Gå til innhold

Branner i California. Hva skjer når hele samfunn utslettes?


Oddvardm

Anbefalte innlegg

California er utsatt for uvirkelige hendelser. Spesiellt fra branner som herjer staten. Se på denne videoen. Den viser med all enkelhet hva som skjer på bakken. I sterk kontrast til NRK korrespondenter og andre som er betalt for å fortelle oss 'ingenting' er folk nå mer og mer oppsatt på å få ut og frem realitetene i den verden vi lever i.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke lest så mye mer om det, men blir bare spekulasjoner .. samme som Australia nå, er vel en del småbygder som er brent ned der også.

Jeg regner med at de fleste får forsikringspenger. Men i realiteten betyr dette vel at alle må begynne livene helt på nytt et annet sted. Skaper masse ringvirkninger i samfunnet. Nye naboer, nye samfunn, nye jobber, alt må gjøres på nytt. River folks psykososiale og samfunnsintegrerte liv opp med roten. Veldig slitsomt for enhver person.

Nå er amerikanere veldig patriotiske da, så de finner seg nok til rette på nytt.

Får meg til å tenke på hvor heldige vi er her i Norge .. hva har vi, kanskje litt mye regn og vått vær, og mye mørke .. men ellers stabile kår, ingen jordskjelv, ingen større branner, ingen orkaner, bortsett fra stormer langs vestkysten. Så til tross for våre kun 5 millioner befolkning, er vi heldige på den måten.

Hva kan man gjøre? Jeg har kommet frem til at i fremtiden, vil bygging av masse små vannrør rundt i alle mulige skoger og tørt landskap bli en stor greie, som sprinkler vann rundt konstant.

Lenke til kommentar

Nå er jeg ingen forsker eller ekspert her, men dessverre så er det slik at naturen er noe vi ikke kan råde over. Mennesker har bosatt seg i områder hvor naturbranner er normalt. Veldig kynisk sett så gjør naturen "sin jobb". Den brenner ned og begynner på nytt. Asken og det som blir igjen er perfekt gjødsel for å bygge opp. Men dessverre så går dyrs liv tapt i prosessen, og nå som vi bosetter oss der - mennesker og eiendeler.

Det er et vanskelig arbeid, og når brannene blir så store, får man ikke gjort mye annet en å konsentrere områdene som brenner og la det brenne ferdig. Ved at man kontinuerlig slokker små branner her og der, vil man til slutt få slike situasjoner med massive branner. Nettopp fordi naturen får vokse seg stor ved at vi hele tiden beskytter den.

Lenke til kommentar

Mine Kjære meddebatanter. Vil ønske dere en riktig god jul og håper at dere tar Julen med godt humør og verner om familie og venner som seg hør og bør. Vi får legge katastrofer, profetier, problemer og mulige løsninger tilside en liten stund, og være med våre kjære. I hverfall en kort stund. God Jul alle sammen ?

Lenke til kommentar
Taurean skrev (4 timer siden):

Jøss, det var da en veldig omveltning fra førstepost til andre post ^^ 

? Ikke le for tidlig min gode mann. Her har du en bredside;

Århundreds tjueri i 2008 forårsaket en betydelig overføring av formue fra hendene til den naive og uskyldige offentligheten - spesielt eldre og pensjonister - til hendene på finans næringen. Spesiellt investerings fondene. Derfor så vi en kraftig økning på børsene og en oppkjøps karusell som mangler sidestykke. Å slippe rentene til null tvang millioner inn i markedene, siden inntektene fra obligasjonskuponger ble irrelevante. Saken er at mens vi trodde at de frie markedene ville jage etter avkastningen og gå inn i aksjer i lang tid fremover, har vi i 2019 vært vitne til den største mengden uttak fra aksjer i markedets historie.Folk er redde. De vil ha cash og vil ikke re-investere overskuddene i nye prosjekter. De er opptatt av Brexit, opprørt over politikere og forferdet over handelsavtaler, men mest av alt er de redd for at sparepengene deres ikke vil være nok til å trekke seg tilbake. Vi har et så kaotisk bilde av verden at alle går og venter på den nye smellen. Det er dette denne lave renten verden har skapt: en generasjon snart pensjonister, fagpersoner i alderen 45-65 år, som beregner at de vil leve til 80 eller 85 år og KREVE trygt inntekt hver måned. I Norge er vi godt forspent med penger på bok, men er vi det? Hvor mye av akjekapitalen går til grunne hvis et finans krakk kommer i 2020? Tegnene er der og den Federale banken i USA har skutt inn enorme summer for å holde bankene flytende siden i sommer. Dette er noe som alle burde tenke litt på inn i det nye året.

Endret av Oddvardm
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dubious skrev (8 timer siden):

Brannene har de delvis skyld i selv, da de ikke rydder skogene for tørre greiner etc., noe som har blitt påpekt av mange og det blir fortsatt ikke gjort noe.

Ingen god jul der i gården ☺️ Det er som å høre Dumpen Dump snakke. Se på denne her du.

https://www.youtube.com/watch?v=F3OX1PR2SCM

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...