Jump to content

Carew

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 :)

Recent Profile Visitors

774 profile views
 1. Kanskje jeg undervurderer hvor stillegående laptopper er i 2020, men min tanke etter at jeg fikk modellen jeg har i dag er at jeg aldri kan gå tilbake til laptopper med vifte. Alltid noe som ender opp med å blokkerer vifta, så blir den varm, så begynner vifta å spinne raskere osv. Har aldri opplevd at modellen jeg har i dag blir varm og den har aldri laget en lyd heller. Har blitt brukt i timesvis liggende oppå dyne som omfavner den + strømledningen i(alle laptops blir generelt varmere med strømmen i). Kanskje undervurderer jeg hvor stille moderne laptops er men kan også være motsatt, at folk flest ikke vet hvilken drøm det er å ha vifteløst. Asus'en har vel i dag blitt >4 år gammel og den er fortsatt helt stillegående og blir aldri varm. Har akseptert at prosessorkraft aldri vil bli bra med dette designet. Begrensningen jeg har kommet til med dagens modell er at nå kommer all video i 1080p 60FPS og dessverre blir pcen litt treg hvis dette tittes samtidig som jeg browser i chrome. Trenger ikke mer enn kanskje 30% oppgradering i cpu kraft samt oppgradering fra 4 til 8GB ram så tenker jeg at det burde holde rundt 3-4 år til. Dessverre ser det ikke ut som om det er mye kjærlighet for denne typen laptops. Vet ikke om det er at intel ikke videreutvikler prosessorene som er stopperen eller om det er noe annet. Har sånn smått innsett at å finne drømmemodellen kanskje er umulig rett og slett pga mangel på utvalg og framgang teknologisk.
 2. Tiden har kommet for å oppgradere laptop. P.d.d har jeg Asus Zenbook UX305FA og den fungerer utmerket bortsett fra at hardware har begynt å bli for datert for min bruk. Har med tiden blitt glad i laptoppen og funnet ut at den har noen features som er must haves etter min mening. Kompromissløse krav: Vifteløs design, slik som modell over. Å kunne ligge med laptop i sengen etc uten at den hverken blir varm eller lager lyd er fantastisk Vil ikke bli brukt til hardt arbeid, men må ha en god energieffektiv prosessor og minimum 8GB ram. Det hardeste den vil bli brukt til er titting av 1080p 60fps video på youtube/twitch samtidig som Word/Excel og en del chrome faner kjøres. God batteritid Design, vekt og størrelse tilnærmet lik den jeg har Flat under når skjermen er oppe. ASUS har gjort en endring på sine nyere modeller hvor skjermen stikker ut under og løfter pcen. Dette er en dealbreaker for meg. Vil bli brukt mye på annet underlag enn skrivebord. Er ingen ekspert når det kommer til display, men det er noe jeg er villig til å betale ekstra for. Jeg liker dog ikke å bytte batteritid mot f.eks 4K display, det er etter min mening helt tåpelig på en laptop. Uansett kommer display ikke til å være noen dealbreaker uansett hva. Budsjett har jeg satt til 20 000. Oppsummering: 13" eller 14", tynn, lett, god batteritid og ingen vifter. Flat underside slik at den kan brukes like greit på fanget eller i senga som på skrivebordet. Virker som om Fanless design er relativt "ut" blant produsenter for tiden. Nærmest umulig å finne noe. Matebook hadde fanless på modeller for noen år siden men ikke nå lenger ser det ut som, samme gjelder dagens Asus også. Skulle tro at Mac allerede hadde bevist at det er ting som er viktigere enn kraft i bærbare produkter. Har gjort research selv med utgangspunkt i denne listen https://www.ultrabookreview.com/6520-fanless-ultrabooks/ og konklusjonen er vel egentlig at det finnes veldig lite å velge mellom. Noe som er trist mtp jeg sitter på en 4+ år gammel laptop. Hvis noen vet om framtidige releases som kan passe er det bare å slenge ut tips om det også.
 3. Noen med innsikt som har tanker på hvordan valutaendringen kommer til å påvirke hardware priser her i Norge? Tenker spesielt på grafikkkort 2070 og oppover. Sett litt på prisjakt sin prisgrafer og ser at noen utgaver er uendret i pris mens andre har gått opp ganske kraftig. Ser for meg at markedet vil legge seg en 10-15% høyere totalt sett? Antar at om tilbudssiden rammes har det veldig mye å si også og kan presse prisene signifikant opp.
