Gå til innhold

Overtrekksrente på disponibel saldo


Anbefalte innlegg

Jeg overførte 500 000 kr med straksbetaling fra OBOS til min brukskonto i sparebank 1. Straks pengene var tilgjengelig flyttet jeg de videre til sparekonto i sparebank 1. Er det da riktig at sparebank 1 har beregnet 1 dags overtrekksrente på dette beløpet? Jeg kan ikke fatte at det i det hele tatt skal være mulig å overtrekke brukskontoen med en halv million kroner? 

Endret av ITtraktor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Wlffrsether skrev (1 time siden):

I noen tilfeller ja, i andre tilfeller nei, det kommer an på...

Men du kan prøve å ta kontakt med banken din om det, og da gjerne henvis til punkt 4 i følgende rundskriv fra Bits, som omhandler akkurat denne problemstillingen.

Rundskrivet: https://www.bits.no/document/bits-rundskriv-02-2018-straksbetalinger-justert-regelverk-og-om-valutering/

 

Tja, rundskrivet er vel relativt tydelig på at dette ikke er OK? Klarer ikke å finne noe eksplisitt forbud i finansavtl. § 27, men det er mulig annet ledd må forstås slik. Uansett er kanskje dette i strid med retningslinjene fra BITS, slik at banken kan risikere utestengelse fra en infrastruktur for straksbetaling om de opprettholder praksisen. 

Ville som du skriver sendt en mail med henvisning til rundskrivet. 

Lenke til kommentar

Det samme skjedde meg for et par måneder siden. Jeg skulle betale ned ekstra på boliglånet, og overførte med straksoverføring fra banken der pengene var til brukskontoen min i banken der lånet var. Beløpet vistes umiddelbart som disponibelt, men ikke som bokført. Jeg overførte samme kveld fra denne brukskontoen til lånet, og etter dette var disponibelt i pluss, og bokført godt i minus. Neste dag var bokført og disponibelt på brukskonto samme beløp, og lånet var redusert korrekt.

Ved neste kontoutskrift så jeg at jeg var trukket renter for beløpet for 1 dag. Jeg kontaktet banken, og viste til at min brukskonto ikke hadde avtal om kontokreditt. Dersom de hadde så dårlige systemer at jeg kunne overtrekke min brukskonto, var det ikke mitt problem, men deres. Etter litt diskusjon ble renten for 1 dag godskrevet min konto. Jeg var ikke kjent med rundskrivet nevnt over, og det kunne nok ha gjort min sak enklere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...