Gå til innhold

Trafikk og krypteringsnøkler ble sendt via Kina: Nå får Zoom-kundene flere valgmuligheter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det burde vært et generelt forbud mot at slike tjenester kan ha sine datasenter og juridiske avtaler i andre land enn der brukeren befinner seg. Hver bruker bør _kun_ trenge å forholde seg til sitt eget lands lover og data må ligge fysisk på datasentre i det samme landet og følge lover og regler som gjelder der, betale skatter og avgifter som alle andre bedrifter i det landet.

Digitale skatteparadiser er en enorm uting som burde vært forbudt.

Det samme gjelder juridiske paradiser.

Så får det være opp til hver enkelt tjenestetilbyder om de vil tilby sin tjeneste i de ulike landene, under de lover og regler som gjelder der.

Internett er per i dag ødelagt - svært lite fungerer på en rettferdig måte.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Battaman skrev (1 time siden):

Det kan bli ganske problematisk om man skal samtale på tvers av landegrenser.

Hvis tjenestetilbyderne har problemer med å forholde seg til ulike lands lover og regler så burde de ikke tilby den tjenesten i de land det gjelder. Inkludert kommunikasjon på tvers av landegrenser. Det er jo egentlig ikke så vanskelig å resonere seg fram til slike sunne prinsipper.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123849734

Simen1 eller så burde kanskje land konkurrere om å ha bedrifter som "kunder" og tilby de beste pakkene til lavest pris. Det er alltid land med gode vilkår for bedrifter som får en reell økonomisk boost (ikke som i Norge hvor alt stortsett bare er fake, med unntak av noen få næringer)

Lenke til kommentar
1 hour ago, Simen1 said:

Det burde vært et generelt forbud mot at slike tjenester kan ha sine datasenter og juridiske avtaler i andre land enn der brukeren befinner seg

Så for å tilby ein teneste globalt, så må altså leverandøren setta opp datasenter i alle land der det potensielt kan finnast kundar?

Grei måte å hindra nye tenester i å bli etablert, og å la dei kapitalsterke dominera.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
mittvisningsnavn skrev (1 time siden):

Simen1 eller så burde kanskje land konkurrere om å ha bedrifter som "kunder" og tilby de beste pakkene til lavest pris. Det er alltid land med gode vilkår for bedrifter som får en reell økonomisk boost

Favoriserer man bedrifter mye så går det på bekostning av folks vern og rettigheter. Bedrifter vs befolkning. Husk at bedrifter er til for folk ikke omvendt. Myndigheter er også til for folk, ikke omvendt. Myndigheter er (i hvert fall i de fleste siviliserte land) folkevalgte og bedrifter må tilby tjenester som folk ønsker, ellers er det game over. Det er viktig å holde prioriteringene rett her.

digimator skrev (1 time siden):

Så for å tilby ein teneste globalt, så må altså leverandøren setta opp datasenter i alle land der det potensielt kan finnast kundar?

Grei måte å hindra nye tenester i å bli etablert, og å la dei kapitalsterke dominera.

Nei, tvert i mot. Det gir muligheter for et mye større mangfold av tjenester fordi hver tjenestetilbyder kan spesialisere seg på étt eller en gruppe land med nokså like lover og regler. Mangfold = sunn konkurranse.

Men er du ikke enig i at det er en prinsippiell no-brainer at tjenestetilbydere må forholde seg til lover og regler som gjelder for de som bruker tjenestene?

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...