Gå til innhold

Mangel på knøttliten elektronikkbrikke truer produksjon i flere bransjer [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er heller ingen i elektronikkverden som kaller en kondensator "brikke". En kondensator er en passiv komponent. "Brikke" bruker man stort sett bare om integrerte kretser.

Utfordringen med lange ledetider på passive komponenter er heller ikke noe som har dukket opp nå. Det er flere år siden det begynte å bli utfordrende å få tak i passive komponenter i store volum, blant annet fordi mengden elektronikk i biler har økt kraftig de siste årene (og med overgangen til elektrisk fremdrift har den økt ytterligere), i tillegg til at det skal produseres store volumer smarttelefoner, nettbrett, servere og internett-infrastruktur.

Lenke til kommentar

Resirkulering er hyggelig, men ikke alltid når det kommer til gamle artikler

https://www.digi.no/artikler/elektronikkprodusenter-ma-kutte-i-produksjonen-sliter-med-a-fa-tak-i-knottliten-komponent/462715

Capacitor = Kondensator.

Vet ikke helt hvor "brikke" kommer fra, men for surface mount så har man som oftest komponenter, mens enkelte ting kan være en "pakke" eller "enhet".

En "brikke" er faktisk selve silisiumsdelen, som inneholder den integrerte kretsen, denne er pakket i et hus, og sammen er den korrekte betegnelsen "pakke", selv om det som oftest likevel kalles "brikke".

En kondensator har ingen slik integrert krets, og er ingen brikke, men en komponent.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

TU fikk jo frem budskapet. De fleste av oss forstod nok dette. Har dere lite å gjøre folkens? Jeg synes Odd Richard Valmot er dyktig. Vi designere får ty til eldre kondansatorer dette året da. Produktene blir nok litt klumpete men er kundene sultne nok blir det nok solgt...….

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...