Gå til innhold

Ethernet nettkabel


Anbefalte innlegg

 

 


Fint eksempel, Supra lager 4meter for 700.
Greia med strømkabler er at de avgir støy.
Vi bruker de samme som til vaskemaskin og støvsuger.
Man kan fint måle dette.. Dette påvirker alt lyd utstyr negativt.

Selvsagt.

 

Men hva har det med ethernet-kabel å gjøre. Den har feilkorrigerende protokoll som følger av software. Skjønner du det bedre da, altså at det er "software" som rydder opp i videreføring av støy (som etter korrigering kun kan bli hastighetssenkelse eller full stopp)...

 


Jeg vet ikke hvordan det ser ut hos deg, men jeg har noe som kalles Kabelsalat bak tv benken..
Ethernet går inn en kabelkanal sammen med en drøss RCA, strøm, Hdmi.
Går vi ned mot gulvet så er det en vill jungel.
Ruter og data er emf stormsenter....
Du kan sjekke dette ved å dra en FM radio til ruter eller data.

 

Hvorfor henge seg opp i det? Du har jo ikke prøvd ut om en splitter ny uten knekk på cat.5e uskjermet kabel også tåler miljøet like godt som den dyre cat.8 kabelen.

Endret av Countryman
flettet innlegg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 


Vel spørsmål er om lyden blir bedre om man tar bort støy. Strømforsyning er det som gir mest støy.
Og selvom mange kaller dette overtro, så er vi nå over i vitenskap...

 

Dette dekket vi tidligere. Du går nå tilbake i sirkel. Vi har også innrømmet at det kan påvirke hastigheten. Og dersom cat.8-en din får jordet den skjermen sin så kan det hjelpe litt. Men du har gjort ingenting for å utelukke at feilen kun lå i en gammel dårlig kabel heller da.

 

Du må dessuten ha et utstyr som leder jorden hele vei til veggstikket.

 


Det må nok være en buffer på spillelister, men ikke på nye album jeg har spart i katalog for å teste ut.
Jeg hadde ikke mulighet til å teste igår, pga at vi hadde gjester.
Men jeg skal se imorgen, ved å slå av ruter som er eneste mulighet.

Du må tenke med tunga beint i munnen nå.

 

Husk at Spotify er software/app da og de kan fort ha sine egne buffere. Så hvilken buffer testes. Forklar ihvertfall i detaljer hvordan du har testet ting. Er bare slik folk via et forum kan forsøke å hjelpe med diagnostikken av oppsettet ditt.

 

Forresten vi har hele veien til banken så langt pratet om hardware-bufferen som sitter i samme utstyr som DAC.

Endret av Countryman
flettet innlegg
Lenke til kommentar

https://www.quora.com/How-does-Spotifys-offline-mode-work-Does-it-download-the-files-to-your-machinehttps://support.spotify.com/us/using_spotify/system_settings/bandwidth-and-data-usage/

Vel jeg gjetter igjen, kvaliteten kan gå ned feks til low når nettet strupes feks, men jeg vet ikke.

Vel jeg fikk ikke spilt av ny musikk uten nett, men de gamle slagere jeg bare hører på byen i spilleliste fikk jeg spilt, ca 1 minutt, men lyden var ikke topp på hodetelefonene.

Jeg vet ikke hvorfor, støtter meg til den siden jeg linket til før Lofl smilyene.

De fastslo at strømming degraderes i buffer uten nett... Hva som menes med dette vet jeg ikke? Konstant pakke sending? Og servervalg? Jeg lar dere vurdere dette.

Jeg har nerdet litt idag med Netflix, jeg har kalibrert tv litt også.

Jeg prøvde Wi-Fi trådløst på Netflix, switchet tilbake til Ethernet.

Gjorde noen justeringer også, etter å ha lest på nett. Byttet fra Ipv4 til IPv6.

Leste litt, og den innstillingen skulle være bedre.

Den stod automatisk på Ipv4.

Jeg har også sett fler videoer av Dac tryllekunstner Ted.

