Jump to content
Hvaldimir

Krydder og salt på chips/snacks

Recommended Posts

Det var en som mente det hadde blitt mindre og mindre krydder på chips/snacks med åra. Stemmer det? Jeg tror saltmengden er lik, fordi den står det opplyst om på varedeklarasjonen og jeg pleier å følge med på det siden jeg ikke liker så mye salt på chips/snacks (helst så lite som mulig, av de mengdene som er på produktene i salg). Men mulig det har blitt mindre krydder. Jeg syns egentlig saltsmaken dominerer chipsen så jeg vet ikke. De med "biffkrydder" blir veldig kraftige, med masse salt og masse buljong.

 

Lurer også på hvordan det er så jæskla mye salt på Superchips og andre lignende snackstyper som er produsert av potetmasse i stedet for hele flak med potet? Det er jo 3-4-5 g, mot ned mot 1 g på vanlig potetgull.

Share this post


Link to post

 

Lurer også på hvordan det er så jæskla mye salt på Superchips og andre lignende snackstyper som er produsert av potetmasse i stedet for hele flak med potet? Det er jo 3-4-5 g, mot ned mot 1 g på vanlig potetgull.

Sikkert fordi det er mindre fett i Superchips, og man må kompensere med salt for smaken sin skyld.

Share this post


Link to post
Annonse

Salt er et billig krydder. Mye salt betyr vanligvis at en kan drøye andre krydder som ville kostet mer. Salt er veldig viktig å få nok av og samtidig ikke få konstant for mye av. Folk er vanligvis "oversaltet" om de spiser typisk ferdigmat og snacks.

Share this post


Link to post

People love hearing good news about their bad habbits.

 

Det ble jo også lansert sigaretter merket "summer breeze".

Edited by vidor

Share this post


Link to post

Tja, kanskje jeg tar feil. Jeg spiste mye paprikapotetgull da jeg var mindre, ja, og salt og pepper, og de med dill, og mye annet ^^ Spiste mye knaskeri når jeg var liten. Og jeg mener bestemt å huske det var mer smak i det enn det er i dag. Har ikke noe annet enn min intuisjon å gå på. Og jeg tviler på at vi noen gang får vite sannheten, for dette er sikkert sterkt hemmeligholdte forretningsmetoder.

 

Hvis salget holder seg like godt med 30% mindre krydder, uten at det endrer smakens karaktér så mye at folk flest legger merke til det, så gjør de naturligvis det. Samtidig har potetgull blitt -dyrere-! 150 kr/kg er jo helt sinnssykt dyrt. Ofte over 200 kr/kg også.

 

Nei gitt, de gjør det de kan for å spare penger, jeg tror ikke det er mange produkter som beholder nøyaktig den samme ingrediens- og smakssammensetningen i alle år. Dette tror jeg de endrer på akkurat som de føler for.

 

Vi ser et produkt- og varemerke, og tror det skal være helt likt hele tiden. Det stemmer naturligvis ikke. Ta kjøttprodukter, for eksempel. En gris er en gris, men fóret grisen får, fórblandingen, den endrer seg hele tiden. Da endrer jo næringsstoffene i kjøttet seg også.

 

Det blir bare teorier fra min side, men det får så være. Business er business. Kan de tjene mer penger og slippe unna så gjør de dét!

Share this post


Link to post

Vi ser et produkt- og varemerke, og tror det skal være helt likt hele tiden. Det stemmer naturligvis ikke. Ta kjøttprodukter, for eksempel. En gris er en gris, men fóret grisen får, fórblandingen, den endrer seg hele tiden. Da endrer jo næringsstoffene i kjøttet seg også.

 

Heldigvis vet vi at potetchips er det verste man kan spise uansett.

Share this post


Link to post

Det er langt frå utenkeleg at krydringa har endra seg, matvareprodusentane gjer stadig endringar på produkta for å tilpasse seg forbrukarane mest mogleg.

Sjå berre på Coca Cola som skal være samme laga på oppskrift, det er stor forskjell på smak alt etter kva land kolaen er produsert. Ein ser det også tydeleg når ein ser på sukkerinnholdet i brus i forskjellige land.

 

Ein anna grunn kan være at det ikkje er chipsen som har endra seg, men at forbrukaren har vendt seg til meir og meir salt og dermed synes alt utan nok salt smaker lite. I tillegg så er det slik at etterkvart som at folk blir eldre så smakar mat mindre, så ein kan godt huske at ting smakte meir før sjølv om produktet er heilt likt.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ein ser det også tydeleg når ein ser på sukkerinnholdet i brus i forskjellige land.

 

Er det forskjeller i brus som kun har sukker? Altså der de ikke senker sukkerinnholdet og tilsetter kunstig søtning, som i Sprite fra Østerrike.

 

Men ja tydelig at de forandrer innholdet i merkevaren.

Share this post


Link to post

Trur det er forskjell også på rein sukkerbrus, då forskjellige land vil ha forskjellig grad av søtsmak uavhengig av om det er ekte eller kunstig søting.

 

Er nok små variasjoner.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...