Gå til innhold

Kabel-TV mister signalet etter 5 minutter ved bruk av ASUS ruter. Skjer med ikke med Telenor sin.


Anbefalte innlegg

I går fikk jeg installert fiber, og har derfor gått over til IPTV. Problemet er at jeg mister TV-signalet etter cirka 5 minutter når jeg bruker min egen Asus RT-AX88U ruter, men signalet ramler aldri ut når jeg bruker Telenor sin. Jeg foretrekker selvfølgelig å kunne benytte meg av Asus sin, da denne er mye bedre.

Noen som vet hva som foresaker dette, og hvordan jeg eventuelt blir kvitt problemet? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
5 minutes ago, LMH1 said:

setup-73971-large.jpg

Prøv deg litt frem her, egentlig er det ikke noe grunn å ha router for dekodere, prøv å bruk switch istedenfor etter modemet.

For dekodere har vel ikke mye du man ha sikkerhetrisiko da harddisken er kryptert.

Skal sjekke.

Det var ihvertfall ikke bruk for det før fiber ble installert, da alt gikk via coax.

Lenke til kommentar
16 minutes ago, LMH1 said:

Nå er dekodere neppe lite stor sikkerhetrisiko som windows 10, er ikke satt fil og skrivedeling eller satt opp fjernstyrings mulighet desverre så tviler det blir så enkelt å hacke dekoderen.

Jeg vil tippe de er en mye større sikkerhetsrisiko! Det er derfor jeg ikke har ting på mitt nettverk der jeg ikke har en viss grad av kontroll over operativsystemet.

De er obskure, og relativt få kunder har et forhold til de, utover at de forventer å kunne se TV. Det er et fragmentert landskap, med produsenter som er mere interessert i å selge hardware enn software, og sikkerhet er generelt dårlig på embedded-systemer av denne typen. 

Kommentaren din understreker at du faktisk ikke har den fjerneste anelse om sikkerhet generelt, ei heller for embedded. 

Til informasjon så er kryptert filsystem utelukkende relevant for sikre informasjonen når systemet er avskrudd. For en angriper uten lokal tilgang er det i praksis totalt irrelevant.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva frykter du går tapt ved hacking av dekoder? brukernavn+ passord til wimp\sportify eller netflix?

Alle opptak på harddisken eller miste tilgangen til ukesarkiv?

Nå er det en grunn for bedrifter prøver å sikre slikt fordi det får dårlig rykte om det viser seg sikkerheten er så lav.

Hvis tvprogrammer blir lastet opp til piratebay eller ligdene så taper jo innholdlevrandørene en del penger på tvprogrammer.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Poenget er vel ikke at dekodere nødvendigvis utgjør noen stor sikkerhetsfaktor. Men du mangler nok forståelse av hva kryptering egentlig har av praktisk betydning.

Teoretisk sett: En tv-dekoder en en "pc" som kjører Linux. Her er det gjerne Linux liggende på NAND, og man har et system som kjører en ARM- eller MIPS-prosessor og opptak blir lagret på harddisk. Opptakene er da krypterte, men systemet ellers blir som mange andre "ting koblet til nettet". En slik enhet har diverse tjenester kjørende til forskjellige formål. Det kan være ymse UPnP-grensesnitt, en webserver til ymse formål, kanskje grensesnitt for administrasjon o.l. Nok slike koblet direkte til internett, og man har noe som i teorien - som mye annet - kan utnyttes til å være en del av et botnet o.l. hvis det er sikkerhetsproblemer. 

Om du kjører et kryptert filsystem og det er mount'et på pc-en din, vil man ha full tilgang til filsystemet hvis man kommer seg inn på pc-en. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...