe enda sykere etterhvert :)

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om det er noen regler om å anbefale kinesiske sider, men man kan få fiber optiske kabler med DisplayPort 1.4 opptil 70m uten at det koster skjorta, langt bedre enn hva norske leverandører tilbyr på både pris og unike varer.

550kr - 1100kr for en slik er ganske rimelig vil jeg si. Fra erfaring med andre leverandører som selger likt utstyr er tiden ca 2 uker å vente på shipping per i dag. Har skaffet mine DP kabler fra den siden, dog ikke fiber optiske med 1.4 for høy refresh gaming i 1440p/4k med god erfaring og at varene holder mål. Anbefaler at du ser om det er en del reviews allerede på de varene du ser på klart. Denne optiske kabelen jeg linket har 13 reviews og de ser unike ut, så jeg hadde sett på dette om du trenger lengden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

regner med at det er like lov å anbefale kinesiske som danske sider ;) Jeg har sett disse optiske kablene, men er litt skeptisk. Den jeg linket til fra komplett, får jeg i morgen om jeg bestiller i kveld.

Noen som kjenner til denne kabelen fra iiglo? Eller merket generelt?

Lenke til kommentar

Ja, jeg har vel skjønt det fra de andre sidene, egentlig :p 2.1 er grisedyrt 😕 "Heldigvis" har jeg ikke TV med 2.1-inngang ;) Selv om valget angående skjermkort ville vært 1000% lettere, i og med VRR over HDMI fra nVidia fra 2.1 :) Men jeg blir jo stuck med AMD frem til nVidia og Samsung (og muligens AMD) blir enige om hva som er greit og ikke ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...