Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

motorsykkel kortesje lovlighet


sensati0n89

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg kjenner ikke til om det finnes noen spesiell regulering av antallet motorsykler i en kortesje. Tviler på at det er noen bestemmelse mot det. 

Den sentrale bestemmelsen vil jeg anta er vegtrafikkloven § 3 første ledd:

"Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret."

Lenke til kommentar

Reglane rundt det å køyre i kortesje er litt avhengig av korleis det går føre seg.
Eg reknar med at med privat kortesje så meinar du at det er eit privat arrangement der du veit kven som er deltakarane og ikkje at køyringa skal gå føre seg på privat veg?

Ved arrangement på offentleg stad skal du etter politilloven melde frå til politiet i god tid før arrangementet, politiet kan forby arrangementet. Kvar enkelt kommune kan ha nærmare bestemmelsar i form av lokale politivedtekter.
Når arrangementet innebærer behov for å regulere ferdsel eller vakthold skal meldinga sendast i form av ein søknad til politiet.
Det er tilsvarande krav om at du må melde frå til kommunen/brannvesenet.

Du må søke grunneigaren om løyve dersom arrangementet medfører bruk utanom det normale. Altså at kortesja blir saktegåande, medfører at vegen blir stengt eller at andre trafikkantar blir hindra. Kven som er grunneigar er avhengig om det er privat-, kommunal-, fylkes-, eller riksveg. 

 

Reint praktisk på spørsmålet er kor mange dere kan være i kortesjen så kjem det ann på korleis kortesjen skal gjennomførast.
Utan særskilt løyve så må dykk følgje vanlege trafikkreglar, det medfører at dykk ikkje kan være fleire enn at køyringa kan foregå på vanleg måte utan å hindre eller forstyrre andre trafikkantar.
Er det snakk om saktegåande kortesje så må du søke, og då vil talet på deltakarar enten være regulert av løyvet eller praktisk avgrensa etter kor lenge du får blokkere den aktuelle vegstrekninga.

Kvar grensa går før det er snakk om eit arrangement på offentleg stad som er meldepliktig blir ei vurderingssak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...