Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Arv og ettereffekt mellom søsken


Anbefalte innlegg

Saken er relativt "enkel"

 

Søsken nr 1 = 24 år

Søsken nr 2 = 30 år

 

Søsken 1 har et lite barn, og er i gang med å prøve å få nr 2. Bor den dag idag i et lite rekkehus.

 

Søsken nr 2 skal begynne å prøve å få sitt første barn, bor i en leilighet, samt har en utleieleilighet.

 

Søsken nr 1 ønsker å kjøpe huset til foreldrene for en redusert pris, sett på som forskudd på arv.

Søsken nr 2 er litt usikker og ser også for seg å kjøpe foreldrene sitt hus, men kan betale mer pga høyere egenkapital. Men samtidig som det, ikke akkurat nå, heller om 2 år. Da utleieleiligheten må være bebodd i 1 år for å slippe skatten.

 

Søsken nr 1 ønsker å kjøpe nå..Frem i tid er livet slik man ser for seg helt annerledes enn hva det er idag og lånemulighetene vil være nærmest helt umulig å nå (for hva foreldre selger for )

 

 

Foreldre er litt i tvil, men de ser mest sannsynlig for seg å kjøpe fra et nybygg som i realiteten gjør at de må selge i nærmeste framtid for å kunne kjøpe og flytte inn når det står ferdig

 

Hvis søsken 1 får kjøpe for redusert pris. Så kan Søsken 2 få full tilgang til nok pant i ny leilighet hos foreldre til å kjøpe seg et hus i senere tid. 

 

Hvis søsken 2 kjøper huset om 2-3 år og foreldre har nytt hus på den tid har ikke noe å si for søsken nr 1. Ettersom lånemulighetene for å kjøpe et hus ikke er der.

 

Så da er jo litt av spm.. Hva kan man gjøre for å gjøre det mer rettferdig for at søsken nr 1 kan kjøpe seg foreldrene sitt hus?  Søsken nr 2 Vil jo syntes det er urettferdig at Søsken 1 får forskudd på arv og muligheten for å få et hus verdt mye mer enn det det blir solgt for allerede nå, når en selv må vente 20-30-40 år får vedkommende ser noe av sin egen arv.

 

Samtidig, hvis søsken nr 2 sier "nei" til at søsken nr 1 kan kjøpe pga urettferdighet.. Kommer ikke foreldre til å selge til Søsken nr2 heller.  Ettersom det da blir like urettferdig mot søsken nr1. slik det er idag har ikke søsken nr 2 bruk for hjelp verken nå, eller om 2-3 år.  Søsken nr 1 trenger hjelp akkurat nå, ellers skjer det ikke senere heller.

 

Så i prinsipp..Har søsken nr 1 startet noe som tilsier at enten får vedkommende kjøpe foreldrene sitt hus, eller så får ingen gjøre det.

 

Kjøpet vil tilsvare ca 70% av den virkelige verdien, Søsken nr 2 vil ikke ha råd til å betale full pris..Noe som vil bli krevd hvis søsken nr 2 sier at det er urettferdig at søsken 1 får kjøpe billig.

 

 



Anonymous poster hash: beb24...6ab
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...