Gå til innhold

Forskere: Effekten av de dyreste korona-restriksjonene i Norge og Danmark er liten [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tiltakene som går ut over helsemyndighetenes anbefalinger er rene politiske tiltak.

Media har skremt vettet av folk, og politikerne varter opp med ytterligere unødvendige innstramminger, som ønskes velkommen av den vettskremte massen.

De får så også anledning til å øse ut med offentlig pengebruk, for å demme opp de økonomiske skadene de selv har forårsaket. Snakk om å være både pyroman og brannmann.

Lenke til kommentar

Det er så godt som umulig å hevde noe om effekten når man ikke vet hvordan situasjonen ville vært uten tiltakene.

Vi kan dog se på andre land som ikke innførte tiltak raskt, som Spania og Italia, så forstår de fleste at alle tiltak som har noen effekt, om enn liten, er verdt å innføre for å begrense smittespredningen.

Det er bedre å innføre for omfattende tiltak fra starten av, for å se hvordan dette viruset arter seg, enn å innføre for få tiltak i starten, og så komme i en situasjon hvor man manisk forsøker å stoppe smittespredningen mens sykehusene er fulle å folk dør, som en del andre steder i verden.

Det ser ut som forfatter av dette mølet ikke har hverken medisinsk eller økonomisk bakgrunn, men er redaktør for et tidsskrift, så kan man vel kanskje anta et dette forfatterens egne uinformerte meninger, ikke noe TU står for ?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Som vanlig mange måter å lese statistikk på.
Som flere nevner, det burde også vært tall for influensa etter tiltakene er satt inn for at det skal være sammenlignbart. De fungerer ikke bare mot corona. De har valgt å sammenligne gjennomsnittstallene for de mest intense ukene av sesonginfluensa, mens vi ikke engang vet om vi har nådd toppen av corona-epidemien.

Artikkelen hopper lett over denne delen av rapporten:

"Figur 2 viser at daglig dødelighet av COVID-19 er lavere enn daglig overdødelighet i Norge og Danmark i de fire foregående influensasesongene."

Plutselig er ikke Sverige nevnt

image.thumb.png.279fc43b06dc2b6c29f11b45ac5c2c12.png

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...