Jump to content

digimator

Medlemmer
 • Content Count

  449
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

396 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

872 profile views
 1. Eg har ein mistanke om at du ikkje har jobba med heile porteføljen av funksjonalitet i Microsoft365.
 2. Kjennskap var sikkert fint dersom du budde på ein plass der alle kjente alle. Og det har aldri vore tilfelle for størstedelen av befolkninga. Det går vel heller under kategorien nostalgisk romantikk.
 3. Filene? Joda. Problemet er at majoriteten av data ein bedrift har ikkje lenger er i "filer" men i applikasjonar, som i stadig større grad kun er tilgjengelig som skybaserte tenester. Dette blir forsterka av at bedriftar stadig vil ha meire funksjonalitet, og ein skal vera temmelig stor for å ta seg råd til å ha ekspertise på drift av alt bedriften ønskar seg. Og om bedriften har tatt i bruk Microsoft365 så har jo toget gått for lenge siden.
 4. Med skytenester meiner eg ikkje å bruka skya som backup. Småbedriftar har ingen behov for lokal lagring. Kjør alt i skya og bruk skytenester, ikkje virtuelle serverar. For den som absolutt må ha lokale serverar, så kjør virtuelle serverar med daglig image backup til offline medium (som stort sett betyr tape).
 5. Backup blir lett ei sovepute. Dersom det ikkje finst rutiner for total gjenoppretting og blir gjort restore test, så kan det ta lang tid å få full gjenoppretting. Faktisk så lang tid at firmaet går under. Og dette kostar reelle pengar for firmaet. I ein kynisk verden så er eg faktisk ikkje sikker på at det er lønnsomt for fiemaene. Det beste for småfirmaer idag er å legga heile greia i skya og redusera intern infrastruktur til eit minimum.
 6. Som det framgår av artikkelen, er det nettverkskonfigurasjon, ikkje konfigurasjon på serveren.
 7. Når folk har fått hemmelig adresse, så er det sannsynligvis reell frykt for noe.
 8. Ettersom du baserte komentaren på at det kosta 25 kroner per bilde, så er det vel rimelig å anta at kommentaren din var relatert til å bruka dette kameraet? Den som er interessert i å ta gode bildet kan gjøra det uansett kamera. At det kostar 25 kroner og resultatet uansette er ubrukelig er jo ingen motivasjon for å bruka tid på å komponera bildet.
 9. "Vi mener å huske at slike kameraer tok bedre bilder før. " Eg er redd at det er hukommelsen sin evne til å legga soft linse på minnene. Eg har liggande eit bilde tatt med Polariod kamera på ei fotomesse rundt 1980, og kvaliteten er etter alle moderne målestokkar elendig.Det kan jo vera at desse ny kameraene er endå dårligare, men det er isåfall godt gjort :-)
 10. Det må jo vera lovlig å undra seg over tankesette når bildene kostar 25 kroner, og usansett har søppelkvalitet. Den einaste grunnen til å bruka denne typen kameraer er nostalgi. Og det er heilt OK, men det har absolutt ingen relasjon til noe ønske om bildekvalitet.
 11. Så dersom skrivaren ikkje har tilgang til internet, så er sårbarheten kun av akademisk interesse. Og der er vel ingen som gir skrivarar tilgang til internet?
 12. Korleis kan ein skilla ureglementerte søk frå heilt normale søk som del av jobben? Ettersom dette er personar med tilgang til søk, så er det rimelig å anta at dette er personar med behov for tilgang til søk (det blr sagt nokså klart at dette ikkje er driftspersonell).
 13. Fill SMS om "missed call" igår med link. Antar det var den omtalte. Blei sletta.
 14. Eit enkelt søk gav for eksempel denne lenken som gir ei liste over tiltak for å begrensa effekten av DDoS: https://cloudsecurityalliance.org/blog/2021/06/04/7-simple-but-effective-tactics-to-protect-your-website-against-ddos-attacks-in-2021/
×
×
 • Create New...