Gå til innhold

Rapport: Behov for 160 milliarder kroner til vedlikehold av offentlige bygg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og dette er noe nytt? samme gjelder private bygg og bygårder, På tide at Guliste til de divs, byantikvaren blir omdøpt til rivingsliste og kommer krav om at bygg som er eldre en x år blir total renovert i årer fremover vil veldig mange bygg måtte bytte soilrør grunnet aldre. Dette har en høy kostnad og noe ikke alle sameier/borettslag er rustet for her hindrer loven at utbygger kan lett kjøpe opp hele blokker for fornying (eierseksjonsloven § 22 tredje ledd, kan en person/firma maks eie to enheter i samme sameie.)

Lenke til kommentar

 

Kan begynne med å la være å rive fine velholdte bygg under 50 år ref Y blokka.

Y blokka er da langt i fra velholdt som alt annet statlig og etter 22 juli så ble det også skadet, nå som det har stått uten bruker i flere år (8år) så har det selvsagt fått skader. 

Om den er fin kan vel også debatteres. Som fotgjenger og forbipasserende har jeg aldri tenkt på y-blokken som noe spesielt vakkert bygg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Y-blokka er et vakkert bygg... sett ovenfra.

Legg merke til at når byggprosjekter skal presenteres, er det fra et fugleperspektiv der ingen fotgjenger noensinne kommer til å kunne stå. Fra gateplan er de fleste bygg stygge. Det har vel arkitektene ant når de velger sine perspektiver.
Lenke til kommentar

Årsaken til problemene er å finne i materialvalget. Feil og mangler oppstår når vann opptrer i byggematerialer som tre, stål og sement. Men dette er en kjent konsekvens av at man ensidig beskriver inn byggematerialer som råtner, ruster, forvitrer, krakelerer, osv. Stat og kommune har seg selv å takke når fremtidige drifts og vedlikeholdskostnader teller mindre enn investeringen der og da. Miljø regnskap teller lite i den sammenheng, bedre med 46 % bygg-avfall enn bærekraftige byggematerialer. Trist at man aldri lærer, men tror hver gang at tingene skal bli bedre. Hvorfor bygger man ikke med materialer som har 70 års vedlikeholdsintervall?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...