Gå til innhold

Trygg jobb med god betaling eller "drømmejobben"?


Ninja-Fisk

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg sitter med et dilemma jeg kunne trenge å høre andres tanker om.

 

Jeg jobber i dag offshore som fagarbeider og tjener rimelig greit. Men jeg har aldri synest jobben min er verken spennende eller gir meg stort mer enn lønn og mye fri. Har hoppet mellom prosjekter og forskjellige installasjoner, noe som er spennende en liten periode siden alt er nytt, så blir det kjedelig igjen.

 

På grunn av dette har jeg holdt på med utdanning på siden av jobben de siste 6 årene, og er ferdig med en master i Industriell IT og Automasjon våren 2021. Problemet er hva skal skje så? Skal ikke si noe på at man blir svært bortskjemt av å jobbe slik..

 

Jeg har komt frem til to muligheter. Fortsette i samme selskap som ingeniør, flytte til en av kontorstedene og jobbe i en type bedrift som ikke har de mulighetene jeg søker. Fordelene er jo da 100% trygghet og grei lønn, selv om jeg mest sannsynlig går betraktelig ned fra offshore lønnen i starten.

 

Andre mulighet er å forlate selskapet å gå mot drømmene som er å jobbe med software utvikling innenfor digitalisering og industriell IT. Her må jeg da begynne helt på nytt i en annen bedrift og miste tryggheten, trolig gå ned 300000 i lønn (selv om det stiger raskt), men slipper muligens å flytte.

 

I forhold til det jeg jobber med til daglig som er ren Automasjon og Elektro der jeg har 7 års arbeidserfaring og mye kunnskap, til software utvikling der jeg har lite erfaring og lite kunnskap så blir det omtrent som å begynne på bar bakke igjen.

 

Noen synspunkt? Andre som har gjordt det samme?

Føler selv det sitter svært langt inne å bytte selskap pga. tryggheten og alle godene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan du ikke jobbe med utvikling i selskapet du jobber i nå? For så å dra over til en annen bransje når du har mer erfaring? 

 

Men generelt sett, velg ut i fra interesser og trivsel. Det er trossalt en stor del av livet, jobb altså.

Personlig gikk jeg vekk i fra olje/industri og over på dårligere betalt jobb men innenfor ett felt jeg trives utrolig godt i. 

Endret av Salvesen.
Lenke til kommentar

Husk at man først og fremst går på jobb for å tjene til livets opphold. Du må vurdere hvordan livet ditt blir med 300 000 mindre i lønn. Er det verdt det? Nesten alle jobber blir kjedelige etter hvert. Vi tilbringer mye tid på jobb, så det må være OK. Jeg har hatt kjedelig jobb, og jeg har mistrivdes på jobb, jeg har hatt for lett jobb og for vanskelig jobb. Helt ærlig; av de valgene har den kjedelige jobben vært best. 

 

Det er ikke noe problem å kjede seg. Det går over. Jeg ser at jeg ville valgt en jobb med god lønn i noen år fremover, fremfor å ha det veldig moro på jobb. Har du alt jobbet 7 år med god lønn har du kanskje lagt deg opp litt penger, og betalt godt ned på lån. Det å ha lite penger over tid er forferdelig kjedelig. Misforstå meg rett. Jeg trenger ikke ny bil hvert år, men å ikke ha litt penger i bakhånd til en ferie er ganske kjedelig. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville undersøkt hva lønnsnivået faktisk er på. Jeg ville også brukt lupe for å vise til hvorfor din kompetanse fra offshore kan gi deg større innsikt og derfor forsvare høyere startlønn i ny jobb. 

 

Drømmejobben er en jobb man kan gjøre gratis, men som man likevel får betalt for. IT-bransjen betaler relativt greit etter få år. Jeg kjenner flere på rundt 30 med bachelor og over 800'. I samme aldersgruppe for andre ingeniørfag er lønnsnivået lavere. 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Kan bare prate på min bror sine vegne.

 

Han jobbet offshore i 8 år, sparte opp nok penger på siden til å bygge eget hus på ønsket område og 2 elbiler. ( Til han og fruen )

 

Samtidig mens han jobbet så ugunstig hadde han en leilighet som han nedbetalte så raskt som mulig med hjelp av utleie også.

 

Eneste målet hans var å få et hus uten gjeld, 2 biler som ikke er belånt og da en leilighet som kan dedikeres til utleie alene. Det fikk han og samboer jobbet seg opp imot og tok da en "drømmejobb" som var av den veldig mye mindre betalte typen. Han jobber nå i elektronikkbutikk som selger og elsker jobben sin. Det at han har 30k brutto betyr lite når det er ikke er store utgifter som venter hver mnd.

 

Ironisk nok så har det at han valgte denne jobben og hvor godt han faktisk liker det som igjen resulterer i gode resultater imponert samtlige ledere og han har nå fått tilbud om å starte sin egen butikk. 

 

Så jeg må nesten ta han sin erfaring i betraktning å si at du bør jage det som driver deg!

 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vil si at å trives i hverdagen er førsteprioritet. Å dra til en jobb hvor man faktisk ønsker å tilbringe tid er verdt veldig mye.

 

Du er heldig nok til at jobben du ønsker deg er innenfor et felt som har høye nok lønninger til at du ikke trenger å bekymre deg for neste regning med mindre forbruket ditt er i overkant høyt. Jeg hadde byttet vekk 300k mot å kunne dra til en jobb hvor jeg trivdes å være.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...