 4. Ingenting er risikofritt og har ingen interesse eller tid til å drive med daytrading eller noe lignende. Det er kun snakk om å ta en langtidsposisjon hvor jeg tjener på at NOK styrker seg mot $,€,£. Har følt i flere år nå at et comeback for NOK har vært langt på overtid og at dagens pris ikke gjenspeiler virkeligheten. Har nå høy lønn, lave utgifter og trenger noe å sette penger i. Når alt dette kombineres med at jeg har fulgt med på valutamarkedene og makroøkonomi i et tiår allerede føler jeg meg ganske sikker på at dette er en kalkulert risiko jeg er villig til å ta. Vi kan jo ta et praktisk eksempel med 5x giring. Investerer 10,000 av mine egne penger idag på kursen usd/nok på 9,0507. Scenario 1: NOK svekkes og prisen på $ går opp 10% til 9,95577. Jeg har da tapt 50% av pengene mine + gebyrer Scenario 2: NOK styrkes og prisen på $ går ned 10% til 8,14563. Jeg har da tjent 50% og sitter igjen med 15,000 - gebyrer/skatt. Jeg er 99% sikker på at vi ikke ser usd/nok over 9,5 på denne toppen og når markedet først snur kan vi fort være på vei ned mot 7,5 i kurs over et tidsrom på mindre enn 12 måneder. Å ta denne risikoen er kun aktuelt hvis det kan gjøres med lave nok gebyrer så ikke store deler av potensiell profit blir spist opp.
 5. For å kapre tråden littegranne: Jeg har vurdert i det siste å sette penger på valutahandel. Da spesifikt en "langtidsposisjon"(6-12måneder) jevnt fordelt mellom NOK/$, NOK/€, og NOK/£ i favør NOK. Ønsker muligheten til giring, antakeligvis mellom 3-5x, og så lite gebyrer og andre kostnader som mulig. Er dette mulig å få til, isåfall hvilken broker er det som er best tilrettelagt(minst gebyrer etc) for å gjøre noe sånt? La oss si kronen styrket seg 10% på 6 måneder og jeg hadde 3x giring og har i teorien tjent 30%, hvor mye av dette ville ha forsvunnet i gebyrer og andre kostnader er det jeg lurer på. Hvis noen er godt informert angående slik investering og hva forskjellig brokers tar seg betalt så tar jeg imot råd med åpne armer.
 6. Kan føye meg inn i rekken som har hatt dette problemet. Starter telefonen på nytt og det renner inn med smser fra tidligere i uken som er datert det tidspunktet jeg starter telefonen på nytt og ikke når de ble sendt. Det kunne gå 2 måneder og ingen problemer så plutselig en dag så kommer dette problemet opp. Ice kundeservice kom med forslag om å sette simkortet inn i en annen telefon osv men hadde ingen løsning til meg. Det er helt tilfeldig når problemet oppstår og det er ingen måte å gjenskape det på. Selve problemet hvis man googler litt har gått igjen hos mange operatører internasjonalt og det har aldri blitt funnet noen definitiv løsning på det. Er man uheldig og dette skjer med èn, så må man bare bytte operatør rett og slett.
 7. Da var det oppklart! Da blir det nok abonnement.
 8. Meget godt spørsmål og jeg har ingen anelse hva som er riktig. Prismessig så ville det vært logisk, men ut i fra teksten er det vel ingen grunn å tro at denne grensen skal være månedlig og ikke daglig.
 9. I dag skulle jeg hjelpe min mor å bytte fra kontantkort til mobilabonnement, da hun har fått seg smarttelefon og ønsket å bruke mobildata. Per dags dato har hun helt vanlig kontantkort hos telenor også fortalte hun meg at hun fikk inn mobildata på dette, så jeg sjekket litt rundt og kom over dette: https://www.telenor.no/privat/mobil/mobilabonnement/kontantkort/ Data 10,- per MB, maks 10,- per dag. Hastigheten reduseres til 128 kbit/s hvis bruken overstiger 500 MB utover eventuelt kjøpte datapakker. Forstår jeg dette rett så kan man med telenor kontantkort bruke 500MB per dag for 10kr/dagen og det er umulig å bli overfakturert f.eks. Dette utgjør 15GB i måneden, noe du må betale 499kr+ for ved et normalt abonnement hos telenor. Kan dette stemme? Nesten så jeg vurderer å bytte over til dette selv ettersom ringing/sms/mms går gjennom whatsapp/messenger/snapchat i nesten alle tilfeller. Hvis man tenker at det er dager man er tilkoblet wifi hele dagen havner man sikkert på rundt 250kr/måned med 12+gb data og det er umulig å gå over datagrensen. Tror aldri jeg har gått over 500mb data på en dag før og de fleste gjør nok aldri det. Hadde aldri trodd at et kontantkort skulle gi deg rimeligere mobildata(med restriksjon på 500mb/dag) enn alle abonnement på markedet? Visste ikke engang at det fantes mobildata på kontantkort før idag.
×
×
 • Create New...