Jeg anbefaler ham.

[VIDEO]

[/VIDEO]

Mystisk men det han nevner stemmer bra med mine erfaringer etter ny Supra på Spotify...

Hvis de låtene hentes fra PC-buffer, mobiltelefon-buffer eller hvor nå Spotify-app kjører, så har du misforstått hva vi mener med buffer. Det sitter jo i feil ende av CHASSISET til Sony lydboksen (den med DAC i seg), feil ende av ethernet-kabel. Buffer skal sitte i lydutstyrets DAC, så du får testet hvor mange sekunder buffer du har å gå på. Det hadde vært bedre om du hadde en CD-ROM avspiller, klemte i en CD-audio plate. Så nappet ut ethernet-kabel og tok tid (helt ufarlig).. Endret av G
Lenke til kommentar

Spotify offline er ikke buffer! Du må starte avspilling også trekke ut kabel!Recommend betyr å anbefale.Hvorfor er IPv6 bedre (i dette tilfellet) enn IPv4, er det noen begrunnelse?

Synes ærlig talt at han bør nytte annen lydkilde, f.eks. CD-Audio plate fra PC. Før han nappet ethernet-kabel jeg da. Utelukker så mange fallgruver som mulig.

Lenke til kommentar

Dyrt?

 

Her er en annen Cat8 kabel.

 

Den ligger på 3000....

 

https://www.audiostream.com/content/wireworld-starlight-cat8-ethernet-cable

 

Sikkert ingen som leser, så jeg juksa litt. Utdrag....

 

Wireworld Starlight Cat8 Ethernet Cable

Steven Plaskin | Desember 2018

 

The Category 7 cabling standard was created to satisfy the demands of 10 Gigabit Ethernet. Even though media networks tend to run below that speed, cables that support higher speeds have been found to improve the quality of audio and video streaming. Those improvements are possible because streamed signals suffer from data errors that cannot be repaired by the error correction systems that preserve normal file transfers. The proposed standard for future networks is Category 8, which will support speeds of 40 Gigabits per second.

 

 

Ingen av påstandene som blir nevnt her har ingen som helst dokumenterbar effekt. Det nevnes at "cables that support higher speeds have been found to improve the quality of audio and video streaming" Hva menes her og kan dette dokumenteres? 

 

Det påstås også "Those improvements are possible because streamed signals suffer from data errors that cannot be repaired by the error correction systems that preserve normal file transfers." Hvordan er dette mulig? Dersom en pakke ikke er korrekt blir den ikke reparert, den blir sendt på nytt. Data som blir sendt, er 100% like som mottatt. Hvist ikke ville hele grunnlaget til internett falle fra hverandre. 

 

Det snakkes også om cat 7 & 8. Disse er ikke definerte engang, så hvordan vet man hvordan hastigheter dem takler? 

 

Du bruker slike nettsider som bakgrunn for dine påstander, når dem egentlig ikke kan dokumentere noen påstander. De kan bare komme med subjektive meninger og dokumenterbart tull som strider imot alle lærebøker om hvordan nettverk, datapakker, kabling etc. fungerer. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 


Vet jo ikke om du har råd til det da. Men det hadde i placeboeffektens ånd vært artig å høre deg teste en uskjermet cat.5e eller uskjermet cat.6 i første omgang. Så gjerne ytterligere test av skjermet cat.5e og cat.6, siden det også finnes. Gjerne noen som er enkle å oppdrive i Norge som f.eks. fra merket Deltaco. Evt. at tilsvarende Deltaco eller like greit merke kjøpes fra Kina med gratis frakt via eBay.

Jeg kan driste meg til å kjøpe en kabel på Clas eller Kjell, men bare fordi hadde vært greit med en ny til Samsung tv boks.

 

Denne kunne jeg testet på Sony først.

 

Men jeg gidder ikke kjøpe mange, en får holde. Vis meg forslag, trenger en litt lengre, 2-3 meter må støtte 1080.

