Gå til innhold

Enkel daglig rutine gir selvtillitsboost - Re opp senga


Anbefalte innlegg

I USA sitt militære rer man sengen sin for at man skal ha en ting å komme til etter en arbeidsdag (ref. McRavens tale), noe som gir en en yderst liten følelse av å ha oppnådd ihvertfall EN ting i løpet av dagen. I Norge VAR det av samme grunn, det er å opprettholdt som en del av sikkerhetsrutinene. 

 

Jeg kan ikke se at det å re opp sengen sin kan ha en negativ effekt på en/ei som prøver å endre seg selv til noe bedre. At folk i tråden skyter det ned som memen "axctually" er patetisk. 

 

Like uhyre kognitivt feil er det så å dra slutninger som at det å re opp sengen sin er likestilt med det å bli programmert i 1984-stil. 

 

Det er åpebart at du ikke har tjenestegjort. Jeg tjenestegjorde for mange år siden, og allerede da hadde vi kursing i etikk under fredstid og i krig. 

 

"Å re opp sengen sin i militæret er en av teknikkene de bruker for å gjøre deg til e drapsmaskin.." Jeg burde være overrasket over slike naive uttalelser men hva kan man forvente?

Ser du går inn i stamme mentalitet her.. Ikke fall i denn fellen. Militæret er der for og drepe. Bare veldig satt på spissen.

Skjønner det er litt provoserende sagt men. 

 

Og de ønsker at du gjør en ordre uten og tenke, om du ikke adlyder en ordre på slagmarken kan du bli skutt der og da.

 

Derfor du gjerne ser at militæret består av stort sett det jeg ville kalt barn.

 

Mye enklere med en lett hjernevaska 18 åring, enn en 30 åring som vet bedre enn og gå inn i en sikker død feks under kamp.

 

Selv om du kan argumentere at en 30 åring er da mye mer egnet til morderne krigføring, da dette krever høy intelligens og mye taktisk kunnskap. 

 

Man lager ikke en soldat med bare "en skrutrekker" som re opp senger er i denne metaforen. Men med hele verktøykassa. Alle verktøy har sin mening og funksjon. Selv om det kan virke trivielt.

 

Det er et ledd i og indoktrineringen som det og bli med i et militær er. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp - og de som forlanger oppredde senger er de samme som forsøker å gjøre dem til drapsmaskiner som instinktivt dreper uten å stille spørsmål eller reflekter over det, så...

Det er nå en påstand jeg kunne kommet med selv, for en tyve år siden, men etter å ha blitt kjent med folk som jobber i militæret og reflektert litt, så har jeg fått et litt mer nyansert bilde. Etter mitt syn ønsker de i hovedsak å unngå å eskalere konflikter, plus at de følger de ordrene de får, som i de fleste saker ikke dreier seg om å skape trefninger men heller å sørge for å være tilstede for å sikre en passasje og trygge befolkningen.

 

mulig de ikke har ens egentlig beste i minne når de driller vaner inn i en.

 

Av det jeg får inntrykket av, både av Jordan Peterson og Dmitry Orlov (begge meget annerkjente mennesker på hvert sitt område, klinisk psykologi og sosiologi respektivt), så er det en god ide å I SEG SELV gjøre det til en 'vane å danne seg vaner'.

Har faktisk endel med vanepsykologi og dette med selvdisiplin å gjøre. Det er igrunnen et fascinerende emne som jeg kan vende tilbake til, i mellomtiden kan du selv lese litt om vanepsykologi og da spesielt 'Extinction Burst.

 

Får man dette sengetøyet i 220 lengde?

Hm, jeg tviler litt, tenkte å spenne det fast med klype-stropper da jeg har dobbeltseng selv, men skal sjekke neste gang jeg er i den byen for å handle. Blir muligens i neste uke på torsdag, da jeg ellers har en annen by som jeg må handle diverse i først. Skal lage litt (mer) hage på terrassen slik at det blir fint og så skal jeg mobbe de håpløse skliene på fitteguiden.no som hevder jeg er 'bitter' bare fordi jeg stiller meg kritisk til deres ubegrunnede meninger.

Blir litt som å sparke vann opp ei ås, men forhåpentlig lapper det igjen smella deres noe.

Lenke til kommentar

Veldig mange kverulanter her da..

 

Å ha en god morgenrutine er jo kjempebra, og det setter deg på riktig retning fra starten. Har du hørt uttrykket "stått opp med feil bein i dag"?

 

 

Jeg mener nå at å re opp senga betyr at den skal se innbydende ut til man skal legge seg igjen. Det betyr ikke at den skal se prikkfri ut i militær sammenheng, men det skal være nok til at det gir DEG følelsen av at du har kommet på rett side den dagen.

 

Jeg velger å brette tilbake dyna slik at halvparten ligger opp. Dvs at der jeg har ligget alt fra rett under skrittet og opp blir luftet. Noen ganger henger jeg den opp, spesielt på sommeren da jeg svetter mer. Og så dunker jeg lett på puter og retter på laken slik at det ser OK ut i mine øyne. Dette tar vel ikke et halvt minutt en gang. 

 

 

 

Det er jo bare å prøve forskjellen selv. Folk vil heller diskutere post etter post og sammenligne å re opp senga med å drepe i krig, istedenfor å bruke 20 sek på å teste selv.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Man rer opp sengene sine i forsvaret for å bygge disiplin men aller viktigst av SIKKERHETSHENSYN! Dere må bryte konspirasjonsteoriene deres opp i ræva igjen....

 

En redd seng er lett å bekrefte at ikke inneholder folk ved brann, en redd seng er også lett å avkrefte posisjon på en soldat.

 

"Må gjøre det for å få godkjent" "gjøre dem til drapsmaskiner", hjelpes....

Dette kan ikkje stemme. Dersom det er behov for å raskt sjå om senga er tom, så burde ein vell rulle dyna opp i fotenden?

 

Det er ikkje så lett å sjå forskjel på ei oppredd seng, lg ein sovande person som ligg i senga med kun dynetrekket som dyne.

 

Hensikta med å re opp senga på den klassiske måten kan ikkje vere begrunna med anna enn disiplin og estetiske hensyn, for praktisk er ikkje den valgte metoden verken med tanke på midd eller brann.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...