Gå til innhold

IT-bransjen har like stort klimaavtrykk som flybransjen. Hva gjør vi med det?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den digitale utviklingen har spart enorme mengder med  menneskelige arbeidskrefter/årsverk. Altså energi.

Enten det er administrasjon eller produksjons-arbeid.

Egentlig burde  obligatorisk arbeidstid blitt halvvert ( til samme lønn/utbytte) med tanke på produksjonsutbytte   i forhold til benyttede arbeidskrefter.

Så får vi håpe at stats-administrasjonen  ikke finner opp stadig mer krumspring & tullball  for å kaste bort stadig flere arbeidskrefter  til administrative kontroll-tiltak & politikk , kun for å holde  sysselsettingen og skatteinnkrevingen oppe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Gjennomfører vi et møte på Skype i stedet for å sette oss på fly, så er det en grønn løsning som er gjort mulig av teknologien. "

Tror på at Internett gir store reduksjoner i utslipp.

Ellers, foreldre kan være hjemme hos barn.

Miljøkonferanser med 10.000 deltakere? Veldig dårlig for miljøet.

Alvorlige skader på miljø pga. turisme!

Dessuten, spredning av sykdommer kan bli ganske alvorlige, kanskje ikke nå, men stor sjanse for at det skjer en gang i fremtiden..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er direkte uansvarlig å bygge strømslukende datasentre som krever stadig større landarealer bare for å lagre all video som recordes av alle verdens devicer i all fremtid. Det at ikke slike og andre tilsvarende klimaparadoks som bitcoinmining og vindkraft i urørt natur m. m blir rettet opp i umiddelbart viser at myndighetene våre ikke er opptatt av klimasaken.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vår tids største og mest alvorlige problem er klimaendringene sies det? Og hva gjør man så? Man legger ned store mengder med stabile og utslippsfrie atomkraftverk i Europa og man bygger samtidig nye datasentre som sluker store mengder strøm. Men ikke noe av dette har noe med Det grønne skiftet å gjøre. Er dette et uttrykk for dobbeltmoral, galskap eller svindel kan man lure på?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Folk begynner heldigvis å forstå galskapen i politikernes klimahysteri. Husk Norge slipper ut 0,1% av verdens CO2. Kina slipper ut 27% og øker sitt utslipp kraftig. Norge sin energimix er 68% fornybart og 32% fossilt. Verden har en energimix på 15% fornybart (inkludert kjernekraft) og 85% fossilt. Hvem bør sette i gang tiltak? Tiltakene som Norge iverksetter har absolutt null betydning for verdens totale CO2 utslipp eller klima. I 2018 økte CO2 utslippene i Kina og India med et volum som tilsvarer 10 ganger Norges utslipp. Folk flest har dessverre ikke satt seg inn i tallene og lever i drømmeverden. Kilde https://www.bp.com/content/dam/bp/business-sites/en/global/corporate/pdfs/energy-economics/statistical-review/bp-stats-review-2019-full-report.pdf side 57 og side 11.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tullete artikkel om klimahysteri igjen i monomane TU.

Det finnes ikke bevis for at utslipp av den livsviktige plantenæringen CO2 har noen målbar effekt på global temperatur, og dermed heller ikke klima. Alt er basert på en uriktig antagelse.

FNs klimapanel IPCC forklarer "drivhuseffekten" med en modell hvor JORDEN ER FLAT, hele jordoverflaten er brettet ut til en flate med solskinn fordelt over hele flaten på en gang, se IPCC rapporten AR5 WG1 p 181. Det gir for lite solskinns-intensitet til å forklare middels temperatur på jorden, og derfor har man innført en "tilbakestråling" av varme fra atmosfæren som er over dobbelt så sterk som solen! Det strider mot termodynamikkens lover, og er ren fantasi. Se artikkelen:

Skinner solen på hele eller halve jorden?

https://www.klimarealistene.com/2019/07/27/skinner-solen-pa-hele-eller-halve-jorden/

Her er forskjellen på en riktig og uriktig modell forklart:

Astrofysiker Joseph Postma: Earth’s Thermodynamic Energy Budget

https://principia-scientific.org/earths-thermodynamic-energy-budget/

Det er ingen bevis for at utslipp av den livsviktige plantenæringen CO2 bidrar til målbare virkninger på global temperatur eller klimaendringer:

https://www.klimarealistene.com/2020/01/24/ingen-bevis-for-malbare-co2-bidrag/

Alt er bare "fake science" som Greenpeace-grunnlegger (nå avhopper) dr. Patric Moore, økologi, har uttrykt, eller som atmosfærefysiker prof. Richard Lindzen, MIT, sier: "Å tro at CO2 styrer klima, er som å tro på magi".

Meteorolog Gjertrud Røyland med fantastisk godt innlegg:

Velkommen til kunnskap og fornuft – stopp den menneskeskapte klimakrisen

https://resett.no/2020/02/26/velkommen-til-kunnskap-og-fornuft-stopp-den-menneskeskapte-klimakrisen/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
10 hours ago, Einar H. Årstad said:

Folk begynner heldigvis å forstå galskapen i politikernes klimahysteri. Husk Norge slipper ut 0,1% av verdens CO2.

Hva skal jeg da si:  jeg er kun ansvarlig for ca 0,00000002% av verdens CO2-utslipp (sånn aritmetisk/statistisk sett) men blir plaget av de samme reglene. Helt hysterisk spør du meg.

?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

En betimelig problemstilling å reise. Desverre mangler artikkelen kildehenvisning for påstanden om klimaavtrykket til IT-systemene våre. Skal vi faktisk løse problemer må vi basere oss på etterprøvde fakta. TU bør være seg sitt faglige ansvar bevisst og sikre at slike oppslag refererer til kildene. Så kan vi håpe på en faglig debatt og relevante tiltak.

Det er åpenbart at IT vil være en særdeles viktig del i bidraget til å redusere samlet klimaavtrykk (feks. gjennom avmaterialisering, videomøter, ..). Men, det forutsetter det at teknologisystemene, og vår bruk av dem, utformes slik at de ikke sløser med energi, og andre ressurser. Hvordan vi gjør IT-bruken vår bærekraftig bør nok få mer fokus både hos myndigheter, systemeiere, ingeniører og designere, forbrukere - og utdanningsinstitusjoner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...