Gå til innhold

Hjelp til valg av ultrabook - Fanless


Anbefalte innlegg

Tiden har kommet for å oppgradere laptop. P.d.d har jeg Asus Zenbook UX305FA og den fungerer utmerket bortsett fra at hardware har begynt å bli for datert for min bruk. Har med tiden blitt glad i laptoppen og funnet ut at den har noen features som er must haves etter min mening.

Screenshot_147.png.a6e76cd38ec299d4829f634338051ee9.png

Kompromissløse krav:

  • Vifteløs design, slik som modell over. Å kunne ligge med laptop i sengen etc uten at den hverken blir varm eller lager lyd er fantastisk 
  • Vil ikke bli brukt til hardt arbeid, men må ha en god energieffektiv prosessor og minimum 8GB ram. Det hardeste den vil bli brukt til er titting av 1080p 60fps video på youtube/twitch samtidig som Word/Excel og en del chrome faner kjøres.
  • God batteritid
  • Design, vekt og størrelse tilnærmet lik den jeg har
  • Flat under når skjermen er oppe. ASUS har gjort en endring på sine nyere modeller hvor skjermen stikker ut under og løfter pcen. Dette er en dealbreaker for meg. Vil bli brukt mye på annet underlag enn skrivebord.
  • Er ingen ekspert når det kommer til display, men det er noe jeg er villig til å betale ekstra for. Jeg liker dog ikke å bytte batteritid mot f.eks 4K display, det er etter min mening helt tåpelig på en laptop. Uansett kommer display ikke til å være noen dealbreaker uansett hva.

Budsjett har jeg satt til 20 000. 

Oppsummering: 13" eller 14",  tynn, lett, god batteritid og ingen vifter. Flat underside slik at den kan brukes like greit på fanget eller i senga som på skrivebordet. 

Virker som om Fanless design er relativt "ut" blant produsenter for tiden. Nærmest umulig å finne noe. Matebook hadde fanless på modeller for noen år siden men ikke nå lenger ser det ut som, samme gjelder dagens Asus også. Skulle tro at Mac allerede hadde bevist at det er ting som er viktigere enn kraft i bærbare produkter.

Har gjort research selv med utgangspunkt i denne listen https://www.ultrabookreview.com/6520-fanless-ultrabooks/ og konklusjonen er vel egentlig at det finnes veldig lite å velge mellom. Noe som er trist mtp jeg sitter på en 4+ år gammel laptop. Hvis noen vet om framtidige releases som kan passe er det bare å slenge ut tips om det også.

 

 

Endret av Carew
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror vifteløst design er et digert kompromiss i seg selv, som du egentlig ikke trenger å ta. Velger du en laptop med lav TDP så er det ikke rare lyden og varmen du må leve med, om du i det hele tatt vil høre vifta snurre med det du driver med. Til gjengjeld så får du tilbake en god del mer prosessorkraft når man trenger det. Man kan nemlig ikke betale seg unna termodynamikkens lover.

Lenke til kommentar

Kanskje jeg undervurderer hvor stillegående laptopper er i 2020, men min tanke etter at jeg fikk modellen jeg har i dag er at jeg aldri kan gå tilbake til laptopper med vifte. Alltid noe som ender opp med å blokkerer vifta, så blir den varm, så begynner vifta å spinne raskere osv. 

Har aldri opplevd at modellen jeg har i dag blir varm og den har aldri laget en lyd heller. Har blitt brukt i timesvis liggende oppå dyne som omfavner den + strømledningen i(alle laptops blir generelt varmere med strømmen i). Kanskje undervurderer jeg hvor stille moderne laptops er men kan også være motsatt, at folk flest ikke vet hvilken drøm det er å ha vifteløst. Asus'en har vel i dag blitt >4 år gammel og den er fortsatt helt stillegående og blir aldri varm. 

Har akseptert at prosessorkraft aldri vil bli bra med dette designet. Begrensningen jeg har kommet til med dagens modell er at nå kommer all video i 1080p 60FPS og dessverre blir pcen litt treg hvis dette tittes samtidig som jeg browser i chrome. Trenger ikke mer enn kanskje 30% oppgradering i cpu kraft samt oppgradering fra 4 til 8GB ram så tenker jeg at det burde holde rundt 3-4 år til.

Dessverre ser det ikke ut som om det er mye kjærlighet for denne typen laptops. Vet ikke om det er at intel ikke videreutvikler prosessorene som er stopperen eller om det er noe annet. Har sånn smått innsett at å finne drømmemodellen kanskje er umulig rett og slett pga mangel på utvalg og framgang teknologisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...