 


Ingen av påstandene som blir nevnt her har ingen som helst dokumenterbar effekt. Det nevnes at "cables that support higher speeds have been found to improve the quality of audio and video streaming" Hva menes her og kan dette dokumenteres?

 

Det påstås også "Those improvements are possible because streamed signals suffer from data errors that cannot be repaired by the error correction systems that preserve normal file transfers." Hvordan er dette mulig? Dersom en pakke ikke er korrekt blir den ikke reparert, den blir sendt på nytt. Data som blir sendt, er 100% like som mottatt. Hvist ikke ville hele grunnlaget til internett falle fra hverandre.

 

Det snakkes også om cat 7 & 8. Disse er ikke definerte engang, så hvordan vet man hvordan hastigheter dem takler?

 

Du bruker slike nettsider som bakgrunn for dine påstander, når dem egentlig ikke kan dokumentere noen påstander. De kan bare komme med subjektive meninger og dokumenterbart tull som strider imot alle lærebøker om hvordan nettverk, datapakker, kabling etc. fungerer.

 

Ja, du har nok rett i at det er uenighet.
Også på USB som Paul sa.

 

Hifi og IT miljø ligger nok litt fra hverandre. Og mye kabler er sykt dyre.

 

Nå var nå ikke kabelen min dyr da...

Endret av Countryman
flettet innlegg
Lenke til kommentar

 

 


Dette dekket vi tidligere. Du går nå tilbake i sirkel. Vi har også innrømmet at det kan påvirke hastigheten. Og dersom cat.8-en din får jordet den skjermen sin så kan det hjelpe litt. Men du har gjort ingenting for å utelukke at feilen kun lå i en gammel dårlig kabel heller da.

 

Du må dessuten ha et utstyr som leder jorden hele vei til veggstikket.

 

Dette er feil, kabel jordes i kontakt plugg på Sony. Sony er ikke dumme, og foreslår skjermet kabel.

 


Hvordan svarer det på spørsmålet hans? :hmm:

 

Usb kabel brukes ikke.

Endret av Countryman
flettet innlegg
Lenke til kommentar

Det jeg finner svært fascinerende er at du nå plutselig tror at dette og skal ha en effekt. Fordi du har lest om det på nettet. Det nytter ikke å fortelle deg noe, du må finne det på egenhånd via egne søkekriterier.

 

Men hadde du hatt ett snev av forståelse av dette så hadde visst at for at du skal tro at IPv6 er bedre enn IPv4, så må du faktisk og indirekte akseptere at kabelen du har byttet ikke kan gi deg bedre lyd slik du hevder.

 

Årsaken er enkel. Forskjellene mellom IPv6 og IPv4 ligger i protokollen, og da i dataoverføringen mellom sender og mottaker. Signalene i kabelen er fortsatt like uavhengig av IPv4 og IPv6.

 

Tenk det du.

Nå er temperatur høy du, jeg bare nerdet litt rundt. Så på Meny og søkte svar på nett.

 

Om jeg finner ut at en funksjon er bedre, så prøver jeg den.

Lenke til kommentar

Ingen av påstandene som blir nevnt her har ingen som helst dokumenterbar effekt. Det nevnes at "cables that support higher speeds have been found to improve the quality of audio and video streaming" Hva menes her og kan dette dokumenteres?

 

Det påstås også "Those improvements are possible because streamed signals suffer from data errors that cannot be repaired by the error correction systems that preserve normal file transfers." Hvordan er dette mulig? Dersom en pakke ikke er korrekt blir den ikke reparert, den blir sendt på nytt. Data som blir sendt, er 100% like som mottatt. Hvist ikke ville hele grunnlaget til internett falle fra hverandre.

 

Det snakkes også om cat 7 & 8. Disse er ikke definerte engang, så hvordan vet man hvordan hastigheter dem takler?

 

Du bruker slike nettsider som bakgrunn for dine påstander, når dem egentlig ikke kan dokumentere noen påstander. De kan bare komme med subjektive meninger og dokumenterbart tull som strider imot alle lærebøker om hvordan nettverk, datapakker, kabling etc. fungerer.

