Gå til innhold

Usikker på veien videre, trenger råd


Gjest 20627...021

Anbefalte innlegg

Gjest 20627...021

Hei! Jeg kjører i dag budbil, og det er derfor ingen fare for permittering. Har skrevet her tidligere der jeg har vært misfornøyd med sjefen, men ikke arbeidsplassen. Jobber deltid, ca 50%, men av og til 100% alt okke som. Grunnen til at jeg ikke har jobbet heltid fast er fordi jeg er fulltidsstudent og alenemamma til to barn på 10 og 13 år. Med andre ord har jeg hendene bra fulle.

Da jeg takket ja til å gå fra sommervikar over til fast ansatt i juli i fjor, så takket jeg ja til en deltidsstilling. Jeg kjører sjefen sin bil, så jeg tjener med rette 170 kroner i timen (siden jeg ikke har utgifter til egen bil). Jeg vet dog at de som jobber i posten tjener litt over 200 kroner i timen.

Vår rute strekker seg over 2/3 deler av en ganske isolert kommune. den siste 1/3 blir kjørt av noen som kommer med produktene fra lageret, og arbeidsdagen starter konsekvent kl 07. Noen dager varer den til 12, andre til 15, alt ettersom hvor mye produkter som skal leveres. De andre som har levert til den siste 1/3 delen skal nå slutte. Dette kommer på kort varsel, og etter påske har sjefen blitt spurt om hun vil overta hele kommunen. I grunn har hun ikke fått noe valg, da ingen andre ser ut til å ville ha stillingen. Den delen av ruta gir for øvrig en inntekt på 21k i måneden netto. 

Sjefen lurte på om jeg nå kunne gå inn og jobbe 6 dager i uka etter påske, mens hun blir kjent med den nye ruta. Hun har flere tanker ift oppdelingen av ruta etter hvert, der den enten blir delt 50/50, eller i tre like store deler. Hun har ingen ringevikar (utenom meg), så jeg skjønner at jeg uansett bare må trå til nå. 

Vi skal ha et møte i kveld kl 19 for å diskutere løsninger. Selv tenker jeg at jeg, med min heltdisstilling + fulltidsstudent + alenemamma + lærer (iallfall nå om dagen), muligens vil knekke under presset. Jeg får utdelt semesteroppgaven denne uken, en eksamensoppgave som skal inneholde 10k ord og være levert innen 7 uker. Jeg studerer IT, så det ligger mye konfigurasjoner, feilsøking o.l bak en slik oppgave, som i tillegg er tverrfaglig ift fagene vi har vært gjennom. Mao er det mye arbeid bak. 

Nå er jeg usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg tror at jeg i en kortere periode vil klare å jobbe 6 dager i uka, men ikke mer enn 2 uker. Jeg er kronisk syk med autoimmun sykdom (som sjefen er klar over), men har heldigvis unngått sykedager og sykemelding enn så lenge, fordi med deltidsstillingen har kroppen fått innhente seg mellom øktene. Jeg tror også at jeg med rette kan forsøke å forhandle meg til en lønnsøkning i perioden jeg må jobbe ekstra. 

Har flere tanker om dette, men håper på innspill og veiledning da dette ble litt mye å tenke på. Jobber også med en annen eksamen som skal leveres denne uka, så hodet mitt er allerede fullt av tanker. 

Anonymous poster hash: 20627...021

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du er usikker, ville jeg nevnt dette på møtet i dag. Vær ærlig og si at det er mulig det kan bli for mye for deg, siden du har veldig mange andre viktige plikter.

Nå har jo sjefen sagt at det blir mer inndeling etter hvert som ho blir kjent med den nye ruta. Så det bør ikke være utenom fornuft for deg å spørre hvor lenge du kan måtte ha 6-dagers uker.

Nå er det jo eksamener du skal levere også. Og etter disse er det slutt på studier for sommeren? Kan det da antydes at du vil få mer tid og da ressurser til å takle livet bedre etter eksamenstiden? I så fall er det mer realistisk at du prøver å tåle dette nå, og innvilger deg tid til hvile og rekreasjon når dette kjører er over.

Du tjener jo bra, og det er en priviligert ting å gjøre når du er i din livsposisjon. Så jeg ville prøvd å få det til å fungere. Men samtidig, så er det kanskje mindre sannsynlig at du får råd til å fortsette å studere (hvis du skal det), og leve skikkelig, hvis du sykemelder deg og mister jobben nå. Så det kan hende du ikke har særlig mye valg enn å fortsette. Men hva er jobbutsiktene etter studier, hvis du består? Har du tenkt å søke annen jobb, kanskje med mindre stress?

Men det er bra du heller prøver å ligge i forkant av kriser, enn å prøver å tåle dem når dem kommer. Skulle du føle at du måtte avslutte, så får du sykelønn og en viss basisinntekt, så du kan fortsette å leve og passe barna. Så kan du fortsette der du slapp når du har kommet til hektene igjen.

Lenke til kommentar
Gjest 20627...021

Jeg har ferie fra skolen 1 juni, og 10 dager ferie fra jobb fra midten av juni til begynnelsen av juli. Har ikke hatt noen lange ferier på flere år, men jeg klarer alltid å hente meg inn igjen, skal ikke mange dagene til, med mindre jeg er helt ferdig – da kan det ta noen uker. Jobbutsiktene er jeg usikker på. Tar første året som nettverks og systemadmin på Noroff nå, og tenker å gå rett på andre året. Hadde i grunn håpet å jobbe på kundesenter i mellomtiden, men finner ingenting ledig i kommunen (svært isolert, er 1 time til nærmeste andre by). 3 året tilbyr en bachelor i digital etterforskning, men jeg vet ikke hvordan jobbutsiktene er da heller. Tenker jeg tar alt litt som det kommer.

Vil absolutt helst unngå å slutte. Har sagt til sjefen at så lenge det ikke er jobb til meg her ute, så jobber jeg for henne. Hun vet godt at jeg kommer til å slutte dersom jeg får et tilbudt som kan brukes til å styrke IT-ferdighetene. Hun har dog vanskelig for å stole på folk, og på tross av at jeg har mast om å få inn en ringevikar, så sier hun selv at hun heller vil jobbe med corona, enn å ta inn andre. Nå har hun dog innsett at hun må ansette noen nye. Det som skremmer meg litt nå, er at når jeg nå går inn med 6 dagers uke, og hun jobber med den andre delen… hva om en av oss blir syke da? Da må vi være ringevikar for den andre, og tanken på å kjøre hele kommunen alene er skremmende. Så her må vi finne på noe.

Takker for innspill, det hjelper på ?

Anonymous poster hash: 20627...021

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...