Gå til innhold

Buttermilk? Kan man lage det eller få tak i det i norge?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har lyst til og bruke Buttermilk til og lage en del retter med kylling, marinere i buttermilk, krydder osv.

 

Finnes det i Norge, eller kan man finne en erstatning i Norge som har samme egenskaper for marinering av kylling?

Videoannonse
Annonse
  • 2 år senere...
Skrevet
On 1/16/2019 at 11:54 PM, arco3 said:

Du kan lage buttermilk selv.

 

https://houseoftreats.org/slik-lager-du-buttermilk/

Dette er ikke kjernemelk, men myse. Klumpene er protein og fett som blir til fersk ost. Væsken som er igjen er myse og ikke kjernemelk. Forskjellen er at mange av proteinene som var i melken er blitt til ost, mens i kjernemelk er det fettet som blir til smør, mens disse proteinene blir igjen i kjernemelken.

  • 4 uker senere...
Skrevet
On 8/6/2021 at 9:55 AM, DrCi said:

Dette er ikke kjernemelk, men myse. Klumpene er protein og fett som blir til fersk ost. Væsken som er igjen er myse og ikke kjernemelk. Forskjellen er at mange av proteinene som var i melken er blitt til ost, mens i kjernemelk er det fettet som blir til smør, mens disse proteinene blir igjen i kjernemelken.

Så buttermilk er fettfri melk? Kan vel ikke utgjøre store forskjellen om man bruker skumma melk istede da? :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...