Gå til innhold

I disse 23 kommunene kan det ikke bygges mer småkraft [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"– Det er mye utenlandske oppkjøp i småkraftbransjen nå?"

 

Når vannkraftverkene våre er rene pengemaskiner, hvorfor bruker vi ikke litt av oljeformuen og kjøper flere vannkraftverk?

Jeg har stemt på ett eller annet av de borgerlige partiene i alle år, men denne siden av politikken til H og Frp forstår jeg ikke.

Folket har makten gjennom stemmeseddelen, og selvsagt mister de borgerlige partiene makten dersom de fortsetter å rane folk flest.

Hvorfor ble 33% av pengemaskinen, Statkraft, overført til børsen?

Vannkraftverkene blir med rette kalt "Arvesølvet", men dersom verdiene i Statkraft blir redusert er det egentlig å redusere arven til de som kommer etter oss.

Selvsagt føler folk seg lurt når Stortinget lar EU bestemme over vannkraften gjennom ACER.

Ser vi på dagens marked på Nord Pool, omfatter det også Tyskland, Frankrike og England(merket blått).

Strømprisen blir med andre ord styrt av de store landene og vi vil neppe få tilbake tiden med strømpriser rundt 30 øre/kWh.

Vannkraftverkene ble bygget med skattepenger, men når lånene er nedbetalt stjeler kapitalkreftene verdiene.

Hvorfor har ikke dagens regjering visjoner, slik som besteforeldregenerasjonen, og bruker av oljeformuen og lager større pengemaskiner?

Norsk Økonomisk Sone ligger der med enorme energimengder i form av vind og bølger, men vi har ingen planer for å ta denne energien i bruk.

Trenger ikke Norge disse inntektene?

De som er realistiske i dagens samfunn ser at oljeaktiviteten må trappes ned, i respekt for de som skal arve kloden etter oss.

Lenke til kommentar

@ aandu Dette må du forklare bedre og hvilken ticker har statkraft på Oslo Børs?

"Hvorfor ble 33% av pengemaskinen, Statkraft, overført til børsen?"

 

H, FrP eller et annet borgerlig parti er for privat eierskap ikke noe statlig eller kommunalt eierskap om det er mulig. Hadde det ikke vært for utflagging av hovedkontor hadde vi sett mer statlig nedsalg

 

Nå blir også kraftprodusenter beskattet knallhardt så finnes nok andre sektorer som gir bedre avkastning over tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@ aandu Dette må du forklare bedre og hvilken ticker har statkraft på Oslo Børs?

"Hvorfor ble 33% av pengemaskinen, Statkraft, overført til børsen?"

aanundo er ein ivrig kommentator av alle artiklar som vedkjem kraftbransjen, men innhaldet er dessverre berre konspirasjonsteoriar og anna han har funne på. Statkraft er framleis 100% statseigd, og EU bestemmer ingenting over nasjonal kraftproduksjon. Dersom staten skal selje ein einaste aksje i Statkraft, må Statkraft fyrst selje seg ned i ein haug vasskraftverk pga krav til offentleg eigarskap av alle kraftverk over 10 MW. Dvs at dei må selje til andre offentleg eigde selskap. Ingen av delane har nokon gong vore aktuelt. Eg har påpeika løgnene og konspirasjonsteoriane hans i mange innlegg, men fakta ser berre ut til å forsterke trua hans på konspirasjonsteoriane.

 

Småkraftverka det er snakk om, dei einaste vasskraftverka som utlendingar faktisk kan eige, er private kraftverk sett opp av lokale grunneigarar. Stort sett heilt uregulerte og avhengige av naturleg vassføring i elver. Dei er slett ikkje pengemaskiner, men har heller vore tapsmaskiner i fleire år med låge straumprisar. Senterpartimannen Ole Borten Moe tok i si tid initiativ til NorthConnect-kabelen til Storbritannia for å få opp straumprisen, slik at bøndene kunne tene pengar på kraftverka sine.

Endret av Sturle S
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...