Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Stikke av fra politiet?


taipan77

Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg vet at politiet kan finne deg selv om du greier å stikke av pga skiltnr. osv. Men har de noen måte å få tak i deg dersom man kjører uten skilter? Motorcross for eksempel. Hvis man greier å stikke av da, så kan vel ikke politiet finne ut hvem som kjører og hvem sykkelen tilhører?

 

Sier ikke at jeg kommer til å stikke av fra politiet xD Men bare lurer ;))

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har jo lest historier av unge folk som har klart å kjøre fra politiet før, og som ikke har hørt noe siden. Det er i hvert fall historier. Du kan velge å stole på det eller ikke.

 

Politi er bare folk de også, de kan ikke trylle. Så hvis du 1) Skjuler deg godt, 2) Endrer visse detaljer på kjøretøyet innen kort tid etter du stakk av, og får det til å se ut som at det ikke var gjort veldig nylig, og 3) Ikke bor på en altfor liten plass, så du blir for lett å kjenne igjen via nærmiljø, så tipper jeg i det minste at det ikke er umulig. 4) Så må du også være villig til å nekte da, og være overbevisende, hvis de skulle vente på deg hjemme hos deg og presse deg.

 

Men jeg anbefaler heller å følge den rette linja og gjøre ting lovlig. Kjør heller bajas på bane og kjør pent i trafikk og offentlig mark. Det er andre folk der som ikke liker bajas-kjøring, du kan være uheldig og skade/drepe folk, eller deg selv.

 

Hvis man gambler, taper man før eller siden, bare et tidsspørsmål.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er utvilsomt vanskelegare for politiet å få tak i deg i ettertid dersom du køyrer utan registreringsskilt

Ved å køyre utan registreringsskilt så vil du også langt lettare få politiets oppmerksomheit, så sannsynlegheita for at du blir forsøkt stoppa vil auke betrakteleg.

Men sjølv med synleg registreringsnummer så gir det berre politiet informasjon om eigaren av køyretøyet, ikkje nødvendigvis føraren.

 

 

Det som er viktigaste arbeidsverktøyet til politiet i slike sakar er ordinært etterforskningsarbeid.

Dersom politiet har prøvd å få tak i deg, så har dei fått litt opplysningar om både korleis føraren såg ut og var kledd, i tillegg til ein del informasjon om køyretøyet.

Vitner på staden vil kanskje ha informasjon som politiet kan spørre etter, går dei rundt i nabolaget så er det alltids nokon som veit kven politiet bør snakke med.

Dersom det er snakk om køyring med motorcrossykkel så vil føraren ofte være lokal då dette ikkje er ein sykkeltype som er særleg eigna for langtur.

 

I tillegg vil hendinga sjølvsagt bli loggført, i tilfelle politiet kjem tilfeldig over deg.

 

 

 

Ved råkøyring på motorsykkel så vil UP ofte nøye seg med å ta ei fartsmåling utan å ta opp jakta, deretter køyrer politiet og ser etter ein parkert motorsykkel utanfor dei neste bensinstasjonane, vegkroene og likande plassar der motorsyklistar ofte stoppar.

Den typiske motorsykklisten vil ofte berre køyre fort i korte strekk før dei tek ei pause, så for politiet er det langt enklare å ta føraren på neste bensinstasjon medan føraren står i pølsekø enn å skulle prøve å ta igjen ein motorsykkel i ei biljakt.

 

Litt av same prinsippet vil nok bli brukt ein slik situasjon som du beskriver, i staden for å køyre etter deg for å få deg til å stoppe så er det kanskje like greit for politiet å spørre nærmaste nabo om det brukar å være motorcrosskøyring i det området. Kanskje har naboen registreringsnummeret til ein kompis av deg, og vipps så står politiet på døra di fordi dei har oppsøkt ein kompis som har oppgitt navnet ditt for å sleppe unna sjølv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mye gode poeng fra The Avatar

 

På mindre plasser (slik som der jeg selv vokste opp) vet de fleste hvem som gjør hva, og det er alltids en eller annen nabo som er dritt lei ulovlig kjøring og ikke tar fem flate øre for å tipse politiet. På større steder/byer er det kanskje vanskeligere/tar lengre tid, men hvis saken blir prioritert blir den som regel løst.

 

Et annet poeng er at den paranoiaen som følger i dager, uker, måneder pga akkurat de faktorene som er nevnt egentlig ikke er noe å stå etter. Politiet bruker også det til sin fordel - har de skremt deg til å slutte å kjøre ulovlig har de for så vidt gjort jobben sin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...