Vel ser at dere ikke har trua, men jeg henviser til tester og undersøkelser av Simeon og Blue jeans cable..

 

I blue jeans test så strøyk 80% av alminnelige "generic" kabler på spectest.

 

Blir litt som at du betaler 200? Kr for en 10m 4k Hdmi på Biltema... Og så funker den ikke..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

 

 


Eller kjøpe en 32K HDMI kabel til HD tv og få bedre bilde enn med en 4K kabel til HD :)

 

Nå legger du til her, en ok 10m kabel til 4k koster fra 500-1000 kr

 

Om du skal kjøpe Optisk Hdmi 10m som idag trengs til 4k 4.4.4 må du nok betale litt mer. Men det finnes rimeligere feks Supra og Blue jeans.

 

Og dette er fakta, etter å ha fulgt med på drøssevis av forum i Norge og Sverige, USA så vet jeg dette.

 

Blue jeans er kabelmerke til Skeptikere, fordi det er billig og bra kvalitet.

 

Her er hva de fant ut om generic, billigkabler Ethernet.

 

https://www.bluejeanscable.com/articles/is-your-cat6-a-dog.htm

 

På korte strekk Hdmi er alt annerledes. Bruk en hvilken som helst billig High speed kabel. Gjerne Biltema om du handler der.

 

Men ikke 10m 4k..

Endret av Countryman
flettet innlegg
Lenke til kommentar

Jeg kan driste meg til å kjøpe en kabel på Clas eller Kjell, men bare fordi hadde vært greit med en ny til Samsung tv boks.

Denne kunne jeg testet på Sony først.

Men jeg gidder ikke kjøpe mange, en får holde. Vis meg forslag, trenger en litt lengre, 2-3 meter må støtte 1080.

Kommer jo an på om du vil friste deg på uskjermet eller ikke da.

 

Dersom du ikke tar noen sjanser, så får du jo en overdrevet kabel i denne som tåler 500 MHz eller 10 Gbit/s.

 

Er ihvertfall ikke dyrt for 3 meter cat.6a

Det vil si bedre enn cat.6

 

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/installationsmateriel/natverkskablar/fardig-langd/luxorparts-halogenfri-sstp-natverkskabel-cat-6a-vit-3-m-p68890

 

Eller om du bare skal ha cat.6 så finnes et hav av kabler på f.eks. AliExpress. Her en blå av godkjent merkenavn Origo. Gode på harddisk kabinett ihvertfall de:

 

https://m.aliexpress.com/item/32953074348.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.32953074348&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=7874amp-manITpNzT6Is6yIromRGPQ1550512393172

 

Bare sånn for å ha funnet en jeg tror kun er cat.6 og fra tegning ser den helt uskjermet ut.

 

Koster jo ikke mye ved legge til f.eks. ePacket og det til langt under kr 350 momsgrense for import.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå legger du til her, en ok 10m kabel til 4k koster fra 500-1000 kr

Om du skal kjøpe Optisk Hdmi 10m som idag trengs til 4k 4.4.4 må du nok betale litt mer. Men det finnes rimeligere feks Supra og Blue jeans.

 

Joda, men alikevel sammenlignbart.

Du har en kabel specet laaangt over hva utstyet klarer å utnytte, utstyret specet 3x så høyt som linjen din klarer, og lyden krever ett par prosenter av linja igjen..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er feil, kabel jordes i kontakt plugg på Sony. Sony er ikke dumme, og foreslår skjermet kabel.

Er jo bare å gi opp å forklare dette til deg om jording. Når selv en av kildene du benytter skrev at det måtte sørges for at alt utstyr fører jord til vegg og at det ikke stopper et sted på veien. Har gitt deg flere skjermbilder på hva du skal myse etter. Du vet hvordan dobbeltisolert ujordet ledning ser ut? Og hvordan den likestrøms DC pluggene ser ut? Begge disse er ujordet og nyttes mye i utstyr i heimen og på kontoret..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...