Gå til innhold

- Bu slår om seg med kraftuttrykk og skjellsord i en slik grad, at ingen kan være i tvil om at noe har truffet henne på et ømt punk…


Anbefalte innlegg

Trestein skrev (1 time siden):

Nå er vel historien litt annerledes.

Det er vel utviklingen til bærbare pc batterier som ga fart til bilimdustrien

Det kan godt være uten at jeg nødvendigvis tror på deg, men det er ikke relevant for hva som skjer , der utviklingen av elbiler fører til raskere utvikling på batterifronten, og har positiv effekt på grønn industri og teknologi generelt.

Endret av hekomo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Trestein said:

Vel om kinesarane ikke veit korleis man koker vatten med gas får vi vel fortelje dei det.

Det veit dei nok, men det er korkje billig eller enkelt å byggje om eit moderne ultrasuperkritisk kolkraftverk til eit CCGT gasskraftverk utan at det går mykje utover verknadsgrada.  Eg har ikkje høyrt om at nokon har gjort det.

8 hours ago, Trestein said:

Gass kjeler har omtrent null metan slipp. Avgasser er heilt minimale. Omtren det samme som menneske pust.

Gassrøyr og koplingar har derimot stadige lekkasjar, og du må byggje mange tusen mil med slike for å forsyne kolkraftverka i Kina med gass.

8 hours ago, Trestein said:

kor høg virkningsgrad et kolkraftverk har veit eg ikke men 45% var vanleg for noen år siden. Gasskraftverk kommer vel opp i 55-60% med steam produksjon. 

Eit ultrasuperkritisk kolkraftverk, som Kina stort sett har bygd dei siste 20 åra, har over 45% verknadsgrad, men det varierer kor mykje.  Sidan Kina framleis har ein del eldre kolkraftverk i flåten, ligg vel snittet rundt 40%.  Gjennomsnittet i EU er 38%.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
likferd skrev (På 21.5.2020 den 18.06):

Hvem er "vi" i dette regnestykket? Vi som kraftselskapene som får hele profitten, eller vi som kraftkunder som betaler for kablene?

Vi utveksler strøm med Danmark og stort sett er får vi betalt bedre for strømmen vi eksporterer enn den vi importerer. Differensen dekker transportkostnader og vel så det. Så vidt jeg vet så bruker Statnett overskuddet til betale for utbygging av kraftnett innenlands. Resultatet blir derved at vi (som forbrukere) betaler mindre nettleie på sentralnettet enn vi ellers hadde gjort. Så vidt jeg vet, så er dette den faktiske situasjonen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...