Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hvor lenge har en nettside lov til å holde på informasjon?


WubWub

Anbefalte innlegg

Hvor lenge har en nettside juridisk lov til å holde på personlig informasjon, som f.eks om en bruker på et debatt forum. Nettsiden har gjennom årene opparbeidet seg enorme mengder data av personlig karakter om brukeren, som f.eks psykiatrisk diagnose, bosted, navn, tlf nummer, bakhistorie og forhistorie. Hypotetisk sett så delte denne brukeren frivillig informasjon fra sin egen medisinske lege journal som går på psykiatrisk evaluering  og behandling osv til en administrator på en nettside. Dette er informasjon som selvsagt ikke bør havne på avveie , men denne nettsiden er saksøkt opptil flere ganger fordi de har ved uhell utlevert personal informasjon om brukere offentlig.

Så mitt spørsmål er, hvor lenge har de juridisk sett lov til å holde på en mappe av personlig informasjon om en tidligere bruker av deres nettside?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dei som lagrar personopplysningar kan ha opplysningane lagra så lenge det er nødvendig å lagre dei.

Så er det nokre unntak.
Som BearCat viser til så er fyrste steg å be om sletting. Det er heilt typisk at ein samlar mykje data og må bli minna på å slette.

Om denne administratoren kan fortsette å lagre opplysningane vil kome ann på kvifor opplysningane er lagra. Dersom du ikkje lenger er bruker av tenesten som administratoren tilbydde så er det tvilsomt at opplysningane fortsatt er nødvendige å ha lagra.
Så kan det være at dine data inngår i ein historikk som administratoren fortsatt har bruk for, då blir det eit spørsmål om kva opplysningar som er nødvendige og om delar av dei kan slettast eller anonymiserast.


Eit anna alternativ dersom ikkje ditt krav om sletting når fram er å ta kontakt med datatilsynet direkte for å få dei til å sjekke opp nettsida. Dette med informasjon på avvege vil i seg sjølv være eit avvik på personopplysningslova.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...