Jump to content
torbjornhb

Elendig WiFi på iPhone X

Recommended Posts

Hei.

Har lenge slitt med dårlig WiFi signal på iphonen min. I dag fikk vi installert ny ruter og oppgradering av linjen til 300 Mbit, men der tre ulike Android telefoner når hastigheter på 270-280 Mbit, så kommer jeg opp i 35. Det er samme om jeg kobler meg til 2.4Ghz eller 5Ghz.

 

Er helt super avhengig av raskt nett for å få gjort jobben min. Er det noe med telefonen min, eller gjelder dette iPhone generelt?

Edited by torbjornhb

Share this post


Link to post

Tror det er noe galt med din telefon. Hos meg med ubiquiti system så går iphonen mye oftere på 5ghz enn alle Android telefonene jeg har hatt og som jeg ser er innom nettet mitt. Har fulgt litt med på det siden jeg hadde problemer med dårlig nett før jeg fikk ubiquiti. De kobler seg oftest til 2,4 selv om 5ghz har bra dekning overalt. Tvinger jeg dem over i 5ghz får jeg 450mbit opp/ned på speed test uavhengig av telefon merke. De yter vel rundt 100 på 2,4, men 100 er for min del nok på en telefon så jeg har ikke laget splittet nett bare for å løse veksling problemet.

Share this post


Link to post
Guest Slettet-BnKsB4Fg0P

Ikke alle Wifi routere er like kompatible med alle Wifi-mottakere. Du har kanskje akkurat den som funker dårligst med akkurat den telefonen. Jeg måtte bytte ut mitt Wifi her hjemme da samtlige Samsungtelefoner jeg prøvde funket sykt dårlig på Wifi. Nå funker det veldig fint, men datterens Google Pixel er helt ræva på Wifien.

Share this post


Link to post

Takk for svar. Restartet telefonen og det ble betydelig bedre. Langt unna det jeg oppnår med tre andre telefoner, men helt greit. Hastigheten er bra når jeg befinner meg i nærheten av ruteren, men faller drastisk med en gang jeg er i et annet rom.

Share this post


Link to post

Det siste året har jeg vært på besøk hos mange forskjellige folk, med mye forskjellig WIFi. Med iPhone 8plus og XS max.

Aldri noen problemer. Kanskje du bør sjekke innstillinger og oppdateringer. ?

Jeg har Telenor på tlf og Telenor nett hjemme. De jeg har vært hos har Altibox, Get, Telenor osv.

Share this post


Link to post
Guest Slettet-t8fn5F

Sett WiFi'ene med forskjellig passord på 2.4 og 5 GHz og ikke legg til 2.4 GHz nettet. Legg bare til det 5GHz nettet, så driver phonen iallefall ikke å skifter mellom de 2 nettene.

 

Har også opplevd at iPhone ikke kan ha flere forskjellige nett med samme ssid (Dlink), men om det gjelder enda, vet jeg ikke.

Edited by Slettet-t8fn5F

Share this post


Link to post

Jeg er ganske sikker på at du har en bug. 

Vet det er kjedelig, men du kan prøve å stille tilbake telefonen, men da skikkelig via iTunes ( selv om det går på tlf også ) så prøve den før du legger tilbake sikkerhetskopien din. 

 

Ta gjerne kontakt med apple også. 

Share this post


Link to post

Tok en test nå i kjelleren (tilkoblet AP er i 1.etg på begge telefonene). Telefonene lå på bordet ved siden av hverandre. Ingen av dem hadde supert signal (-66dBm), men det er godt nok for å være 1.etg fra AP. Kan ikke si at noen av dem har ytelse som byr på problemer for min del til mobil bruk. 

 

Gammel iphone 6 

post-175783-0-82144200-1557949184_thumb.png

 

Huawei p30 pro

post-175783-0-98532400-1557949188_thumb.png

 

PC med ethernet

post-175783-0-83899900-1557949193_thumb.png

 

fra AP

post-175783-0-55421000-1557949508_thumb.png

 

Om du ser i AP hva er signalnivå og har du noe diagnostikk mulighet i AP? Kan du se at ikke phone skifter til 2.4 når du sjekker hastighet? 

 

Det siste året har jeg vært på besøk hos mange forskjellige folk, med mye forskjellig WIFi. Med iPhone 8plus og XS max.
Aldri noen problemer. Kanskje du bør sjekke innstillinger og oppdateringer. ?
Jeg har Telenor på tlf og Telenor nett hjemme. De jeg har vært hos har Altibox, Get, Telenor osv.

 

Han skriver vel at han når 35mbit. De aller fleste merker ikke noe særlig til at de ikke får mer enn 35mbit på telefonen. Det er mer enn nok til casual streaming og nettlesing f.eks og man vil neppe merke noe om man ikke driver med spessielle ting om ikke latency er høy. 

 

 

 

Share this post


Link to post

Tusen takk for alle svar ?.

Som sagt ble Haugerud mye bedre, men har innsett at telefonen min på langt nær når den samme hastigheten som andre telefoner i huset. Dette er spesielt merkbart med en gang jeg beveger meg litt bort fra ruteren.

 

Samtidig er det godt mulig det er noe rart med telefonen min, for dersom jeg har 35Mbit nedlasting (som nevnt av noen her), så går det likevel tregt å laste inn nettsider.

 

Kan vel også legge til at jeg synes telefonen har blitt tregere de siste 2-3 månedene ettersom det har blitt rullet ut oppdateringer. Blant annet veldig mye "hakking", altså at det tar en stund før tastaturet spretter opp, før det forsvinner igjen i er halvt sekund og dukker opp på nytt. Litt mye rart egentlig, og det ligner ikke Apple.

Share this post


Link to post

Kanskje den har falt i gulvet og det har ramlet av en antenne connector inni eller liknende.

Prøv også full wipe og sett opp som ny telefon (ikke legg inn backup)

Edited by syar2003

Share this post


Link to post

Du kan tilbakestille kun nettverksinnstillingene og legge inn nettet på nytt. Gå til Generelt/Nullstill/Nullstill nettverksinnstillinger. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...