Gå til innhold

Gjeld/Sparing


Anbefalte innlegg

Er 57 år og i fast jobb.
Har gjeld på 620,000,-
Det er et boliglån 4100,- pr mnd.

Bolig verdi ca 1,1 mill.

Årsinntekt 500.000.-
Har 700,000;- spart opp i fond og aksjer.Til pensjon?

Sparer fast fortsatt 3000.- pr. mnd.
Hvordan håndtere dette videre tru? 
Betale ned litt eller all gjeld og spare renter og avdrag i fond og eller aksjer?
Noen som har en super fasit til meg her smile.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Betal all gjeld.

 

Spar penger.

 

Kjøp leilighet nr 2. Én som er i god stand, som du ikke trenger å vedlikeholde så mye på. Gjerne små, funksjonable leiligheter myntet på folk som ikke har så høy inntekt, som trenger noe stabilt og holdbart over lang tid.

 

Gjenta til du er fornøyd.

 

Husk at målet er å være en ansvarlig utleier, ikke å tjene mest mulig penger. Ergo å gjøre noe for samfunnet. Dét er i bunn og grunn målet med penger. Ikke at de skal stå i aksjer, fond og gjeld lengst mulig.

 

Hvis du finner du har visdom og talent for lederskap, kanskje ta steget ut til næringslivet, bruke kapitalen til å starte arbeidsplasser og ansette folk.

Lenke til kommentar

Lite sparing til å ha 30k utbetalt og kun 4100kr i avdrag på lån... 

Personlig syns jeg det er greit å ha kapital lett tilgjengelig, så jeg ville beholdt boliglånet og heller hatt en bufferkonto. Man får fortsatt flytende rente på 1,95-1,99% på boliglån, og 2% rente på sparepenger i KomplettBank og etpar andre. Så da er det "gratis" å ha en skikkelig bufferkonto på etpar hundretusen tilgjengelig for oppgradering og vedlikehold av tak, bad og annet som trenger oppgradering i ny og ne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du er i realiteten gjeldfri, og sågar med penger på bok.

 

Jeg tror det mest spennende er hvordan utleiemarkedet ser ut der du bor? Noe som nemlig burde være en attraktiv mulighet for deg, er å kjøpe deg opp til et hus med utleiemulighet, hvor utleieboligen er litt mindre enn halve boligen (hvilket gjør at utleieinntekten blir skattefri).

 

Hvis man i et tenkt eksempel sier at du selger boligen og kjøper et hus til omtrent 2 mill, så vil du etter meglerhonorar, dokumentavgift og andre flyttekostnader sitte igjen med rundt 1 mill i gjeld og en liten buffer.

 

Det nye boliglånet vil koste deg i underkant av 7000,- per måned gitt samme betingelser som dagens lån. Dersom den nye boligen da har en utleieenhet som kan leies ut for 7000 per måned, så vil åpenbart utleieinntektene betale for boliglånet, og når lånet er nedbetalt så sitter du plutselig på et hus som nesten er dobbelt så verdifult som boligen du eier i dag.

 

Som en ekstra bonus vil kanskje det nye huset gi økt levestandard.

Lenke til kommentar

Har 700,000;- spart opp i fond og aksjer. Til pensjon?

Begynn nedtrapping til lavere risiko. Snakk med din bank/fondstilbyder for spesifikke råd her.

 

Betale ned litt eller all gjeld og spare renter og avdrag i fond og eller aksjer?

Legg heller opp til at du er gjeldfri innen pensjonsalderen. Du vil mest sannsynlig få noe mindre utbetalt som pensjonist og da er det greit at du slipper å betale ned på gjeld som pensjonist.

 

Hvordan håndtere dette videre tru?

Kontakt din bank eller fondstilbyder. Be de om å vurdere pensjonen din. Det er viktig for deg å få oversikt over hva du vil få utbetalt som pensjonist i din alder da det begynner å nærme seg. Da får du litt mer spesifikke råd.

 

 

Ellers vær litt skeptisk til å ta råd fra folk på et forum her. Å ta risiko i boligmarkedet med nytt lån og styr er blant annet noe av det jeg ville vært svært forsiktig med i din alder.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Dine fond og aksjer viser hva du har hatt i avkastning, og trolig gir de såpass mye at det er fornuftig og fortsette stien du har valgt.

Spørsmålet er hva du har tenkt å gjøre de neste 5-10 årene, og om du skal gå av med pensjon og evt. vurdere å bytte bolig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...